Acasa Actualitate-InternaSocial Dunarea a scazut 5 cm la Galati

Dunarea a scazut 5 cm la Galati

scris de Ziua Veche
3 afisari

.Nivelul Dunarii a atins la Galati cota de 675 de centimetri, cu cinci mai putin decat marti. Este pentru prima oara dupa mai multe saptamani cand Dunarea scade, transmite Radio Romania Actualitati.


Potrivit corespondentului RRA, nivelul Dunarii la Galati este de 675 de centimetri, cu cinci mai putin decat marti. Este pentru prima oara dupa mai multe saptamani cand Dunarea scade. si pe Siret se inregistreaza scaderi semnificative de nivel si debit.In cursul noptii, la Galati a sosit un transport cu echipamente din Belgia, donate pentru sprijinirea comunitatilor care se confrunta cu inundatii.Este vorba despre cinci generatoare electrice, 11 motopompe si o instalatie de purificarea apei cu 5 000 de recipienti. In zona Port, digul de aparare impotriva viiturii de pe Dunare este finalizat inca de marti. In unele locuri, acesta a fost dublat sau chiar triplat cu alte diguri din saci cu nisip sau panouri de fier. In plus, pe trei strazi ale cartierului Valea Orasului s-au instalat hidrobaraje. Digul este pazit de politisti, pentru a nu fi periclitata in vreun fel siguranta.

Peste 80 de gospodarii si anexe si 20 de persoane au fost evacuate in ultimele 24 de ore, in sapte judete, ca urmare a fenomenelor hidrometeorologice, informeaza IGSU, citat de Agerpres.
Potrivit Inspectoratului General pentru situatii de urgenta, au fost afectate de inundatii 273 hectare pasuni si fanete, 87 gospodarii si anexe gospodaresti, 23 de locuinte din sapte judete (Braila, Galati, Giurgiu, Ialomita, Olt, Teleorman si Tulcea). Au fost evacuate 20 de persoane.
Pentru inlaturarea si diminuarea efectelor produse de fenomenele hidrometeorologice au actionat 1.415 angajati ai Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta, 641 ai Inspectoratului General al Jandarmeriei Romane, 205 ai Inspectoratului General al Politiei Romane, 40 ai Inspectoratului General al Politiei de Frontiera, alaturi de alti 1.300 angajati din cadrul M.Ap.N. si ai altor structuri. in total, s-a intervenit cu 455 mijloace de interventie, din care 269 din dotarea inspectoratelor judetene pentru situatii de urgenta.
Numai in judetul Galati au intervenit 612 angajati ai Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta, alaturi de 445 ai Inspectoratului General al Jandarmeriei Romane, 26 ai Inspectoratului General al Politiei Romane, precum si 300 angajati ai M.Ap.N si 364 ai altor structuri.
Acestia au actionat, in municipiul Galati, pentru finalizarea si consolidarea digului de aparare construit pe o lungime de 4,5 km si pentru evacuarea apei infiltrate in gradinile din cartierul Barbosi.
Totodata, in zona localitatii sendreni s-a actionat pentru consolidarea si suprainaltarea digului de protectie (din saci umpluti cu nisip si pamant) pe digul de aparare al raului Siret, pentru evacuarea apei provenite din infiltratiile aparute in parapetul de aparare al fluviului Dunarea si raului Siret si s-a continuat realizarea digului de protectie cu zgura si pamant galben in zona caii ferate.
La nivel judetean s-a intensificat actiunea de monitorizare a digurilor de aparare aferente fluviului Dunarea si raurilor Siret si Prut, din zonele critice, potrivit IGSU.

0 comentariu

Viorica Ianc 21-07-2010 - 12:38

Cine dracu vrea !
Clasa politica nu vrea sa se duca la
inchisoare !
Poate sa fie spusa asta nu numai din
plastic ci si din limba veche de lemn !
Vechi : „…nu poti , te ajutam
nu stii , te invatam
nu vrei , te obligam …” !

S-a facut macar un proces ?
A fost condamnata , judecata . arestata
macar o persoana politica ? Fara ca a
doua zi sa nu fie scoasa bazma curata ?
Mai este ceva de furat in RO ?
Cred ca dupa ROSIA MONTANA nu mai ramane
nimic. Sangele ? Numele ?

un om complicat 22-07-2010 - 01:31

Pai sigur, coruptia a atins acum o cota istorica, e mult mai rau chiar decat pe vremea lui Nastase. Iar motivul principal pentru asta e faptul ca M. Macovei a intrat in secta adoratorilor lui Basescu. Comportamentul ei din timpul ultimei confruntari electorale (atunci cand a confirmat Geoana ca-i prostanac) nu lasa loc de indoiala, a fost ca o majoreta. Ca urmare i-a fost imposibil sa se atinga sau indoiasca de oricine se bucura de aprobarea Marelui Carmaci. Justitia se comporta si acum la fel, sa vedeti cum il scoate pe DD.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult