Efectul Fukushima în România: Iod în apa de ploaie şi lapte | Ziua Veche
Acasa Actualitate-InternaSocial Efectul Fukushima în România: Iod în apa de ploaie şi lapte

Efectul Fukushima în România: Iod în apa de ploaie şi lapte

scris de Z.V.
5 afisari

Urme de iod radioactiv I 131 au fost detectate de către o echipă de cercetători în apa de ploaie şi laptele de oaie din zona Slănic Prahova.

Iod radioactiv în apa de ploaie şi în laptele de oaie din Slănic PrahovaPotrivit unui studiu realizat de patru cercetători de la Institutul de Fizică şi Inginerie Nucleară “Horia Hulubei”, a fost depistată o concentraţie de iod radioactiv în apa de ploaie între 0,15 şi 0,75 Becquerel/decimetru cub, iar în laptele de oaie de 5,2 Bq/dm cub. Probele au fost prelevate în zona Slănic Prahova

Potrivit standardelor din Japonia, limita maximă admisă este de 300 Bq/dm cub la adulţi şi copii şi 100 Bq/dm cub la bebeluşi.

Valorile depistate “sunt atât de mici încât nu au nici un impact asupra mediului şi populaţiei”, a declarat pentru HotNews directorul Institutului, Nicolae Zamfir.

Cercetarea pune în legătură prezenţa iodului radioactiv cu accidentul nuclear de la Fukushima. “Prezenţa I 131 în România demonstrează că efectele unui accident nuclear pot fi evidenţiate la distanţe mai mari de 10.000 de kilometri, ceea ce arată şi că norul radioactiv provenit de la Fukushima s-a răspândit practic asupra întregii emisfere nordice.”

Cercetările vor continua, au declarat specialiştii de la Institut.

Între timp, alerta nucleară de la Fukushima a fost ridicată la nivelul 7, egal cu cel de la Cernobâl.

3 comentarii

tanase marian 12-04-2011 - 13:52

GUVERNUL ACESTA ESTE NESIMTITOR AN TOATE ,.ACUM ,,N,, ANI AM PUTUT BENEFICIA DE IOD FARMACEUTIC ACUM NU,,.ANSCHIMB S AU GRABIT CU CEVA ANI AN URMA SA IODUREZE SAREA DE BUCATARIE,,.O TARA BOLNAVA AN EXITUS,,……………………….. ACUM SASE ANI UN COLONEL DR. DE LA SPITALUL M. I. AN LOC DE TERAPIA DE URGENTA,EL FIIND GASIT BEAT AN CABINET MI A SPUS,,ALA DACA ARE CREIERUL INFLAMAT VINE ALTA DATA,,…….ACUM SASE LUNI UN DERBEDEU MEDIC DE LA FUNDENI M A DAT AFARA AN STRADA CAND I AM RELATAT DRAMA DE LA SPITALUL M. I . ,,.O TARA DEMENTA CU CADRE BOLNAVE,,…………… ACEL DERBEDEU MEDIC CARE ANTR O TARA NORMALA REBUIE SA FACA PUSCARIE ESTE SUBORDONAT AL DOAMNEI PROF. DR. VIRGINIA ION NEUROLOGIE ETAJ TREI,,.AJUTOR NU POT MERGE CURSIV RUSINE ROMANI RUSINE ROMANIA,,………… DERBEDEUL NENOROCITUL PAGANUL BOLNAV SI DEMENT LUCRA ACUM TREI ANI CU UN MEDIC AN VARSTA EL ERA REZIDENT NENOROCITUL, AMI FURA SAPTAMANAL BANII PE CARE I BAGAM AN BUZUNAR CAND AM AVUT SOTIA INTERNATA LA NEUROLOGIE ETAJ TREI LA ACEST DERBEDEU BOLNAV,,……….AJUTOR NU POT MERGE CURSIV DOAMNA PROFESOR DR. VIRGINIA ION ,.CE FACETI CU DERBEDEUL, AMPARTITI BANII CU EL SAU AL BAGATI AN PUSCARIE,,.RUSINE ROMANI RUSINE ROMANIA,,…..MULTUMESC DOMNILOR MODERATORI PENTRU PERMISIVITATE,,.M. M. AN REZERVA TANASE MARIAN,,…………… MI SE FURA LUNAR 70 DE RONI LA ,,C. A. S. ,, SI NU PRIMESC ABSOLUT NIMIC CHIAR SUNT DAT AFARA DIN SPITAL,.RUSINE TARA NENOROCITA CU POLITICIENI BOLNAVI,,SA FITI BLESTEMATI..,,.

tanase marian 12-04-2011 - 14:16

EXCELENTELE VOASTRE DOMNILOR MODERATORI CITESC DESPRE ACEEA RESPONSABILITATE JURIDICA,, DAR CE POATE FI MAI GRAVAN ACEASTA TARA MURDARA FIIND FURAT SI FARA VREO SANSA MEDICALA CHIAR FIIND DAT AFARA DIN SPITAL DE UN DERBEDEU MEDIC SUBORDONAT AL UNUI OM DE STIINTA DOAMNA PROF DR. VIRGINIA ION ,,.STIMATA DOAMNA BAGATI ACEL DERBEDEU LA PUSCARIE EU NU POT MERGE ANCA ,,.

Liviu 12-04-2011 - 23:46

Misto „eSprimare”: la decimetru cub ! Ca daca-i ziceau litrul le cadeau gradele … Da’ nu este pentru tot muritoru’ Bequerelu’ !!! tare mai este si la raportarea standardelor din Japonia ! Pentru ca probabil noi nici nu avem asa ceva …

P.S. Dar ce or fi cautat cercetatorii aceia la Slanic Prahova ?!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult