Acasa Actualitate-InternaSocial Dinu Patriciu, înmormântat la Cimitirul Bellu din Capitală

Dinu Patriciu, înmormântat la Cimitirul Bellu din Capitală

scris de A.H.
83 Afisari

Dinu Patriciu a fost înmormântat, astăzi, la Cimitirul Bellu din Capitală. Omul de afaceri a fost răpus, la vârsta de 64 de ani, pe 19 august, la Spitalul Royal Free din Londra, de o infecție pulmonară, după o luptă îndelungată cu cancerul.

Dinu Patriciu a fost înmormântat azi.

Dinu Patriciu a fost înmormântat azi.

La funeralii au luat parte familia și rudele lui Patriciu, precum și vedete, politicieni sau prieteni apropiați ai regratului om de afaceri. Sicriul, purtând trupul neînsuflețit, a fost transportat de la Londra și depus în seara zilei de vineri la Capela Cimitirului Bellu.

Dinu Patriciu, fondator al PNL şi cel care a înfiinţat Rompetrol, cea mai mare afacere privată construită şi vândută vreodată de un antreprenor român, a fost prezent patru ani consecutiv în topul Forbes al celor mai bogaţi oameni din lume. Patriciu a avut afaceri în domeniile petrolier, bancar, imobiliar şi media. Omul de afaceri deţinea active imobiliare în Germania, Suedia şi Polonia, evaluate la circa 1,1 miliarde de euro în mijlocul crizei.

În 2009, Patriciu se afla pe poziția 397 din 739 de miliardari ai listei Forbes, averea sa fiind estimată la 1,8 miliarde de dolari (1,3 miliarde euro).

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult