Acasa Actualitate-InternaSocial Două pahare cu vin pe zi, sănătate curată pentru femeile de vârstă mijlocie

Două pahare cu vin pe zi, sănătate curată pentru femeile de vârstă mijlocie

scris de Ziua Veche
15 afisari

.Femeile de vârstă mijlocie care consumă zilnic două pahare cu vin vor fi mai sănătoase la bătrâneţe, comparativ cu femeile care beau un pahar cu alcool o dată sau de două ori pe săptămână, potrivit unui studiu american recent, informează dailymail.co.uk. În opinia autorilor acestui studiu, consum moderat de alcool conduce la o „bătrâneţe plină de succes” şi reduce considerabil riscul de producere a atacurilor cerebrale.


În opinia aceloraşi autori americani, îngrijorările referitoare la efectele negative ale consumului moderat de alcool au fost exagerate. În mod concret, consumul moderat de alcool de-a lungul vieţii prezintă anumite beneficii importante pentru sănătate, transmite Mediafax. Deşi un pahar sau două cu vin, consumate zilnic, au fost asociate de mulţi ani de cercetători cu o stare mai bună de sănătate a inimii, în special la bărbaţi, impactul general pe care consumul moderat de alcool îl are asupra sănătăţii tuturor oamenilor a fost rareori studiat.

 

Două studii americane, realizate de cercetătorii de la Brigham and Women’s Hospital şi de la Harvard University din Boston au folosit seturi diferite de date medicale, provenind din celebrul Nurses’ Health Study, un studiu medical de amploare, care a debutat în 1976 şi a fost realizat pe un eşantion de peste 200.000 de femei.

Frecvenţa consumului de alcool în cazul a peste 14.000 de femei care au trăit cel puţin până la vârsta de 70 de ani a fost studiată cu ajutorul unui chestionar, completat de aceste voluntare americane atunci când se aflau la o vârstă mijlocie. Medicii americani au dorit astfel să identifice acei factori care contribuie la o „supravieţuire de succes”.

Medicul Qi Sun de la Universitatea Harvard, coordonatorul unuia dintre cele două studii, a descoperit faptul că 1.499 dintre aceste femei au ajuns la vârsta de 70 de ani fără a suferi de nicio afecţiune majoră – cancer şi maladii cardiace – şi nu au prezentat tulburări de memorie.

Medicii americani au studiat frecvenţa consumului de alcool în cazul femeilor în vârstă de 58 de ani şi au descoperit că acele femei care beau 1-2 pahare cu vin în fiecare zi beneficiază de o şansă cu 28% mai mare de a se bucura de o „supravieţuire de succes” atunci când ajung la bătrâneţe, comparativ cu femeile care nu consumă alcool.

16 comentarii

urbos 10-09-2010 - 14:32

Da ba Batca, asa filozofa tac-tu probabil si pe vremea lu Ceasca, de te-ai destaptat asa inca din copilarie. Ce zicea tac-tu, uite domn’le ce zice pe la Europa Libera, ca cica a arestat-o pe Doina Cornea. Pai ce drept au astia sa spuna ca nu e bine s-o aresteze? Stiu eu ce-a mancat? Si sint astia care-si dau cu parerea juristi? Sint eu jurist? Sa-si faca Statul datoria, isi dau cu parerea tot felul de asa zisi specialisti! E treaba magistratilor domn’le, pardon tovarase! Zicea tac-tu…si asa ai ramas.

ValVerde 10-09-2010 - 15:42

Felicitari pentru un articol echilibrat si la obiect.
Din nefericire, bunul simt, decenta si „lipsa de circ”
nu au priza.
Nu se vind bine pe piata noastra de votanti indobitociti.
In general veti colectiona injuraturi spumoase, cum numai Sobru le mai zice…
E mult mai usor sa ragi, sa injuri, sa faci spume la gura decit sa gindesti…si astia sint cei care aleg guvernantii…
Chiar daca sinteti o voce izolata, e bine ca mai exista o voce

urbos 10-09-2010 - 17:00

Idioten, eu si cand injur explic de ce.
Acuma te intrebi de ce esti idioten? Am injurat eu aici idioten? I-am axplicat limbistului niste chestii.
De ce e limbist limbistul? El se crede smecher desigur, hahalera crede ca e subtil… Tovarasu limbist Batca(la asta va demonstra contrariul aratand cateva pasaje vezi doamne anti-base, la fel cum arata Adrian Paunescu ce proteste a facut el impotriva regimului) se ocupa de „ziaristi”. Asta il freaca pe tovarasu Batca. Pe viermii limbisti nu-i intereseaza ceea ce trebuie sa intereseze orice cetatean, adica CE FACE AUTORITATEA, viermii care se cred inteligenti manipulatori, se ocupa de ceilalti.
Ati inteles ma trogloditilor?

cristi a. 11-09-2010 - 00:04

OK, aşadar „in cauza voastra, in momentul de fata, avem o clasa politica de toata jena si o Justitie pe care o blamati”. Deci ziariştii sunt vinovaţi de toate relele! Absolut toate, fără nici o excepţie! Ştiam eu!

Europeanuul 11-09-2010 - 10:00

Nu stiu ce ai tu cu Basescu de il injuri pe forumuri toata ziua, ca un birjar. Te obsedeaza pierderea celor 8 vapoare (de fier vechi) sau cat mai ramasese din flota romaneasca?

Daca asta e ce te deranjeaza, atunci, la demersurile extrem de dificile a flotei romanesti din acea perioada trebuie sa consideri si factorul de „forta majora”. In lume, marinari romani cu vasele lor ancorate in porturi sau aiurea (fara bani, fara motorina) au supravietuit doar din mila umana, pentru ca nu se puteau intoarce in tara fara a putea evita urmarirea penala pe motiv de parasire a vaselor – si asa hodorogite – chiar si cand mai functionau. Trebuia deci sa se opereze urgent la perfectarea cat de cat a tranzactiilor de vanzare a vaselor sau a ce a mai ramas din ele. Dupa cat am putut sa ma informez , e posibil, ca Basescu sa fi folosit ranga, pentru a rezolva problema, pentru a fi evitate pagube si mai mari (viata si sanatatea marinarilor romani, penalitati, taxe portuare etc.)

P.S.
Tu te stradui continuu sa atragi atentia majoritatii (prin manifestari ironice, de imbecil) insa, in raporturile de comunicare cu ceilalti, te plasezi pe pozitii nefavorabile. Cu cea mai mare probabilitate tu chiar asta si urmaresti…

digital 11-02-2011 - 20:06

*Trebuia deci sa se opereze urgent la perfectarea cat de cat a tranzactiilor de vanzare a vaselor sau a ce a mai ramas din ele. Dupa cat am putut sa ma informez , e posibil, ca Basescu sa fi folosit ranga, pentru a rezolva problema, pentru a fi evitate pagube si mai mari (viata si sanatatea marinarilor romani, penalitati, taxe portuare etc.)*

mai da ce deontolog mai esti!
asa cum operaza acum poporul roman,cu securea.

Rasputin 11-09-2010 - 11:04

…formată din 286 nave comerciale (inclusiv petroliere) din care 190 în stare de funcţionare. 40 erau în reparaţii, iar restul propuse pentru casare.
Flota maritimă de pescuit avea aproape 100 de nave: traulere, cutere, nave colectoare, nave de transport, nave de aprovizionare, inclusiv 6 nave Polar, toate în funcţiune.

Tzepesh 11-09-2010 - 11:20

cand o sa inveti sa silabisesti „forta majora”, poti sa revii pe forum. Pana atunci, afla ca nu avem nevoie de idioti pe aci.

oblioo 11-09-2010 - 13:00

O parte din navele romanesti au ajuns in flota din Pacific a Canadei, unde si-au continuat cariera cu brio. Destinul navelor romanesti poate fi aflat din registrele firmei britanice de asigurari Lloyds. Nu mai gasesc articolul pe internet in care era detaliat traseul fiecarei nave in parte. Poate mai exista pe undeva. Romanii ar trebui sa stie destinul acestor fiare vechi si cati bani au adus ele altora.

Dar anii 90 sunt pentru Romania echivalentul anului 1945. Flota comerciala romana este exemplul graitor al faptului ca socialismul este asa de bun pentru altii si catastrofal pentru romani. Daca ar fi existat niste moguli ai flotei comerciale, ea nu ar fi disparut. Asa, a fost a intregului popor si a nimanui. S-a stiut ce se intampla, dar nimeni nu a facut nimic.

Aducere aminte… Octombrie 1945: flota comerciala romana era in pragul disparitiei si mai avea doar doua nave maritime. Dupa 43 de ani, la 31 decembrie 1989, flota atinsese maxima ei dezvoltare, avand 311 vase, cu o capacitate de 6.185.101 tone.

Europeanuul 11-09-2010 - 15:04

Din cate am citit a fost vorba de despr 16 nave.Navele nu au fost vindute ci transferate la pretul de 1 Dollar (dupa legea engleza) catre un al 3lea, care, la rindul lui a girat un credit la banci in favoarea firmei romanesti de stat Petromin SA.

Transferul de propietate a celor 16 nave ar fi fost impus de bancile finantatoare in vederea acordarii unui credit pentru reparatii si retechnologizare la 15 nave plus finalizarea constructiei a altei nave. Statul roman s-ar fi ales cu un venit net de 17 milioane dolari (dupa ce a platit ca 38 milioane dolari salarii, datorii si alte obligatii) Cel putin asa a raportat comisia de experti DNA. Deci a fost vorba de o inginerie financiara prin care firma si-a obtinut lichiditati. Daca exista dubii (in privinta integritatii DNA) atunci probabil ca o firma internationala (independenta) de audit ar putea clarifica cu usurinta acest caz.

Banatanul 11-02-2011 - 19:51

Domnule Europeanu Dv. Sunteti socialist?
Atentie cei de stinga, mai exact sunt criminali. Deoarece sunt periculosi si nocivi pentru o societate normala, care functioneaza pe principiul producerii si vinzarii de valori materiale. Numai in socialism exista idea de avutie a tuturora si pentru care nimeni nu este raspunzator. Aflati Domnule Europeanu ca, orice proprietate are un proprietar fie o persoana fizica sau un grup de personae fizice associate juridic.

Proprietatea poate fi doar obiect de tranzactie vinzare/cumparare, iar termenul pe care-l folositi de TRANSFER este fals si ilegitim ceea ce arata ca sunteti lipsit de realitate si confuz ori rau intentionat ca cei de stinga.
Numai proprietarul are dreptul sa decida cind doreste sa-si vinda proprietatea si cui sa o vinda in conditiile stipulate de lege. Nici un proprietar nu-si transfera proprietatea sa altui proprietar, ci o tranzactioneaza adica o vinde.
Numai cei de stinga au transferat proprietatile private in proprietatea de partid al PCR. Imi place sa cred ca nu sunteti proletar ci doar un om confuz care are nevoie sa-si lamureasca viziunea despre viata si realitate.

Proletarii sunt oameni periculosi si nocivi pentru organizarea statala a unei Natiuni si bunul mers al societatii umane. Proletarii si ideologia lor de stinga destructureaza organizatia statala distrug actul de Justitie si distrug viata particulara. Pentru ca Romania sa fie un stat stabil si serios este necesar ca sa NU existe diferente intre interesele fundamentale ale României si interesele particulare (fundamentale) ale cetatenilor Români.
Interesele particulare (fundamentale) ale cetatenilor romani care-si doresc in zilele noastre un stat Romanesc adevarat sunt acelea legate de actul Justitiei vis-à-vis de urmatorii 4 factori fundamentali pt. ca un stat sa fie stabil iar cetatenii sai sa se poata bucura de viata lor:
1) Functionarea sectoarelor economice la toate nivelele,
2) statutul proprietatii particulare,
3) siguranta personala si
4) apararea intimitatii si proprietatii private.

Nici unul dintre cei 4 factori mentionati nu sunt asigurati in present de catre autoritatile statale Romane.
Un stat NORMAL cu o economie functionala care sa raspunda intereselor particulare ale cetatenilor cit si a Tarii in general este structurat pe doua clase sociale:

1)Clasa proprietarilor de Pamint ;
2)Clasa proprietarilor de Industrie.

Inexistenta acestor doua clase sociale anuleaza actul de Justitie in genere cit si functionalitatea celor 4 factori. Pentru a se depasi aceasta situatie critica sunt necesare urmatoarele trei masuri:

-sa se intabuleze tot pamintul extravilan de pe suprafata Romaniei;
-sa se aplice restitutiom in integrum a tot ce sa furat de la persoanele fizice;
-sa fie judecati toti parvenitii din ultimii 60 de ani;

Numai astfel putem pune semnul egal intre: interesele fundamentale ale României si interesele particulare (fundamentale) ale cetatenilor Români. Dar mai mult vom putea avea si ne bucura de un Stat Romanesc Stabil si Demn. Ceea ce nu este cazul in present.

Matache 12-09-2010 - 05:37

hmm, te cunosc si, de ceva vreme, Te recunosc !…fara niciun „probabil”, vehementa, delicatetea si inteligenta verbului iti apartin !…probabil de ” vina” pt asta sunt si parintii tai…Multumeste-le, din partea mea !…Tot in 13 ?…

Lucifer 12-09-2010 - 18:19

Amnezia este caracterizata prin imposibilitatea de amintire a evenimentelor din trecut sau a informatiilor inmagazinate. In functie de cauza sa, amnezia se poate instala subit sau treptat, iar pierderea memoriei poate fi temporara sau permanenta. In plus, pierderea memoriei poate privi evenimentele recente sau cele din trecutul indepartat, sau poate fi o combinatie de ambele tipuri.

Micile secrete ale clasei politice sunt cunoscute: implicarile lor in mediul afacerilor subterane si sustinerea acestora (afaceri la negru, evaziuni fiscale, fraude etc) in ultimii 20 ani.

Acum sunteti amnezici pentru ca asta se doreste, sa fiti amnezici

m.a.moşu din laoşu 13-09-2010 - 09:19

De ce, bă urbos, te legi de ta-csu lu bâtcă ăsta? Ce, el s-a legat de măc-ta şi a tras-o la răspundere că nu te-a avortat când era grea cu tine în luna a treia? Ce dacă era interzis avortul pe vremea aia? Găsea ea o cale, cu ajutorul vreunei babe, să te lepede prin bălăriile din jurul casei. N-a făcut-o şi iată cu ce ne-am procopsit.
Şi când ţi-a venit, b[, ideea cu Europa liberă? Că unde ţi-a venit ştiu. La budă, acolo unde îţi petreci mai tot timpul, scormonind după limbrici. Dacă eşti curios să vezi cum arată o astfel de lighioană, saltă capul din oala wc-ului şi uită-te în oglindă! Doar te crezi băiat dăştept. ce dracu`…

m.a.moşu din laoşu 13-09-2010 - 09:47

De ce te legi de tac-su lu Bâtcă, bă urbos, că el nu s-a legat de măc-ta? I-a reproşat el, cumva, că nu te-a avortat la trei luni, chiar dacă, pe vremea aia era interzis avortul? N-a mustrat-o nici măcar pentru faptul că nu a apelat la sprijinul vreunei babe, ca să te lepede prin bălăriile din jurul casei.
Şi când ţi-a venit ideea cu Europa liberă? Că unde ţi-a venit ştiu. La budă, acolo unde îţi petreci mai tot timpu, scormonind după limbrici. Dacă eşti curios să ştii cum arată o astfel de lighioană, de ce nu salţi tu capul din budă, ca să priveşti în oglindă. Doar te crezi băiat dăştept, ce dracu…

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult