Acasa Actualitate-InternaSocial Două cutremure în România

Două cutremure în România

scris de C.S.
13 afisari

Două cutremure s-au produs marți dimineață în zona Vrancea, primul seism cu magnitudinea de 3,3 grade Richter a avut loc în județul Vrancea urmat la jumătate de oră de un seism de 3,4 grade în județul Buzău.

Un nou cutremur a avut loc în zona seismică Vrancea.

Un nou cutremur a avut loc în zona seismică Vrancea.

Potrivit Institutului Național pentru Fizica Pământului /INFP/, cutremurul din județul Vrancea s-a produs la ora locală 4,39 la o adâncime de 73 de kilometri, iar localitățile cele mai apropiate de epicentru au fost Mărășești (29 km), Focșani (30 km), Adjud (38 km), Tecuci (44 km) și Onești (46 km).

Seismul din județul Buzău a avut loc la ora locală 5,07 la o adâncime de 118 kilometri iar localitățile cele mai apropiate de epicentru au fost Covasna (36 km), Târgu Secuiesc (50 km), Râmnicu Sărat (51 km), Focșani (54 km) și Buzău (60 km).

De la începutul anului 2015, în zona seismică Vrancea, au fost înregistrate două cutremure cu magnitudinea peste 4 grade pe Richter, respectiv 4,6 grade, unul având loc în data 24 ianuarie, iar celălalt pe 16 martie 2015.

Cea mai mare importantă mișcare tectonică din România în ultimii ani a fost înregistrată în 2014, pe 22 noiembrie, când s-a produs un cutremur de 5,7 grade pe scara Richter.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult