Acasa Actualitate-InternaSocial DN 19 inundat. Autoritatile pregatite de evacuare in zona Remeti-Teceu

DN 19 inundat. Autoritatile pregatite de evacuare in zona Remeti-Teceu

scris de Ziua Veche
5 afisari

Drumul Naţional 19, care face legătura între Satu Mare şi Sighetu Marmaţiei, a fost inundat joi după-amiaza în urma revărsării râului Tisa, fiind afectată o porţiune de aproximativ 500 de metri, astfel că traficul rutier a fost închis, anunţă Mediafax.


Apa a depăşit 10 centimentri pe carosabil în zona Remeţi-Teceu. Potrivit Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, nivelul râului este în creştere, iar în jurul orei 16.00 se aşteaptă viitura maximă pe Tisa, din Ucraina, care ar putea inunda aproximativ 200 de case din localităţile Teceu şi Remeţi, autorităţile pregătind evacuarea.

La această oră, aproximativ o sută de persoane lucrează la ridicarea unui dig în zonele afectate. De asemenea, sunt probleme şi pe DN 18, în Pasul Gutâi, unde se circulă pe un singur sens din cauza aluviunilor ajunse pe şosea.

Traficul rutier în zona afectată este dirijat de echipaje ale poliţiei rutiere. La faţa locului s-au deplasat angajaţii de la drumuri naţionale şi pompierii militari care acţionează cu utilaje pentru îndepărtarea aluviunilor şi spălarea carosabilului de resturile rămase.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult