Acasa Actualitate-InternaSocial Din septembrie, românii se pot programa online pentru a solicita viza SUA

Din septembrie, românii se pot programa online pentru a solicita viza SUA

scris de A.B.
15 afisari

Stephen A. Vann, consulul general al Ambasadei Statelor Unite la Bucureşti, a anunţat  că începând cu luna septembrie cei care doresc să obţină viza pentru SUA se pot programa online pentru interviul de la Secţia consulară.

viza

foto: baricada.ro

„Prin noul sistem cei care aplică pentru viză vor putea vedea care sunt datele disponibile şi care sunt cele mai convenabile pentru ei”, a spus oficialul Ambasadei Statelor Unite, cu ocazia lansării celei de-a treia campanii de informare privind acordarea vizelor pentru SUA care s-a desfăşurat la MAE. Stephen A. Vann a arătat că SUA încurajează călătoriile în interes turistic, de afaceri sau pentru studii şi că anul trecut peste 32.000 de români au primit vize temporare pentru a călători în Statele Unite. El le recomandă celor interesaţi să obţină viză pentru SUA să se informeze de pe site-ul Ambasadei americane, dar şi de pe cel al MAE, cu privire la criteriile pe care trebuie să le îndeplinească.

„Majoritatea cererilor românilor care aplică pentru obţinerea vizei pentu SUA sunt aprobate, însă este adevărat că nu toate solicitările sunt aprobate. Aplicanţii care nu obţin viză pot să aplice din nou, dar noi îi încurajăm să facă acest lucru dacă s-au produs schimbări pozitive şi de substanţă în cazul lor”, a mai spus consulul general al Ambasadei SUA. MAE împreună cu Ambasada Statelor Unite au lansat marţi o nouă campanie de comunicare „Viză pentru SUA”, care cuprinde şi un program creat pentru reţeaua de socializare Facebook. Principalul element de notate al campaniei este legat de oferirea unor informaţii suplimentare legate de rata de depăşire a termenului de şedere în SUA. Sloganul campaniei este: „Dacă vrei să ai America la picioare trebuie să ai România în inimă”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult