Acasa Actualitate-InternaSocial După bătălia de la Pungeşti, Chevron a reluat lucrările (video)

După bătălia de la Pungeşti, Chevron a reluat lucrările (video)

scris de A.P.
40 afisari

Compania Chevron a anunţat, duminică, faptul că a reluat lucrările în zona Siliştea-Pungeşti, judeţul Vaslui, după ce, în cursul zilei de sâmbătă, activitatea a fost suspendată din cauza protestelor violente din zonă.

La mai puţin de 24 de ore de la întreruperea activităţii, compania Chevron şi-a reluat activitatea pe suprafaţa pe care o deţine în concesiune în localitatea Siliştea-Pungeşti, într-o primă fază lucrându-se la reîngrădirea celor 20.000 metri pătraţi de teren, după ce, cu o zi în urmă, manifestanţii care se opun explorării şi exploatării gazelor de şist au distrus în întregime gardul împrejmuitor.

„Chevron poate confirma că şi-a reluat operaţiunile în perimetrul Siliştea din comuna Pungeşti, judeţul Vaslui. Compania intenţionează să realizeze exclusiv activităţi de explorare folosind tehnologii convenţionale EV-2 conform permiselor pe care le-a obţinut la începutul lunii octombrie. Respectăm dreptul persoanelor de a-şi exprima opiniile, însă credem că acesta trebuie exercitat în limitele legii”, se arată în comunicatul oficial transmis  de către societatea Chevron România.

Compania Chevron şi-a suspendat activitatea sâmbătă la prânz, după ce zeci de protestatari au intrat pe terenul companiei şi au dărâmat gardul împrejmuitor în proporţie de 90 la sută.

În urma incidentelor, compania petrolieră a făcut reclamaţie la Poliţie prin care solicită declanşarea unei anchete şi tragerea la răspundere a persoanelor vinovate.

La ora transmiterii acestei ştiri, în zona localităţii Siliştea jandarmii asigură ordinea în zonă, fără ca protestatarii să se mai adune pentru a manifesta împotriva gazelor de şist.

Forţele de ordine au format filtre pe drumul judeţean Vaslui-Gârceni, fiind legitimate toate persoanele care circulă în zonă. Circa 400 de persoane au declanşat, sâmbătă, un protest, pe marginea drumului Vaslui-Gârceni, faţă de intenţia Chevron de a amplasa în zonă prima sondă de explorare a gazelor de şist din judeţul Vaslui.

Protestatarii, în majoritatea lor localnici, dar şi din alte oraşe precum Iaşi, Bucureşti, Braşov, Sibiu, s-au adunat pe terenul proprietate privată al unei persoane fizice din comuna Pungeşti, vizavi de suprafaţa de teren luată în concesiune de către ChevronManifestanţii au scandat lozinci împotriva companiei petroliere, a Jandarmeriei şi a Guvernului. Printre lozinci se numără: „Jandermeria apără hoţia”, „Jos Guvernul”, „Trădătorii”, „Murim, luptăm, Pungeştiul apărăm”.

La un moment dat, protestatarii au trecut drumul judeţean şi au ajuns în poarta suprafeţei îngrădite, deţinută de către Chevron, o parte dintre ei intrând pe terenul companiei petroliere şi aruncând cu pietre în camioanele frmei angajate de către Chevron. Oamenii au început să tragă de gardurile împrejmuitoare reuşind să le dărâme aproape în totalitate.

Iniţial, protestul a fost paşnic, însă a degenerat în jurul orei 12.00, când protestatarii au început să arunce cu pietre în camioanele companiei Chevron şi să dărâme gardurile proprietăţii acesteia. Luni, Chevron a început lucrările pentru amplasarea primei sonde de explorare a gazelor de şist la Siliştea-Pungeşti, ziua fiind marcată de proteste ale localnicilor, care au încercat să împiedice accesul utilajelor companiei, şi incidente între aceştia şi jandarmi.

În 3 octombrie, Chevron a obţinut autorizaţie de construire pentru amplasarea în judeţul Vaslui a primei sonde de explorare a gazelor de şist în România, după ce compania a primit toate avizele necesare de la autorităţi pentru prospectarea solului în perimetrul de la Siliştea.

Aproximativ 500 de persoane au protestat şi în 16 octombrie în zona localităţii vasluiene Siliştea, comuna Pungeşti, unde compania Chevorn intenţionează să amplaseze prima sondă de explorare a gazelor de şist în judeţul Vaslui. Localnicii au blocat atunci drumul judeţean Vaslui – Gârceni pentru a nu permite utilajelor firmei angajate de compania petrolieră să pătrundă în perimetrul luat în concesiune pentru amplasarea sondei de explorare. După protestele din octombrie, localnicii au amplasat corturi şi un vagon de dormit, unde o parte dintre ei au stat şi pe timpul nopţii, zona fiind numită „tabără de rezistenţă de la Pungeşti”.

Ulterior, reprezentanţii companiei Chevron şi-au retras specialiştii de pe suprafaţa de teren deţinută la Siliştea, fără ca aceştia să mai revină în zonă.

53 comentarii

ValVerde 08-12-2013 - 15:04

UnUL citeste aici !

UnUL 08-12-2013 - 15:11

Știu, și nu sunt de acord nici cu ruperea gardurilor, nici la spartul geamurilor cu pietre.

ValVerde 08-12-2013 - 15:18

Nu poti fi in dezacord cu amindoua.

Daca nu esti de acord cu ruperea gardului si datul cu pietre, atunci esti de acord ca jandarmii isi fac datoria.

Daca nu esti de acord cu jandarmii, atunci esti de acord cu datul cu pietre.

UnUL 08-12-2013 - 15:20

Datoria jandarmilor nu implică brutalitate, arestări abuzive și bastoane peste spinare. Dar, pe de altă parte, nici o manifestație nu implică datul cu pietre.

ValVerde 08-12-2013 - 15:23

Poate explici mai detailat cum crezi tu ca ar fi trebuit sa se comporte jandarmii cu o gloata dezlantuita care rupe garduri si da cu pietre…

Crezi ca ar fi trebuit sa ingenuncheze si sa se roage impreuna?

Citeste declaratia reprezentantului Chevron. E de bun simt.

ValVerde 08-12-2013 - 15:24

Ah…si cum ai ajuns la concluzia ca arestarile sunt abuzive ?

UnUL 08-12-2013 - 15:30

Bunî întrebare? M-am bazat pe ce a văzut pe net și mi-a povestit fiul meu (care fără îndoială e nițeluș subiectiv!) Dar să arestezi un om (Willy Schuster) care nu a comis niciun act de violență ci stă în genunchi și se roagă îmi pare nițeluș exagerat.

UnUL 08-12-2013 - 15:30

Scuze : „Bună întrebare…”

ValVerde 08-12-2013 - 15:35

Habar nu am cine e Williy Schuster, dar sunt convins ca nu l-au arestat petru ca se ruga, ci l-au arestat pentru ca se ruga pe proprietatea altuia.

ValVerde 08-12-2013 - 15:46

Sa-ti mai spun ceva…nu stiu in ce stadiu al activitatii de perforare se gaseste Chevron, dar stiu ca fiecare zi ii costa bani.

De exemplu, echipa de forare (asta e sonda si toate acareturile) costa cam USD 20.000 pe zi !!
Asta e numai sonda. Fara sa punem la socoteala personalul transportul alte echipe inchiriate, etc etc.

Asta inseamna ca fiecare ORA pierduta, costa peste 2000 de dolari.

Cine crezi ca va plati asta?

Chevron are posibilitatea sa ii actioneze in judecata pe citva protestatari arestati. Ii leaga in litigii interminabile pe care eventual le va cistiga. Daca protestatarii au ceva mai mult decit camasa de pe spate, vor pierde tot.
Asta as face eu, dar companiile mari nu se incurca cu derbedeii care dau cu pietre. Da rau la imagine.
Companiile mari se duc la contractul pe care il au cu guvernul si vor spune ca ei au respectat partea lor din contract, in timp ce guvernul, care avea obligatia contractuala de a asigura accesul si buna desfasurare a lucrarilor, in conformitate cu legile romane, nu si-a indeplinit obligatiile.

Cine crezi ca o sa plateasca daunele lui Chevron ??? Bingo !!! tu si ceilalti platitori de taxe.

Acum intelegi de ce sunt jandarmii atit de activi? Isi fac meseria si te apara pe tine !

Antibasistul 08-12-2013 - 15:57

Ptiu!

ValVerde 08-12-2013 - 16:00

Doar un „ptiu” ???
Nici macar ca am sa ma duc in iad pentru ca fac mare rau Romaniei??
Ma simt nedreptatit !

Ti-au scazut capacitatile combative.

Antibasistul 08-12-2013 - 16:02

Ptiu, ptiu, ptiu!

ValVerde 08-12-2013 - 16:03

Merci ! 🙂

UnUL 08-12-2013 - 16:03

Se ruga în fața unei troițe aflată În afara proprietății Chevron.

“Willy Schuster a fost arestat astazi pentru infractiunea de rugaciune lângă pamântul furat al ţării.” (Radu Iliescu) – Facebook, via Iulian Capsali: Imaginea simbol a acestei zile: Willy Schuster prins de Troita adusa de la Mănăstirea Petru Voda de către stareţul Hariton, ucenicul lui Iustin Pârvu, si rugandu-se, putin inainte de a fi smuls de acolo cu brutalitate de jandarmi şi aruncat în dubă.

UnUL 08-12-2013 - 16:05

Bășinel, iarăși „Ptiu”? Sunt al al 2467- 2470-lea scuipate – RECICLATE – doar de când sunt eu pe acest forum. Această salivație în exces e, categoric, o problemă de sănătate extrem de gravă (Chiar dacă, așa cum bine spunea cineva, recuperezi, regurgitezi și refolosești fiecare scuipat de mai multe ori)!

ValVerde 08-12-2013 - 16:11

Daca mesajele de pe Facebook sunt probe de nevinovatie si daca Schuster s-a dus acolo sa se roage la marginea drumului, Schuster are un caz gras in mina. Ar trebui sa actioneze in judecata Jandarmeria romana si sa dovedeasca abuzul.

Antibasistul 08-12-2013 - 16:16

un NUL basist, de 10 ori ptiu pentru tine!

ValVerde 08-12-2013 - 16:18

Hahahahah….am avut curiozitatea sa caut poza pe care o invoci.

Ti-o trimit aici.
Spune cu voce tare ce observi !

Uite-te in dreapta lui Schuster si ai sa vezi gardul darimat. Uite-te in stinga si ai sa vezi vehicule si marcatii (probabil Chevron)

Eu pariez ca se afla inauntru !
Te prinzi ?

ttp://www.buciumul.ro/2013/12/08/imaginea-zilei-de-ieri-willy-schuster-prins-de-troita-de-la-pungesti-cu-putin-inainte-de-a-fi-arestat/

UnUL 08-12-2013 - 16:24

Bine, fie, Bășinel, le iau în inventar; reluăm, deci:

Bășinel, iarăși „Ptiu”? E al 2480-lea scuipat – RECICLAT – doar de când sunt eu pe acest forum. Această salivație în exces e, categoric, o problemă de sănătate extrem de gravă (Chiar dacă, așa cum bine spunea cineva, recuperezi, regurgitezi și refolosești fiecare scuipat de mai multe ori)!

UnUL 08-12-2013 - 16:28

Pungești: Protestatari bătuți cu bestialitate după lăsarea serii
De la Pungești vin informații cum că forțele de ordine au început să oprească și să legitimeze pe oricine circulă pe stradă. Cine nu are domiciliul pe buletin într-una din localitățile apropiate de Siliștea (com.Pungești) este condus la dubele Jandarmeriei și trasportat la IPJ Vaslui pentru identificare și declarații explicative referitoare la prezența în zonă.

In jurul orei 19 mai multi jandarmi au intrat intr-un bar din comuna Pungesti si i-au retinut pe toti cei care se aflau acolo. Jandarmii nu au oferit nicio explicatie celor peste 20 de persoane retinute printre care se regasesc avocati si jurnalisti. Toti au fost bagati in duba Jandermeriei. Vlad Ioachimescu a transmis telefonic ca si el si Claudiu Craciun au fost batuti cu bestialitate dupa ce au fost bagati in duba.

Pe Facebook au aparut mesajele disperate transmise de protestatari.

Amira Hameed: “S-a lasat intunericul in Pungesti si au inceput adevaratele abuzuri. Jandarmii ridica toti oamenii de pe strazi, din case, din birt. Atat sateni cat si oraseni. Un satean a fost luat din casa si batut. Vlad loachimescu si Claudiu Craciun au fost batuti. Hetti alearga, pe strazi, ca sa nu fie prinsa de jandarmi. Sa ne intelegem… jandarmeria a iesit in noapte ca sa culeaga din protestatarii ramasi, aia pe care nu au reusit sa ii indubeze pe zi. Nimeni nu este in siguranta, nici macar presa… Raspanditi statusul situatiei… Altfel nimeni nu stie ce ni se intampla. Daca avem telefoanele inchise inseamna ca ne-au luat in duba si ne-au dus la sectie…”.

E STARE DE NECESITATE ! Romania e sub asediul unor indivizi care poarta uniforma jandarmeriei romane insa nu figureaza ca angajati ! Ei fac in acest moment arestari in masa si intra in casele oamenilor din Pungesti , multora le-au spart usile . Procurorii spun ca nu stiu nimic , nu li s-a cerut si nu au semnat niciun mandat de arestare , iar politia nu stie ce se intampla si , in tot acest timp , televiziunile REFUZA sa isi trimita operatorii in zona ! MIROASE A ACELASI SCENARIU CA LA MINERIADA , CU MINERI CARE NU ERU MINERI . Telefonul liderului de la Pungesti este inchis , l-am sunat de nenumarate ori , in urma strigatului de disperare pe care l-a publicat pe facebook in urma cu ceva timp ! ATENTIE , VOR FI VICTIME! MULTE”

Acum jandarmeria se plimba din casa in casa prin Pungesti sa identifice unde sunt cazati protestatarii si le dau amenzi satenilor care cazeaza protestatari din afara! Prima runda de retinuti au fost eliberati si acum se reintorc in Pungesti. Magazinul e inchis, tabara distrusa.
(danielroxin.blogspot.com/2013/…/abuzuri-incredibile…)

UnUL 08-12-2013 - 16:29
ValVerde 08-12-2013 - 16:42

Mda…Apologeticum, un site care are pe frontal

„Prigoana impotriva crestinilor a inceput…Bucurati-va si va rugati !”

trebuie sa fie foarte credibil.

Jandarmeria a deschis zeci de dosare penale. Inculpatii vor avea ocazia sa-si demonstreze nevinovatia si sa ceara daune materiale.

UnUL 08-12-2013 - 16:47

Și invers : mulți vor da în judecată jandarmeria. Vom vedea cine are dreptate (S-ar putea ca adevărul să fie undeva la mijloc, numai că în asemenea cazuri nu prea există mijloc geometric, deci perfect.)

ValVerde 08-12-2013 - 17:01

Si daca nu exista mijloc perfect, atunci ne ducem la intrebarea „cine a incalcat primul legea?”

Fara discutie ca nu e o scuza pentru ca celalalt sa o incalce, dar da un ascendent moral.

ValVerde 08-12-2013 - 15:08

„Ulterior, reprezentanţii companiei Chevron şi-au retras specialiştii de pe suprafaţa de teren deţinută la Siliştea, fără ca aceştia să mai revină în zonă.”

===

Pentru ca specialistii aia au venit sa-si faca meseria nu sa se confrunte cu urangutani, congo sau alte primate violente.

Antibasistul 08-12-2013 - 15:50

Romanii din toața țara-s cretini daca nu se rasdoala toți impotriva otravitorului Chevon si a celor ce le-a dat permisiunea sa violeze Romania!

Antibasistul 08-12-2013 - 15:51

rasdoala-rascoala

Mircea 08-12-2013 - 17:08

Da tu un exemplu si romanii o sa te urmeze. De gargara suntem satui.

Antibasistul 08-12-2013 - 17:26

Un exemplu: in Februarie 2012 Basescu a declarat la
TV-euri, ghici ghicitoarea mea cine va pleca, l-a demis pe Raed A. SI IN 60 DE ORASE AU IESIT IN STRADA mulți romani STRIGIND JOS BASESCU, HUUUOOOO!

Antibasistul 08-12-2013 - 17:30

Ma mir ca nu au strigat: chiorul chel la spinzuratoare?

UnUL 08-12-2013 - 17:33

Îmi plac evocările voastre istorice.

Antibasistul 08-12-2013 - 18:00

Mai ales noua antibasistilor ne plac ADEVARURILE ISTORICE!

UnUL 08-12-2013 - 23:09

Nu, Bășinel, vouă vă plac NEADEVĂRURILE ISTERICE.

Antibasistul 09-12-2013 - 01:54

Marilor mincinosi basisti, NU LE PLAC ADEVARURILE ISTORICE, TU O DOVEDESTI BASISTULE, cu postarile tale!

CONGO 08-12-2013 - 20:44

@ Mircea de la Chevron

Sa nu credeti voi ca dovezile nu sunt clare si vazute de toata tara cu tentative de crima, cand venisera sa-i calce cu excavatorul pe locuitorii care statea si ei pe drum, dar noroc ca s-a stricat si l-au luat cu platforma, ca voi chevroneii nu aveti utilaje noi si bune.

s-a vazut poza la TV, in ziare, deci nu puteti sa va scundeti, alleluia!

CONGO 08-12-2013 - 19:22

CONTINUITATEA ROMANESCA PE ACESTE MELEAGURI CU TREBUIE OPRITA DE CHEVRON!

Prieteni, sa zice ca instalatiile iau foc in plina vijelie de zapada, oare chevroneii sunt asigurati ca sa plateasca despagubiri oamenilor? Aici trebuie sa vehem cu atentie, caci sunt problem de cancer, astm, stress, care pot influenta generatiile viitoare.

Dar daca au loc accidente imprevizibile ale muncitorilor pe drumul la si dinspre de la instalatii, si cum noi stim ca politia lui Ponta o sa acuze si bata in cercatari locuitorii, cine o sa acorde ingrijiri pentru toata dauna psihologica locuitorilor?

Dar daca apa din fantani se impute si ies locuitorii cu uneltele in mana sa intrebe ce se intampla, cine plateste slujbele de inmormantare?

Aceste chestiuni trebuie chibzuite bine.

jan dinu 08-12-2013 - 19:27

— LONGGLIV — GHEneral PONTA , traiasca PRimminiZtru — GLARG — !
Traiasca fericirea intrebgului bobor !!
TraiasZga — CRUCEA TRANZILVANIEI — BIZeriGi ORTHOdoxe — !!
Traiazga COLONYA – Traiazga RUMAnia – !!!!!
JD-USA

ancuta 08-12-2013 - 20:39

Janeee,
Ce-i romana asta?
Poate-mi traduci!
Vreau sa te informez ca scumpul nostru „PRimminiZtru” nu este „fericirea intrebgului bobor”, ci la 70% din acest „mandru si neinfricat” BOBOR! (patibular).
😉

ValVerde 08-12-2013 - 20:18

Anunt comercial:

S-a deschis magazinul „Sa protestam pentru Romania SRL”
Prin mai multe puncte de desfacere amplasate startegic in jurul terenului Chevron de linga Pungesti oferim onoratei clientele protestatare urmatoarele produse:

1. Pietre de diferite forme si marimi dedicate spargerii de geamuri sau doar pentru a intimida pe dusmanii Romaniei. Pret de la 2.50 la 4.85 RON bucata.

2. Pansamente antibiotice, in caz ca va trimit dusmanii pietrele inapoi. Pret: 12 RON duzina. (daca aveti nevoie de mai mult de o duzina, dusmanu a cistigat. Nu se admit returnari)

3. Altare pliabile si altare gonflabile pentru protestatarul pios. Dimensiuni reduse, se pot ascunde in chiloti si deschide in mai putin de 45 de secunde, dind posibilitatea crediciosului sa zica vreo rugaciune-doua inainte de a fi umflat. Pret de la 52 RON, in functie de culori si gradul de sfintenie prealabila.(avem sfintite de popi de-astia normali si pina la popi speciali sau aproape mitropoliti care iau si 1500 de Euro pe un moliftoi)

4. Protectie de carton asfaltat care se muleaza dupa corpul patriotului. Se introduc pe sub paltonas si poa’ sa dea jandarmu’ cu pull-anu pe cocoase pina face intindere de muschi, dvs nu veti simti mai mult de un ghiont prietenesc.
Nu ne facem responsabili pentru loviturile in afara zonelor protejate, dar rugati si dvs sa nu dea la cap. Pret: 34 RON bucata si se poate imprumuta de la unul la altul. Odata purtat nu se admit substitutii.

5. Prastie cu zgirci din ala bunu’ care e si pentru pietre mai mici (vezi punctul 1) si pentru chiftele dupa decizia judecatoreasca. Pret: 14 RON cea mai mica.

La preturile afiste se adaoga TVA
Nu vindem pe credit. Banii inainte, ca la…ca nu se stie cind va mai vedem si decit sa plinga mama mai bine sa plinga mama lui.

CONGO 08-12-2013 - 20:35

razi tu razi chevonele, dar s-a vazut in poza (e deja dovada pentru process daca e cazu) cat de prapadit era escavatorul ala de-l duceau cu platform la inclestatea cu locuitorii, plin de ulei si nici nu mergea, de buna seama pt ca ii curgea motorina, deci pericolul de incediu este pe deplin dovedit.

plus ca prin zona au fost ingropate obuze din WW1 si WW2, daca da cu sfredelul de la sonda in ele?

de scapari de gaze si emanatii nici nu cred car ar trebui sa vorbesc, induc o stare de ameteala, ori daca emanatiile chevron il fac pe vre un fumator sa se rataceasca in drum spre casa, ca s-a mai vazut, si ii cade mucu de tigara pe coliba cu butoaiele de benzina?

ValVerde 08-12-2013 - 20:49

Merci draga, uite tocmai am extins gama de produse:

6. Cizme cu tapla de lemn si bombeu de otel inoxidabil sa nu va raniti la degete cind luati excavatorul la suturi. Avem si modele pentru femei cu toc antiderapant. Pret: de la 67 RON perechea. Vindem numai in perechi, dar va puteti intovarasi cu alti protestatari si unu da cu stingu, celalalt cu dreptu’. Daca uiati cu care picior sa dati si gresiti, vezi pansamentele de la pct 2.

7. Brichete cu cremene ca sa nu imbogatim dusmanu’ Pret: 23 RON si vine cu doua rezerve de cremene, dupa aia e pa barba voastra.

8. Chid complet de cum sa scuipi eficient. Scris de Huhu, mare expert si vajnic luptator cu scuipatul. Pret: 12 RON fara mostre de scuipat, 34 cu colectia completa.

9. Harta congolezului furios sau unde ne ducem cind ne eliberam. Din partea casei

Antibasistul 09-12-2013 - 03:55

Esti un handicapat mintal ca toți basistii, postarile tale te dau de gol!

ValVerde 09-12-2013 - 04:08

Hai ba, lasa astea…cumperi o vuvuzela ?
E cu tricolor si poti sa cinti si manele….

UnUL 09-12-2013 - 10:18

„ești un handicapat mintal” – copy-paste nr. 76
„ca toți băsiștii” – copy-paste nr. 2320
„postările tale te dau de gol” – copy-paste nr. 130

Mircea 09-12-2013 - 08:17

Merci beaucoup ! Mi-am inceput ziua in hohote de ris. Astept si un catalog complet.
🙂 🙂 🙂 🙂

Ad 09-12-2013 - 08:30

10. tepe de diferite lungim sau grosimi pentru Chevron si adeptii lor.

UnUL 09-12-2013 - 09:49

ValVerde, trebuie să recunosc că ai un umor nebun !

CONGO 09-12-2013 - 12:01

asta e instigare la umor nebun, care e chiar ce a faptuit ChevronVerde, caci nu are nici un haz.

adica il pacalesti ca asta e umor? la ce? sa ne inpuie capu cu listele lui de plans?

A, si era sa uit – „trebuie să recunosc” copy-paste 417

UnUL 09-12-2013 - 12:11

Congo, mă crezi sau nu, eu chiar m-am amuzat.

CONGO 09-12-2013 - 11:55

COMUNICAT DE LA COMITETU RASCOALEI

1. S-a luat act de indaratnicia exploatatorului Chevon si tacerea lui fara mila la adresa pungestenilor. Nici macar un fond de culturalizare pt. zona Silistei nu au alocat! Cat ar fi costat 2-3 borcanase cu piper de fiert in tuica pentru weekendul satului, la ditamai compania? Rusine! Si mai vedem in primavera.

2. Echilibrul natural este complet dat cu cracii in sus. Exloatatorul si-a pus materialele pt sonda chiar pe pajistea pe care se odihneau berzele si oile in drumul lor migrator. Si nici macar un fond de culturalizare pt. zona Silistei nu a alocat. Piperu vorbeste! Mai vedem in primavera.

3. Constatam ca se incearca acapararea economica a gliei pungestene, chevroni de tot felul vin sa vanda chiar si vuvuzela, ca sa polueze si cu zgomote in plus. Pana la infiintarea eBay.ro nimeni nu cumpara altfel decat de la comerciantii locali, sa fim intelesi!

In incheiere, Comitetu Rascoalei multumeste sprijinului acordat de sfintia sa popa nostru de baza, si toata lumea sa treaca pe la biserica sa vada iconitele pliante de pus la celular, care apara de gaze si politie.

Dat azi a 9-a a lu Decembrie la bufetu satului

Semnat – comitetu

ValVerde 09-12-2013 - 15:53

Raspuns la Comunicatul Comitetului de Rascoala

(primit azi, 09-12-2013 at 11:55)

Draga comitetu,

Am luat nota cu surprindere si oarecare bucurie de pozitia Comitetului de Rascoala exprimata in trei puncte si un paragraf de incheiere.

Suntem surprinsi ca evenimentele din zilele precedente se datoreaza in mare masura unor neintelegeri si suntem bucurosi ca exista speranta ca problemele noastre sa fie soultionate si dvs sa va duceti acasa la caldurica unde mai puteti hrani si porcul ca vine Craciunul si dvs pe coclauri, s-a facut cam costeliv, draga, nici nu stii daca-i porc sau maidanez.

Dar sa trecem la miezul problemei:

1. Va aducem la cunostiinta ca Exploatatorul, comania Chevron, nu a inteles bine motivul protestelor. Daca veneati cu frumosu, va dadeam piper sa va bagati si-n (pardon) cur !
Ba contribuiam si cu tuica pentru sat, de asemenea cu acte culturale, o hora, o manea, jocuri de societate, darmalaul pe ciupite sau biza cu caramida sparta.
Ne cerem pe aceasta ocazie scuze pentru lipsa de intelegere a exploatatorului in domeniul preferintelor si culturii locale. Noi am venit cu mici si bere, cum se face la alegeri, dar ati strimbat din nas la bere, ca cica-i frig, si micii n-au ajuns ca i-au furat fruntasii satului.
Avizam pe aceasta cale ca am deschis programul „Piperul pentru tot poporul”
Va multumim de sugestie.

2. Va informam ca in urma controlului intern, delegatii exploattorului au constatat ca intr-adevar materialele pentru sonda au fost depozitate unde se odihneau berzele si in drumul oilor migratoare. S-a alcatuit o comisie care a analizat situatia in toata complexitatea ei si a inaintat un referat cu urmatoarele concluzii: nu conteza unde depozitam materialele, oile alea’s flaminde rau si vin singure sa linga tevile si sa fure uleiul bun, mineral, de import cu care ungem utilajele. Berzele vin unde-s oile ca sa le manince cacarezele.
S-au propus solutii: pe termen lung, vom baga materialele alea in pamint, asa ca oile sa se linga pe bot de ulei american.
Pe termen scurt vom amenaja o pajiste desupra materialelor, ca sa se odihneasca animalele in drumul lor afara din sat.
Speram ca solutiile propuse sa rezolve doleantele dvs.

3. Asta e o problema usor de rezolvat, oferim Comitetului de Rascoala 15% din cistigul net al operatiunilor respective, plus o vuvuzela gratis, cu care se poate cinta Desteapta-te Romane cu mare usurinta daca stiti cum sa tzuguiatzi buzele. (Dar sa nu spuneti la tot protestataru’, ca stricam smenu’)

Precizam ca Parintele Piftanie Aghezmuitul e pe statele noastre de plata (incadrat ca normator II) inca de acum un an. Voua va da cu prafuri nesfintite si sa kka pe el de ris (va rog sa o luati in mod constructiv, adica sa nu i-o luati in nume de rau).

Data azi Dec/09/2013 la sediul exploatatorului.

Semnat – Exploatatorul Sef

Sugeram adoptarea lozincii mobilizatoare:

Nu darima gardu’
Ca-nauntru-i leopardu’

Cu drag, acelasi

pathfinder 09-12-2013 - 15:57

🙂

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult