Acasa Actualitate-InternaSocial Doar 34,2% din olimpici au promovat la sesiunea specială de Bacalaureat

Doar 34,2% din olimpici au promovat la sesiunea specială de Bacalaureat

scris de Laurentiu Banches
195 Afisari

Sesiunea specială de bacalaureat care a avut loc în perioada 28-31 mai la Bacău, s-a dovedit a fi prea dificilă pentru foarte mulţi din olimpici.

Rezultatele dezastruoase la Bac au continuat si la sesiunea dedicata olimpiclor (foto:ebihoreanul.ro)

Nu mai puţin de 676 contestaţii au fost primite de la cei 877 de olimpici după afişarea rezultatelor la sesiunea specială, la care doar 34,2% au reuşit să promoveze. Oficialli Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) din Bacău au anunţat că cele 676 de contestaţii, care urmează să fie rezolvate în ziua de vineri, 1 iunie, nu reprezintă şi numărul candidaţilor care au depus cereri de recorectare a tezelor.”

Potrivit Radio România Actualităţi secretarul de stat în ministerul educaţiei, Stelian Fedorca, a precizat că 106 olimpici au reuşit să promoveze probele de examen, însă nu au obţinut media 6,00, necesară pentru a trece examenul. Conform rezultatelor publicate pe site-ul ISJ Bacău, cea mai mare medie obţinută este 9,90, la polul opus situându-se media 1,63. Totodată, din examenul de Bacalaureat au fost eliminaţi 25 de candidaţi care au fost prinşi având asupra lor fiţuici sau telefoane mobile.

10 comentarii

TOM Cc 01-06-2012 - 19:14

olimpici ????

Liviu 02-06-2012 - 00:17

Mai oameni buni, ABSOLUT TOTUL ESTE O MINCIUNA AICI !!! Sarmanii copii traiesc cu impresia ca ce fac este este ceea ce trebuie sa faca numai ca ce fac ei este apa de ploaie ! Asa numitii „olimpici” sunt aia care depasesc ZERO cu 0,001 !!! In afara de 3-4 din cele 300 de mii restul sunt si ei pe acolo ca sa aibe lumea de lucru … Si apoi nu stiti cum se organizeaza aceste „olimpiade” … in parteneriat privat-public ! Parintii platesc oricat ca sa aibe nu stiu ce hartii pe care le numesc pompos „diplome” ! De altfel oricum toti rpimesc acum „diplome de participare” !!! Nici macar comunistii nu faceau astfel de porcarii … Acum se platesc cursurile cu bani grei si la sfarsitul celor 2-3 zile de „specializare”, in care nu numai ca nu acumulezi absolut nimic dar ai sansa sa constati ca stiai mai mult si mai sanatos decat ridichile-fardate-instructoare iar dupa cursuri te tampesti si mai rau, se dau asa numitele „diplome de participant” ! Sa vedeti astia de la POSDRU-uri ce barbi trag, ce „reciclari” fac ei si cu cine … Este mincina de sute de ori mai mare decat pe vremea comunistilor !!!

BULA 02-06-2012 - 08:45

Ar trebui ca Ministerul Educatiei sa nu mai tolereze scoaterea de la orele de curs a elevilor olimpici. Practica actuala e ca olimpicii sa fie scosi din procesul de invatare tot semestrul al 2-lea (perioada cu olimpiadele) si sa se lucreze cu ei la materia la care concureaza. Mai mult, li se baga copiilor in cap ca nu mai trebuie sa invete la celelalte materii si ca li se vor pune note din burta. Ganditi-va ce se intampla cu olimpicii care an de an nu dau pe la ore tot semestrul al 2-lea si stau la cabinetul profului cu care se pregatesc la materia respectiva.

Sa fie sanctionati directorii care permit astfel de practici si domnii profesori sa fie pusi sa lucreze suplimentar cu olimpicii in afara orelor de scoala.

BULA 02-06-2012 - 12:11

Pe de-o parte, acest dezastru se datoreaza faptului ca elevii olimpici sunt scosi sistematic de la celelalte ore, cu stirea conducerii liceelor, in loc sa se lucreze cu ei in afara programului normal al scolii. Asta este o „crima” care ar trebui oprita de cei din Ministerul Educatiei. Pentru nici un motiv nu trebuie sa se perturbe orarul normal de la scoala, obligatoriu. Performanta sa se faca prin munca suplimentara a profesorului. Mai mult, elevilor olimpici li se tolereaza golurile in pregatire la celelalte materii si chiar li se dau note mari, din oficiu, sub motivul cresterii prestigiului scolii la care invata.

Pe de alta parte, acest rezultat demonstreaza inutilitatea examenului de bacalaureat, din punct de vedere al performantelor ulterioare in domeniul profesional. Adica facultatile, care ar trebui sa-si testeze serios candidatii, in functie de profil, au renuntat la examene de admitere si sunt de acord sa-i primeasca dupa media de la bac. Adica vin aia de la preuniversitar si le testeaza lor viitorii studenti. Ce relevanta poate sa aiba notele de la limba romana si istorie, de exemplu, in cazul unui viitor inginer. Romaneste vorbim toti, dar nu oricine stie sa proiecteze motoare electrice, reactoare nucleare, etc. Tot asa, este extrem de dura proba la matematica, data la bac, pentru un viitor medic sau jurist, muzician, etc.

In concluzie, trebuie sa se puna accentul pe o evaluare corecta, serioasa, in cei patru ani de liceu, nu cum se umfla acum notele, cu cel putin trei puncte in plus, si examenul de bacalaureat sa nu fie marea sperietoare a elevilor. Obligatoriu sa se introduca examenele de admitere la facultati. Acolo sa se taie in carne vie.

BULA 02-06-2012 - 12:46

Uitati cum comenteaza cititorii de la EVZ.ro:

ali baba
„Dupa mine, in mare parte , cauza este accesul prea usor la bac, facilitat de lipsa de exigenta a multor cadre didactice pe parcursul anilor de scolarizare!”

sase sase
„De fapt invatamantul s-a transformat dintr-un serviciu social intr-o afacere cu diplome si calificari fictive.”

MadiPopa
„Ca sa nu se mai mire lumea ar fi trebuit sa dati informatiile corecte:
-s-au prezentat 877, 45 sunt olimpici scolari (mate, fizica, chimie,etc.) restul sunt sportivi din loturile nationale . Procentul de promovabilitate e perfect normal. Nimic de senzatie!”

MI-5 02-06-2012 - 13:35

Băăăi BULA….
am aflat şi eu cine este singurul cititor al Evz…
cu excepţia familiilor scribălăilor…

Ciu Huhu 02-06-2012 - 14:30

:)))

Mache 02-06-2012 - 14:32

Hai, nu va mai impacientati atata. Omiteti bucati din stire ca sa creati agitatie. Din cei aproape 900 de „olimpici” 47 sunt din astia care merg intr-adevar la olimpiade internationale si restul sunt de pe la tot soiul de cluburi sportive din tara, nevand nici o treaba cu nici un fel de olimpiade.

Si apoi daca invatamantul romanesc plateste oameni ca Liviu si Bula, la ce naiba va mai asteptati ?! 😉 🙂 🙂

BULA 02-06-2012 - 14:37

Vezi ca masurasi gresit parchetu’. Ce grija de-a mare te foote pe tine, chiompaaliu dracu…

Liviu 02-06-2012 - 15:31

Are dreptate Bobocu’, ca doar pentru asta lupta el si sta aici pe forum zi si noapte … O sa vina el in bermude (prin care o sa i se vada genunchii zdreliti de la parchetul care-l pune pe acolo !) si tarandu-si basinile CACApitaliste (care ajung pana pe aici pe la noi sa miroasa !) ca sa le splele creierele copiilor nostri asa cum i-au spalat si lui creierasul …

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS