Acasa Actualitate-InternaSocial Discriminarea e aproape generalizata pe piata muncii

Discriminarea e aproape generalizata pe piata muncii

scris de Ziua Veche
1 afisari

78% din populatia Romaniei considera ca discriminarea de pe piata muncii este raspandita, releva un studiu realizat de CURS in perioada 30 aprilie- 18 mai si dat publicitatii joi.
Totodata, 68% dintre respondenti sunt de parere ca fata de acum 5 ani discriminarea de pe piata muncii din Romania este mai raspandita.

Unu din trei angajati nu ar face nimic daca ar fi discriminat la locul de munca, iar mai putin de una din 10 persoane s-ar adresa unui avocat daca ar fi discriminata la angajare sau la locul de munca si una din doua persoane s-ar adresa sefului de la locul de munca pentru depunerea unei plangeri in caz de discriminare.

Potrivit studiului, citat de Agerpres, pentru barbati varsta de peste 40 de ani sau sub 25 de ani sunt principalele impedimente in gasirea unui loc de munca, iar pentru femei de la 40 de ani in sus varsta poate constitui un impediment.

0 comentariu

fefe nou 20-07-2010 - 17:00

e o\unroman care nu trebuie doar citit. Grosan isi da masteratul. Departe de Coelheo, adica peste portugez

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult