Acasa rss 1asig Ebola a ajuns în România. La Spitalul “Matei Balș” a fost internat primul caz

Ebola a ajuns în România. La Spitalul “Matei Balș” a fost internat primul caz

scris de D.P.
7 afisari

Un bărbat în vârstă de 51 de ani suspectat de boli infecțioase, inclusiv Ebola, a ajuns la Institutul Național „Matei Balș” din București și se află într-o rezervă specială.

Ebola la Spitalul "Matei Balș" ?

Potrivit unor surse medicale citate de Mediafax, bărbatul a venit din Nigeria la 25 iulie şi a fost internat la Ploieşti cu mai multe simptome specifice virusului ucigaş.

Rezultatul analizelor privind posibila infectare cu virusul Ebola a bărbatului din Ploieşti va fi cunoscut în minimum 72 de ore şi maximum o săptămână.

De la „Matei Balş„, probele vor fi duse la Laboratorul de referinţă din Germania, singurul care se ocupă de astfel de cazuri.  Medicii spun că bărbatul are scaune hemoragice, simptomă caracteristică infectării cu virusul Ebola, dar şi malariei, în condiţiile în care, până în prezent, bărbatul nu a făcut febră.

Reprezentantul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) în România, dr.Victor Olsavszky, a declarat vineri, pentru Mediafax, că Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş” a fost desemnat ca unitatea ce ar putea trata orice posibil caz de Ebola care ar ajunge în România.

Tot vineri, Ministerul Sănătăţii informa că probabilitatea apariţiei infecţiei de febră hemoragică de tip Ebola pe teritoriul României este scăzută, iar statul român are capacitatea medicală de a acţiona în cazul apariţiei unor cazuri de infectare cu febra hemoragică de acest tip.

Epidemia de Ebola trebuie considerată o „urgenţă de sănătate publică la nivel mondial„, a subliniat OMS.

2 comentarii

asistenta medicala 10-08-2014 - 16:18

Nu este Ebola, nu mai panicati lumea numai de dragul rating-ului.Cunoastem personajul bolnav si explicatia hemoragiei anale fara febra este ca dansul practica sex anal.Si nu este un comentariu-gluma, ci clarificator.

urbos 11-08-2014 - 00:51

Moarte basistilor!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult