UPDATE - Un bărbat cu un topor a ameninţat angajaţii din poşta | Ziua Veche
Acasa Actualitate-InternaSocial UPDATE – Drumul Taberei: Un bărbat cu un topor a ameninţat angajaţii dintr-un oficiu poştal

UPDATE – Drumul Taberei: Un bărbat cu un topor a ameninţat angajaţii dintr-un oficiu poştal

scris de Laurentiu Banches
2 afisari

UPDATE, ora 23,00 – Bărbatul care a intrat, marţi, cu un cuţit şi un topor într-un oficiu poştal din sectorul 6 a fost reţinut pentru 24 de ore şi urmează să fie prezentat Judecătoriei sectorului 6 cu propunere de arestare preventivă, au afirmat surse judiciare.

Pe de altă parte, potrivit acestora, poliţiştii au adus în Capitală un bărbat care se pare că l-ar fi însoţit pe învinuit la Bucureşti. Cel adus în Capitală va fi audiat de procurori pentru a se stabili dacă a fost implicat sau nu în incidentul de la oficiul poştal, anunta Agerpres.

Organele de cercetare penală din cadrul Secţiei 25 Poliţie au dispus începerea urmăririi penale faţă de Niedbala Florian, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ameninţare, distrugere, lipsire de libertate în mod ilegal, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, respectiv sub aspectul săvârşirii infracţiunii de port ilegal de arme albe‘, a declarat anterior Sebastian Mierliţă, procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria sectorului 6.

El a spus că urmează să se stabilească ce măsuri preventive vor fi luate împotriva învinuitului, cercetările fiind în curs de desfăşurare. ‘Din probele administrate până în acest moment al urmăririi penale s-a reţinut următoarea situaţie de fapt – astăzi, în jurul orei 10,30, învinuitul a pătruns în incinta Oficiului poştal nr. 23, situat pe strada Romancierilor, nr. 1, sector 6, fiind înarmat cu un topor şi un cuţit cu lamă de aproximativ 20 de cm. Aici, învinuitul a ameninţat mai multe persoane şi a reuşit să lipsească de libertate în mod ilegal un bărbat şi o femeie, manifestându-se în mod violent atât faţă de aceste persoane, cât şi faţă de bunurile din incinta oficiului poştal, lovind şi distrugând cu toporul pe care îl avea asupra sa mai multe bunuri’, a afirmat procurorul.

El a spus că bărbatul a premeditat săvârşirea infracţiunilor, întrucât duminică a venit din provincie în Bucureşti, s-a cazat la un hotel, iar luni a identificat în apropierea acestei unităţi hoteliere oficiul poştal unde s-a petrecut incidentul şi după ce l-a analizat şi a stabilit că este corespunzător s-a hotărât să comită faptele de care este învinuit. ‘Din contactul pe care l-am avut cu acesta şi audierea sa nu rezultă date sau indicii că acesta ar avea probleme psihice sau să creeze o îndoială cu privire la starea sa psihică‘, a declarat Sebastian Mierliţă. El a menţionat că învinuitul e cunoscut cu antecedente penale, dar este reabilitat. ‘A fost condamnat în 1997 pentru vătămare corporală din culpă cu ocazia unui accident rutier’, a adăugat procurorul.

Un bărbat înarmat cu un topor a ameninţat, marţi, 30 octombrie mai multe persoane aflate într-un oficiu poştal din cartierul Drumul Taberei din Sectorul 6 al Capitalei.

Drumul Taberei: Un bărbat cu un topor a ameninţat angajaţii din un oficiu poştal

Bărbatul i-a ameninţat cu moartea pe oamenii din incinta poştei, fiind înarmat cu un topor şi un cuţit, potrivit poliţiştilor şi nu i-a lăsat să părăsească unitatea poştală din Bucureşti, situată pe strada Romancierilor (din cadrul Liceului Colegiul Tehnic Gheroghe Airinei – PTTR). Poliţiştii au aflat însă de ceea ce s-a crezut iniţial a fi o luare de ostatici printr-un apel la 112 şi l-au imobilizat pe atacator ulterior în jurul orei 11:10.

Agresorul urmează să fie dus la audieri la Poliţia Capitalei. Oficialii din Poliţia Capitalei au precizat, potrivit mediafax, că nicio persoană nu a fost rănită şi că nu a fost vorba de o luare de ostatici.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult