Acasa Actualitate-InternaSocial UPDATE Reporter Virtual: Dumitru Costin a demisionat la cererea lui Vantu

UPDATE Reporter Virtual: Dumitru Costin a demisionat la cererea lui Vantu

scris de Ziua Veche
2 afisari

UPDATE 19.49: Surse din zona sindicala sustin ca noul lider BNS va fi Aurel Radu, anunta Reporter Virtual.

UPDATE 18.12: Potrivit unor surse citate de Reporter Virtual, Dumitru Costin si-a dat demisia din fruntea BNS deoarece aceasta i-a fost ceruta de Sorin Ovidiu Vantu. Costin a fost membru in Consiliul de Administratie al trustului Realitatea si este unul dintre artizanii mitingului sindical din Piata Victoriei, care a folosit lozinca televiziunii Realitatea TV, „Noi vrem respect!”. Liderul BNS urmeaza sa fie cercetat de DNA, in calitate de administrator al Realitatea Media S.A., dupa ce, recent, ANAF a facut o plangere penala. In urma unui control financiar la institutia de presa mentionata, ANAF a constatat ca a fost savarsita infractiunea de evaziune fiscala. 


 

————- 

Dumitru Costin a anuntat miercuri ca a decis sa isi dea demisia din functia de presedinte al Blocului National Sindical. Printre motivele indicate se numara asumarea esecului miscarilor sindicale din ultima perioada, care nu au putut impiedica aplicarea masurilor de austeritate.

UPDATE: El a spus ca isi depune mandatul la Consiliul National al BNS, care se va intruni la inceputul lunii viitoare, pentru a decide daca ii accepta sau nu demisia, transmite Mediafax. Costin si-a motivat decizia spunand ca, din punctul lui de vedere, miscarea sindicala a fost un esec, motiunea a trecut si masurile de austeritate vor fi puse in aplicare. Potrivit lui Dumitru Costin, cineva trebuia sa-si asume raspunderea pentru acest esec. El a mai spus ca protestele continua, dar se vor „muta” la Palatul Cotroceni, un calendar comun de proteste urmand sa fie stabilit, joi, cand se vor reuni toti liderii confederatiilor sindicale. BNS va da in judecata toti ministri Cabinetului Boc pentru taierea pensiilor si a salariilor si va acorda sprijin juridic bugetarilor si pensionarillor care decid sa dea in judecata Guvernul, a mai anuntat Dumitru Costin.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult