Acasa Actualitate-InternaSocial Doi suspecti de meningita virala West Nile la Tulcea

Doi suspecti de meningita virala West Nile la Tulcea

scris de Ziua Veche
0 afisari

Autoritatile din Tulcea au trimis la Institutul Cantacuzino probe recoltate de la doua persoane diagnosticate cu meningita virala, suspecte ca au contractat virusul West Nile, prefectul judetului Tulcea, Vasile Gudu, spunand ca unul dintre pacienti a fost deja externat, starea lui fiind foarte buna. Potrivit prefectului judetului Tulcea, pacientii sunt un tanar in varsta de 18 ani si o persoana de 43 de ani, care au fost diagnosticate cu meningita virala, boala pe care au contractat-o dupa ce au fost la pescuit, cel mai probabil fiind intepate de tantari.

 

 

Prefectul a spus ca au fost prelevate probe de la cei doi pacienti si trimise la Institutul Cantacuzino din Capitala, pentru a se stabili daca se confirma suspiciunea de virus West Nile. Prefectul a explicat ca este o procedura obisnuita in judet sa se recolteze probe in toate cazurile de meningita virala, acestea fiind supuse controlului si examinate. Vasile Gudu a adaugat ca tanarul de 18 ani a fost deja externat pentru ca „starea lui este foarte buna”.

Pana acum nu a fost niciun astfel de virus confirmat ca pozitiv in judetul Tulcea”, a subliniat prefectul judetului Tulcea, care a adaugat ca sunt luate masuri pentru combaterea tantarilor. Subsecretarul de stat in Ministerul Sanatatii, Raed Arafat, a declarat, sambata, pentru Mediafax, ca pana in prezent in Romania nu a fost confirmat niciun caz de infestare cu virusul West Nile si ca, potrivit unei proceduri deja stabilite, in toate cazurile de meningita se fac si analize pentru a se verifica daca este vorba si de infestare cu West Nile. „In Romania, in anul 1996 a evoluat cea mai mare epidemie de meningita West Nile din Europa care a totalizat 393 de cazuri. Urmare a acestui fapt, incepand din 1997, autoritatile sanitare au implementat un sistem de supraveghere a acestei infectii la om, sistem care functioneaza si in prezent. In anul 2009, prin acest sistem, au fost confirmate doua cazuri de imbolnavire”, a precizat, marti, Ministerul Sanatatii.

Specialistii in sanatate publica din Ministerul Sanatatii recomanda populatiei sa evite, pe cat posibil, expunerea la tantari purtand imbracaminte cu maneci lungi si pantaloni lungi sau aplicand substante chimice care pot indeparta tantariiTotodata, oamenii sunt sfatuiti sa monteze plase contra tantarilor la geamuri si usi sau sa foloseasca substante specifice pentru indepartarea insectelor. Mai mult, pentru a evita aglomerarea tantarilor, este recomandata inlaturarea recipientelor cu apa statuta. Specialistii arata ca este obligatorie prezentarea de urgenta la medic pentru orice simptom de boala, respectiv febra, dureri intense de cap, varsaturi, dureri abdominale sau musculare si articulare. Totodata, autoritatile locale trebuie sa ia masuri de dezinsectie pentru distrugerea tantarilor.

Meningita West Nile este o boala infectioasa care se transmite la om prin intermediul tantarilor, dar care nu se transmite direct, de la om la om

 

0 comentariu

urbos 23-07-2010 - 19:16

Taratura ar trebui suspendata in streang. Alaturi de toata familia lui, de toate slugile lui, de toata clica lui si de toti sustinatorii lui.

Parpanghel 23-07-2010 - 21:56

Este cel mai minunat lucru care se poate intimpla in LUME. Este si o Experienta UNICA si IREPETABILA, si atunci vine cineva care este GARANTUL (s-au se erijeaza fals) in asa ceva, si ne cere noua celor 20 si ceva de milioane SA RENUNTAM la un minim de trai decent. Exceptie de la ,,regula” este familia personala si cea de …partid, incluzind bineinteles pe minunea blonda! Hai domnule BASESCU, LASA-NE si cauta alti pentru experiente de gen POL-POT, daca nu a-ti aflat santem in 2010 ,in EUROPA!

nik 24-07-2010 - 04:58

pe basescu,boc pdl si pe cine mai vreti dar nu puneti in loc pe uni ca voiculescu,vantu patriciu hrebenciuc vanghele prostanacu pacaliciu bombonel ilici ca e destul de rau acum dar atunci va fi un dezastru total

mutulica 24-07-2010 - 09:34

CU CAT MAI REPEDE CU ATAT MAI BINE

urbos 24-07-2010 - 20:36

Vierme, mai rau decat cu scarba asta securista nu poate fi cu nimeni din lista aia, care e scoasa tot dintre matele si creieri putrezi ai lui Basescu. Asa ca nu pacalesti pe nimeni. Mars la cotet.
Vantu a fost mereu cu dementul de la Cotroceni, Realitatea Tv colcaind de pupincuristii dezaxatului. Voiculescu nu e nimeni, are 2%. Patriciu n-are ce cauta langa astia dinainte, n-a facut afaceri cu banii securitatii.

george 31-08-2010 - 12:14

sper ca din ce in ce mai multi se vor trezi si vor cere suspendarea lui Basescu si apoi se vor prezenta si la vot in cadrul unui referendum ca sa dispara acest individ din politica romaneasca

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult