Acasa Actualitate-InternaSocial Edu.ro. Rezultatele finale pe ţară. 45,72% au luat BAC-ul

Edu.ro. Rezultatele finale pe ţară. 45,72% au luat BAC-ul

scris de L.M.
6 afisari

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a declarat sâmbătă că rata de promovare la examenul de Bacalaureat 2011, în sesiunea iunie – iulie, a fost de 45,72 la sută.

funeriu_bac

Danile Funeriu (foto:Agerpres)

După corectarea celor aproximativ 80.000 de contestaţii, s-a înregistrat o creştere cu 1,25%.

Funeriu a precizat că aceste rezultate sunt în ton cu creşterile după contestaţii înregistrate în anii precedenţi, transmite Mediafax.

„Să nu se aştepte nimeni la scăderea standardelor la sesiunea din toamnă”, a afirmat Daniel Funeriu.

Pe edu.ro pot fi văzute rezultatele finale pe ţară la BAC.

11 comentarii

Liviu 09-07-2011 - 15:37

Nu standardele sunt problema ci furtul !!! Mai ar fi de asemenea de stiut care a fost distributia notelor ca sa vedem si noi cum arata acea curba si cum „bate” ea, spre ce ?!

YAAKOV 09-07-2011 - 15:56

Ar mai fi de stiut si ce note au avut acesti elevi in timpul liceului, la obiectele la care au picat bac-ul. Ca la noi mortul e de vina, intotdeauna.
Nu s-a actionat gradat. Vorba aia : ” Organili trebuie sa aiba si activitate de indrumare, nu numai de control”. Ministerul lui Funeriu a facut investigatii prin licee, sa vada cum se dau notele si care este nivelul real de pregatire ? Ce masuri a luat ca sa nu se ajunga la acest esec ?
Sau poate ca se doreste sa se lase facultatile fara clienti si sa fie inchise unele. Si eu consider ca ar trebui sa li se restranga activitatea, dar sa li se impuna sa dea examene de admitere, cu subiecte unice pe tara, sa vina in plic de la minister, ca pe vremea lui Ceasca.

Liviu 09-07-2011 - 16:30

Acum sa stiti ca de cand cu smecheria cu „autonomia” este cam greu cu controalele … D-tra stiti foarte bine ca in facultati clanul care a pus mana pe putere nu da nimanui voie sa se bage in trebIle lui. De altfel asta este REGULA DE BAZA pe care trebuie sa o respecte un Rector atunci cand cere voturile: iti faci jocurile la nivel central si tragi ce poti de acolo dar nu te bagi peste noi ca la noi pe plantatie noi suntem stapani ! Poate acum sa se mai schimbe cate ceva ca peste tot am inteles ca se vrea „sufragiu universal” si nu alegere prin concurs pe dosare … Dar si in scolile generale daca incerceci sa te interesezi de niste lucruri firesti care insa interfereaza cu profesiunea lor (adica lucruri legate de scoala, de materia predata si structura planului de invatamant, nu de banii care se dau la fondul calsei si cum se cheltuiesc acestia; care unul din subiectele cele mai favorite ale parintilor pentru care se fac adevarate pasiuni si pentru care se lupta chiar si la baioneta !!!) atunci se sesizeaza imediat „conducerea” si incepe sa se inchida !

Revenind la facultati probabil ca incepand cu anul asta se for da examene de admitere la mai mulet facultati insa CU SIGURANTA subiectele vor fi atat de usoare incat se vor face mintal … Sa stiti ca va contraziceti flagrant: cand ii trageti la raspundere cu controalele si „activitatea preventiva” cand vreti examen de admitere … Pai in situatia de acum ce credeti ca s-ar intampla la un examen de admitere real ?! Va spun eu ca nici 1% nu ar intra la facultate ! cel putin l;a facultatile tehnice unde nu stiu cine o sa mai vina ?! Ca si pana acum mergeau pentru ca nu aveau loc altundeva nu pentru ca ar fi avut vreo pasiune in acest sens … Poate electricele sa-i mai atraga dar si acolo a cam rasuflat treaba si cam merge din inertie !

YAAKOV 09-07-2011 - 18:57

Nu ma contrazic deloc. La liceu copiii trebuie sa stie regula jocului de la inceput. De asta am zis ca ME trebuia sa intervina si sa le arate ca regula s-a schimbat. Sa fi facut inspectii prin scoli, de la inceputul anului scolar si sa fi difuzat la TV catastrofa de acolo, sa se vada cum copii care au numai medii peste 9 sunt varza la majoritatea materiilor. Pur si simplu profesorii s-au adaptat la aceasta minciuna generala si nu-i mai evalueaza pe copii corect, de ani de zile. Le pun note umflate cu pompa, sa fie toti multumiti, atat elevii si parintii, cat si directorii. Cum va explicati faptul ca la un liceu de informatica toti elevii care au participat la faza locala la olimpiada au luat 0(zero) puncte, dar in cataloage au 9 si 10 ?
Este obligatoriu sa se dea niste testari prin sondaj si sa se pedepseasca profesorii care supraevalueaza notele. Sa se faca „recalibrarea” echipamentului, ca au dat „acul” peste cap.

Si daca s-ar da examene de admitere la facultati, asta se poate face peste minim trei ani de acum inainte, ca sa se poata pregati elevii din timp. Dar macar se vor pune cu burta pe carte, daca vor sa fie studenti pe banii statului, adica ai nostri.
Subiectele de examen trebuie sa fie facute la ME, nu pe plan local.
Iar conducatorii unitatilor de invatamant trebuie sa fie pusi in functie de partidele care castiga alegerile, ca altfel cei care guverneaza nu au putere in teritoriu. Asta este, trebuie sa fie numiti politic si politic vor raspunde daca nu dau randament. Probabil ca partidele, ca sa ramana la putere, se vor orienta spre persoane competente.
Cu alegeri locale nu este in regula treaba. Sefii alesi nu vor da in colegii lor, cei care i-au votat, si nu vor lua masurile care sunt necesare.

Cercul 09-07-2011 - 20:50

Vad ca se pregateste si punctul 4 din programul „Fara filosofi”. Un domn de la PDL(de-a lui Basescu) a trecut prin Camera Deputatilor si se pregateste de Senat o lege care spune ca facultatile de stat nu vor mai avea locuri cu taxa.
Unii au speculat ca legea apara interesele facultatilor private, dar eu spun ca e pasul spre desfiintarea universitatilor.
Eu gandeam ca punctul patru va fi introducerea de examene la facultati si 5 desfiintare facultati pentru un motiv sau altul dar tipii sunt mai vicleni.
Daca nu sunt bani si vor sa ia de la Educatie, sa-si aleaga un sector bugetar mai potrivit de exemplu Justitia care ia cele mai multe fonduri si arata cele mai slabe rezultate.
Deci acesti tineri fara facultate nu vor putea fi nici vanzatori(agenti sau consilieri cum se numesc acum). Vor lucra in industrie sau agricultura, sau vor unfla randurile lumpenproletariatului. Nu vrem filosofi, dar vrea Base curve si hoti.
Iar cei fara liceu zic ca nici in agricultura nu vor putea lucra, ca nu sunt obisnuiti.
Sa-l mai voteze romanii odata pe Basescu ca le-a trimis copii sa vada viata de dulau de la tara.
Inca ceva care pare uimitor: Cei fara BAC nu vor putea nici soldati cu contract sa fie.

Cercul 09-07-2011 - 21:17

@Liviu, daca nu vine lumea la tehnice, pentru ce mai exista in oferta educationala? La un supermarket, nu se mai pune secarica pe rafturi daca lumea cumpara tequila.

Liviu 10-07-2011 - 02:59

Corect este „uMfla” … Si credeti ca daca au acum „facultate” si diplome de carton nu tot niste simpli vanzatori sunt ?!

Cercul 10-07-2011 - 11:55

Pentru posturi de agenti de vanzari, consilieri, operatori comerciali se cere facultate(nejustificat).
Si pentru posturi de programator se cere tot facultate desi e de ajuns un atestat de liceu mate-info, pentru ca programatorul e tot un executant, echivalentul muncitorului din alte domenii si n-ar trebui facultate pentru asta.
Daca sunt anagajati ca vanzatori sunt vanzatori ca functie, dar ca titlu economisti, juristi etc.
Diplome de carton nu cred ca au, pentru ca daca au terminat la o facultate serioasa eu spun ca au ceva cunostiinte sa se descurce, pentru ca va spun profesorii acestor facultati nu le dau drumul daca nu stiu.

Cercul 10-07-2011 - 12:01

Studentii facultatii noastre chiar daca nu prind un post de profesor in invatamant, tot pot da meditatii(fiind profesori particulari deci in fond tot profesori ca si obiectiv al facultatii). Asta se intampla pentru ca au cunostiinte sa-i mediteze pe elevi nu-s tabula rasa cum imi inchipui ca sunt cei de la tehnice.
Profesiunile acestea liberale se autoangajeaza si nu depind de starea economiei si de interviuri, numarul de locuri de munca. Noi astia burghezii(profesori, juristi, medici, economisti) cum ne spuneti voi avem o situatie foarte independenta si de invidiat dar, multi chemati putini alesi.

un crestin 10-07-2011 - 04:15

Cum, D.l Cercul, n-ati citit cate universitati primesc candidati fara examenul de bacalaureat ? Nu vor merge tineri la sate. Doar la cate un bal sau „ruga” cum se zice prin Banat la Festivalul cate unui sfant.

YAAKOV 10-07-2011 - 10:57

M-am intalnit pe strada cu un profesor bun de matematica, de la liceul la care invata fiul meu. Omul era bucuros pentru ca vor veni din nou copiii la meditatie, de data asta ca sa invete, nu ca sa li se mareasca notele la clasa. Zicea ca in ultimii sase ani n-a mai facut meditatii deloc.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult