Acasa Actualitate-InternaSocial Dragnea şi majorările salariale

Dragnea şi majorările salariale

scris de C.P.
12 afisari

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a salutat miercuri decizia Curții Constituționale a României (CCR) privind creșterea veniturilor cu 15% pentru angajații din sănătate și educație și și-a exprimat speranța că șeful statului va promulga această lege cât mai repede, astfel încât aceasta să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2017.

liviu dragnea„Salut decizia CCR privind creșterea veniturilor cu 15% pentru angajații din sănătate și educație! Avem încredere că președintele Iohannis va promulga legea cât mai repede, astfel încât aceste majorări să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2017. PSD a luat în calcul aceste majorări în proiectul de buget prezentat încă din campania electorală. Așa cum am luat în calcul și creșterea salariului minim la 1.450 lei începând tot cu 1 ianuarie”, a scris Dragnea pe Facebook.

Miercuri, CCR a decis că este constituțională legea care modifică ordonanța privind salarizarea bugetarilor, după ce a respins sesizările formulate de PNL și de Guvern.

Cele două sesizări au fost conexate în același dosar iar în urma dezbaterilor au fost respinse excepțiile ridicate.

Decizia CCR este definitivă și general obligatorie.

Guvernul și 65 de deputați liberali au formulat câte o obiecție de neconstituționalitate referitoare la Legea privind aprobarea Ordonanței de Urgență a Guvernului 20/2016 pentru modificarea și completarea OUG 57/2015 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.

Plenul Camerei Deputaților a adoptat, pe 7 noiembrie, OUG 20/2016 cu amendamentele aduse la comisiile de specialitate, care prevăd majorări salariale în educație și sănătate în medie cu 15%.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult