Acasa Actualitate-InternaSocial Din 17 noiembrie scade varsta de pensionare in Romania

Din 17 noiembrie scade varsta de pensionare in Romania

scris de Misu Andrei
186 Afisari

Noi reguli privind vârsta de pensionare în România intră în vigoare de duminică. Cei care au lucrat în condiţii deosebite de muncă pot, începând de duminică, să iasă la pensie mai devreme.

Noua lege amendează dispoziţii ale Legii 263/2010 şi prevede acordarea unei perioade suplimentare la vechimea în muncă, de patru luni, pentru fiecare an lucrat în condiţii deosebite de muncă, reducerea vârstei standard de pensionare începând cu primul an de stagiu de cotizare realizat în aceste condiţii.

INFORMAŢIILE PRIVIND PROIECTUL 

DOCUMENTUL AICI

Măsurile se aplică de duminică, 17 noiembrie. Nu şi pentru cei pensionaţi retroactiv

De măsurile conținute de actul normativ vor beneficia doar persoanele care vor ieși la pensie începând de duminică, nu și cei care s-au pensionat deja sau care se mai pensionează până sâmbătă, întrucât documentul nu prevede și măsuri de recalculare pentru cei ieșiți la pensie înainte ca noua lege să intre în vigoare.

Astfel, persoanele deja pensionate pentru limită de vârstă până pe 16 noiembrie 2019 nu vor putea beneficia de noul mod de calcul.

Reducerile vârstei de pensionare în funcție de anii lucrați în condiții deosebite se vor aplica conform tabelului:

tabel varsta pensionare

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult