Acasa Actualitate-InternaSocial Doi copii – ideal pentru sanatate

Doi copii – ideal pentru sanatate

scris de Ziua Veche
4 afisari

Un studiu de masa cu o durata de 33 de ani, facut pe un numar de peste 1,5 milioane de europeni nordici, a aratat ca maternitatea si paternitatea reduc riscul de boala, de la cancer si boli de inima pana la alcoolism.

 Numarul optim de copii pentru ca sanatatea parintilor sa nu aiba de suferit pare sa fie doi. Desi solicitarile sunt considerabil mai multe, parintii cu mai multi copii au stat aproape la fel de prost la capitolul sanatate ca si cei cu 1 copil sau cu perechile fara copii. Studiul a aratat ca de la patru copii in sus deja se poate vorbi despre efecte adverse aparute din stres, dezavantaje socio-economice si stil de viata, care prevaleaza asupra beneficiilor sociale ale calitatii de parinte. Un singur avantaj se pare ca exista, dar doar pentru femei – in randul acestora incidenta cancerului de col uterin a fost mai scazuta. Nu pot sa nu pun un pic sub semnul indoielii aceste concluzii, gandindu-ma la ambele perechi de bunici ai mei care au trait mult si bine, avand cate 7 si 9 copii. Si zau daca erau la vremea lor o exceptie.

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult