Acasa Exclusiv ZiuaVeche.roReportaj Dumnezeu i-a dat zîmbetul, cancerul i l-a îngheţat, doctorii i l-au redat

Dumnezeu i-a dat zîmbetul, cancerul i l-a îngheţat, doctorii i l-au redat

scris de Ștefan Constantinescu
310 afisari

O echipă de medici români, condusă de doctorul Dragoş Slăvescu, a efectuat o intervenţie chirurgicală în premieră, în urma  căreia unui pacient i-a fost extirpată o tumoare canceroasă care se instalase la nivelul limbii, planşeului bucal şi mandibulei.

Operatie in premiera in Romania

Operaţia, făcută în premieră în România, a durat mai mult de 14 ore, şi a necesitat decopertarea până la os a feţei şi extirparea în totalitate a limbii, planşeului bucal, porţiunii anterioare a mandibulei, precum şi o parte a danturii pacientului. Au urmat apoi intervenţii extrem de delicate asupra osului mandibulei şi a celorlalte ţesuturi ce compun faţa unui om pentru a elimina tumoarea malignă ce invadase zona facială.

Pacientul Valeriu Epuraş

Valeriu Epuraş, până nu de mult, un tip plin de viaţă, permanent pus pe glume şi aproape veşnic cu zâmbetul pe buze… Asta până într-o zi când, o formă gravă şi rară de cancer, o boală nemiloasă,  i-a îngheţat faţa şi odată cu ea, acel zâmbet care-l  făcuse pe Valerică inconfundabil. Boala avansa rapid iar omul ajunsese să rămână, practic, cu gura încleştată, nemaiputând nici măcar să spună că are nevoie de ajutor. Tumoarea, care se instalase la nivelul mandibulei, avansa rapid şi părea că nimic nu se mai putea face, mai ales că unii medici la care fusese la consult nu îi dăduseră nici o şansă de supravieţuire. La Spitalul de Urgenţă Floreasca, doi medici de excepţie, Dragoş SLĂVESCU, medic specialist chirurgie oro-maxilo-facială, chirurgie plastica, şi Dragoş Zamfirescu, medic primar chirurgie plastica şi microchirurgie reconstructivă, au hotărât să-i acorde pacientului o şansă : să facă o operaţie la care alţi doctori cu greu s-ar fi încumetat.

VEZI AICI IMAGINI DIN TIMPUL INTERVENŢIEI CHIRURGICALEATENŢIE FOTOGRAFII ŞOCANTE

Operaţie unică în România

Doctorul Dragoş Slăvescu

După minuţioase pregătiri ce preced o astfel de operaţie complicată, o premieră în România, ajutaţi şi de anestezistul Adina Gheorghinoiu, şi alte două colege, la ora 9 dimineaţa, a unei zi ce părea obişnuite, Dragoş SLAVESCU, medic specialist chirurgie oro-maxilo-faciala şi Dragoş Zamfirescu, medic primar chirurgie plastica, au iniţiat intervenţia chirurgicală. În prima parte a acesteia, faţa lui Valeriu Epuraş a fost decopertată până la os de tot ceea ce însemna carne sau piele. A fost extirpată limba pacientului precum şi o parte a danturii acestuia, apoi  intervenţii extrem de delicate asupra osului mandibulei şi a celorlalte ţesuturi ce compun faţa unui om, pentru a elimina tumoarea malignă ce invadase zona facială. Au urmat apoi ore în care medicii, cu multă   migală şi contra cronometru,  au trebuit să reconstruiască limba, planşeul bucal şi mandibula lui Valerică, reuşind să redea conturul facial şi să  restaureze funcţionalitatea gurii. Pentru asta a fost nevoie de fragmente de carne şi piele cu vascularizaţie proprie recoltate din zona picioarelor (coapsei) pacientului şi care mai apoi au fost conectate la vasele  de sânge de la nivelul gâtului cu ajutorul microscopului. 

Ca niste adevăraţi artişti plastici, medicii au creat o nouă limbă pe care au replantat-o. După aproximativ 14 ore de operaţie, intervenţia chirurgicală s-a încheiat cu succes.

 Conform echipei medicale, evoluţia postoperatorie a lui Valeriu Epuraş este favorabilă, spre vindecare, fără complicaţii.

VEZI AICI IMAGINI DIN TIMPUL INTERVENŢIEI CHIRURGICALE-ATENŢIE FOTOGRAFII ŞOCANTE

7 comentarii

Viorica Ianc 22-08-2011 - 09:04

Frumos este zambetul satisfactiei de a reusi ! Doctorul Dragos Slavescu.

Medicul de garda 22-08-2011 - 09:47

Cancerul este produs de virusi care modifica codul genetic al celulelor normale si le face sa se inmulteasca anarhic. Cu virusii respectivi sunten in contact tot timpul (daca am strange toti agentii patogeni din corpul nostru si din intestine, ar cantari cat paltonul), dar produc cancerizarea cand intra in nucleul celulelor si le modifica ADN-ul.
In mod normal nu au cum sa ajunga acoilo, din cauza anticorpilor si a mecanismelor de protectie a celulelor. Daca celule sunt lezate mecanic, chimic, termic, prin radiatii, imunitatea lor este compromisa si se poate declansa cancerul.
Un rol major in declansarea cancerului il au microbii care se dezvolta intracelular (de ex. Chlamydia). Cand strabat peretele celulelor si patrund in citoplasma, antreneaza pe suprafata lor (prin forte de adeziune) si virusii oncogeni, care in final ajung la nucleul celulelor si declanseaza cancerul.
Chlamydia este responsabila pentru cancerul de col uterin, de prostata, de san, de colon, de ochi. Se transmite pe cale sexuala, dar si prin saliva. O puteti lua si de la o halba de bere, daca nu a fost spalata bine, sau de la mainile nespalate dupa folosirea WC-ului public. Nu va pupati cu toata lumea, ca nu stiti de ce belea dati (chlamydia trachomatis, helicobacter, TBC, etc). In tarile nordice, unde nivelul de trai este ridicat si aceste boli infectioase sunt putin raspandite, frecventa unor forme de cancer este semnificativ mai mica.

Nu stiu daca acesti paraziti intracelulari au doar rolul de transport pentru virusii oncogeni si cancerul este declansat prin actiunea directa a virusilor, sau daca virusii catalizeaza hibridizarea celulara intre parazit si celula sanatoasa. A doua varianta este mai probabila, deoarece explica de ce celulele canceroase sunt slab diferentiate si se inmultesc ca microbii, nelimitat. Prin hibridizare este pacalit si sistemul imunitar, care vede celula canceroasa ca pe una proprie organismului, nu ca pe una straina.

Pentru cei ca nu stiu, hibridizarea este procedeul prin care se amesteca ADN-ul de la celule diferite (specii diferite) si rezulta celule cu caracteristici noi. Biologii folosesc hibridizarea ca sa obtina specii noi de plante (cartof hibridizat cu rosie, etc). Pun intr-o cuva cu electrolit celule din speciile care urmeaza sa fie hibridizate si trec prin amestec impulsuri de curent electric. Se produce electromigrarea componentelor din interiorul celulelor si cu probabilitate mica pot rezulta celule viabile, cu caracteristici hibride. Peste 99.9% dintre celulele maltratate astfel mor.

In cazul declansarii cancerului, virusii oncogeni pot avea rolul de catalizator in procesul de hibridizare intre celula gazda si bacteria care se dezvolta intracelular (parazitul, chlamydia, etc). Virusul actioneaza initial ca un bisturiu care segmenteaza ADN-ul celor doua celule, dupa care functioneaza ca un fermoar, unind segmentele de ADN.

Medicul de garda 22-08-2011 - 10:14

ANUNT EXTREM DE IMPORTANT !!!

Majoritatea bacteriilor care se dezvolta intracelular pot fi distruse cu un antibiotic ieftin, cu DOXICICLINA (doxycycline). Doxiciclina este o tetraciclina LIPOSOLUBILA, care penetreaza in toate tesuturile. Antibiotice hidrosolubile (majoritatea) nu patrund in tesuturile grase si in celule.

In prospect se recomanda 2 capsule (de 100 mg) pe zi, dar eu recomand doza dubla, pe timp de cel putin 90 de zile. Am urmat acest tratament de mai multe ori si n-am patit nimic. Nu costa mai mult de 70 lei pe luna. Trebuie sa luati o capsula din 6 in 6 ore, dar cu mancare, ca altfel va doare stomacul. Medicamentul este usor de suportat si nu are multe efecte secundare.
Recomand acest tratament tuturor barbatilor si femeilor, pentru sterilizare periodica. Previne cancerul de prostata, de col uterin, de colon, de san.
Barbatii cu prostatita cronica pot prelungi tratamentul pana la 6 luni, in primele 3 luni cu doza duba, dupa care pot lua numai 2 capsule pe zi.Trebuie sa fiti atenti la data fabricatiei si la firma producatoare, pentru ca doxiciclina veche ataca rinichii.

Doxiciclina se foloseste experimental si pentru tratarea cancerului, nu numai pentru prevenire. Cautati pe net, cu Google (doxycycline + cancer).

olteanu ion 22-08-2011 - 12:07

DOMNILOR DOCTORI CINE VA FACUT SA LE DE-A DUMNEZEU SANATATE/IAR DUMNEAVOASTRA VA DAT LA AMINDOI MEDICII SI LA TOTI DE LA CHIRURGIE PLASTICA CONDUS DE DOMNUL PROFESOR LASCAR MULTA SANATATE PUTERE DE MUNCA SI TOT BINELE DIN LUME//ASA CRED CA ARATAM SI EU OLTEANU ION TOT CA ACEST DOMN EPURAS /DAR NU AM SA UIT CUVINTELE DOCTORULUI SLAVESCU SI ALE LUI ZAMFIRESCU CARE AU ZIS CA PE DUMNEATA NU CANCERUL TE VA UCIDE,NOI SCOATEM TUMOAREA SI ITI LASAM SUFLETUL. VA MULTUMESC DIN TOT SUFLETUL .DUMNEZEU SA VA AJUTE

Medicul de garda 22-08-2011 - 13:54

http://www.rense.com/general44/russell.htm

http://www.jidc.org/index.php/journal/article/download/819/387

http://www.healingcancernaturally.com/causes2.html

Cautti si voi pe net, ca este spre bine vostru sa fiti informati. Nu asteptati sa va seveasca altii informatiile pe tava.

Medicul de garda 22-08-2011 - 21:35

Dupa cum v-am zis anterior, eu cred ca aceasta boala ingrozitoare este produsa de agenti patogeni (bacterii) care se dezvolta intracelular, care sunt hibridizati cu celulele organismului invadat. Hibridizarea se face aleator, prin medierea unor virusi oncogeni, deci nu se poate sti exact cat la suta in informatia genetica a celulei canceroase provine de la parazit si cat de la celulele organismului invadat. Manipularilre genetice, din laboratoarele de cercetare, se fac tot cu ajutorul virusilor.
Nu exista doua cancere identice. Sunt cancere cu celule slab diferentiate, cu grad mare de malignitate (se inmultesc rapid si se imprastie in tot corpul, ca microbii), la care celulele canceroase mostenesc mai multa informatie genetica de la agentii patogeni ce au produs boala, dar si cancere mai „usoare”, cu celule diferentiate, care se aseamana mai mult cu celulele sanatoase.
Partea nasoala este ca celulele canceroase pacalesc sistemul imunitar, pentru ca au in componenta lor gene de la organismul bolnav.
Antibioticele care distrug agentul patogen nu sunt la fel de eficace si impotriva celulelor canceroase, pentru ca in general antibioticele sunt bacteriostatice (incetinesc sau blocheaza inmultirea bacteriilor), nu bactericide (penicilina este bactericida, dar nu este eficace impotriva bacteriilor care se dezvolta intracelular). Cand tratam o infectie cu subtante bacteriostatice, lovitura „de gratie” este data de sistemul imunitar, de anticorpi. Atibioticul doar ii „zapaceste” putin pe microbi, iar anticorpii ii „sugruma”. In cazul celulelor canceroase sistemul imunitar este ineficient si antibioticul cel mult „aresteaza” cancerul, tine boala pe loc.
Mai concret:
S-au obtinut rezultate incurajatoare in tratarea unor forme de cancer (de prostata, de san, de colon, de col uterin), unde ar fi implica si Chlamydia, prin tratarea cu doxiciclina + cisplatina (un citostatic). Perfuziile cu cisplatina se fac saptamanal, iar doxiciclina se ia zilnic, minim 400 mg, dar nu si in ziua in care se administreaza citostaticul (se inactiveaza reciproc). In unele cazuri s-a obtinut chiar vindecarea (peste 20 de ani de supravietuire).
Dar nimeni nu garanteaza ca nu mai exista in corp celule canceroase. Tratamentul cu doxiciclina trebuie sa fi repetat anual, cu doze mari si pe interval de cateva luni. Este mai putin nociv decat citostaticele.

Rezolvarea definitiva presupune urmatoarele:

1. Identificarea tuturor agentilor patogeni care se dezvolta intracelular. Unii dintre ei se cunosc deja si se stie si unde dau cancer, la ce organe.
http://en.wikipedia.org/wiki/Intracellular_parasite

2, Crearea de antibiotice bactericide specifice (liposolubile), care sa distruga acesti paraziti fara sa fie nevoie de ajutorul sistemului imunitar si care sa nu fie prea toxice pentru celule sanatoase.

Sa speram ca se vor aloca bani (in tarile bogate) pentru astfel de cercetari si nu va mai suferi nimeni de acesta boala teribila. Dar banii trebuie sa ajunga pe mana unor tipi destepti, nu la birocratii care pierd timpul prin laboratoarele de cercetare.

Medicul de garda 22-08-2011 - 21:40

Sper ca domnii de la ZV sa publice si ultimul comentariu, daca tot mi-am pierdut timpul sa va dau informatii utile.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS