Acasa Actualitate-InternaSocial Elicopter prăbșuit în Siutghiol. Toate persoanele aflate la bord au murit

Elicopter prăbșuit în Siutghiol. Toate persoanele aflate la bord au murit

scris de Z.V.
1 afisari

Un elicopter SMURD s-a prăbuşit în Lacul Siutghiol, luni, 15 decembrie, fiind anunțat decesul tuturor cele patru persoane aflate la bord.

Elicopter prăbșuit în Siutghiol. Toate persoanele aflate la bord au murit (foto:mondonews.com)

Elicopter prăbșuit în Siutghiol. Toate persoanele aflate la bord au murit (foto:mondonews.com)

Un elicopter SMURD cu patru persoane la bord s-a prăbuşit, luni după-amiază, în Lacul Siutghiol din judeţul Constanţa, iar la faţa locului au fost trimise echipaje de pompieri, Ambulanţă, Poliţie şi scafandri. Un membru al echipajului a fost resuscitat şi dus la spital, unde a decedat. Trupul copilotul elicopterului prăbuşit a fost adus la mal, după mai multe ore de căutări. Ultima persoană recuperată de scafandri, la aproximativ 12 ore de la prăbuşire, a fost asistenta medicală, care era însărcinată.

Toate cele patru persoane aflate în elicopterul SMURD care s-a prăbuşit, luni după-amiază, în lacul Siutghiol şi-au pierdut viaţa, ultima persoană recuperată de scafandri, la aproximativ 12 ore de la prăbuşirea aparatului de zbor, fiind asistenta medicală, care era însărcinată. La aproximativ 12 ore de la prăbuşirea elicopterului SMURD, scafandrii au reuşit să găsească şi trupul celei de-a patra persoane care se afa în aparatul de zbor, fiind vorba despre asistenta medicală Gabriela Harton, în vârstă de 38 de ani, care era însărcinată.

Trupul acesteia a fost găsit în jurul orei 04:30, decesul femeii fiind declarat chiar la faţa locului. Ceilalţi trei membri ai echipajului – medicul, pilotul şi copilotul – au fost găsiţi pe rând, la intervale de câteva ore, până la miezul nopţii, decesul acestora fiind declarat la spital, după ce cadrele medicale au încercat zeci de minute să îi resusciteze.

Zeci de persoane au participat la operaţiunea de căutare şi salvare a victimelor, care a durat peste 12 ore, la faţa locului fiind prezenţi peste 40 de scafandri, atât ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă cât şi militari ai Forţelor Navale, cărora li s-au adăugat cadrele medicale de la SMURD şi Serviciul Judeţean de Ambulanţă, jandarmi şi poliţişti. Au fost folosite mai multe bărci, ale ISU, Gărzii de Coastă, dar şi civile, iar un elicopter MAI a survolat aria după căderea nopţii, zeci de minute, pentru a lumina cu un reflector zona de căutare. Scafandrii au reuşit să găsească şi mare parte din elicopter, care a fost adus la mal pe bucăţi, unele nu mai mari de câteva zeci de centimetri. Ancheta cu privire la accident a fost preluată de Parchetul Militar, procurorii încercând să stabilească acum cauzele care au dus la producerea tragediei.

Copilotul elicopterului prăbuşit în lacul Siutghiol a fost găsit legat de scaun cu centura de siguranţă, la o adâncime de şase metri, a spus un scanfandru de la ISU Dobrogea care a participat la căutări, el adăugând că intervenţia este dificilă din cauza temperaturii scăzute şi a mâlului.A treia persoană din elicopterul SMURD prăbuşit în lacul Siutghiol a fost adusă, luni noapte, la mal de scanfandri, iar la ora transmiterii acestei ştiri medicii îi fac masaj cardiac.

Laura Vizireanu, medicul aflat în elicopterul SMURD prăbuşit, a fost prima persoană recuperată de pompieri din apă. Aceasta a fost resuscitată iniţial de medicii de pe ambulanţă timp de aproximativ 45 de minute, ea răspunzând manevrelor de resuscitare. Ulterior, femeia a fost transportată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Constanţa, fiind internată în stare critică la secţia de terapie intensivă.

Secretarul de stat în MAI Raed Arafat a declarat, luni seară, că piloţii elicopterelor SMURD ”nu pot avea sub o mie de ore de zbor”, în condiţiile în care intervenţiile sunt ”foarte complexe şi se aterizează în locuri necunoscute”. Raed Arafat a spus că elicopterul SMURD care s-a prăbuşit luni după-amiază în lacul Siutghiol din judeţul Constanţa avea inspecţia tehnică ”la zi”, fiind verificat la Eurocopter. Acesta a precizat că piloţii elicopterelor SMURD ”nu pot avea sub o mie de ore de zbor”

Secretarul de stat în MAI Raed Arafat, ajuns, luni seară, la locul prăbuşirii elicopterului, a declarat, potrivit mediafax, că nu exclude total posibilitatea ca celelalte trei persoane aflate la bordul aparatului de zbor să fie găsite în viaţă, dar că sunt „foarte multe incertitudini” care ar anula această variantă.Elicopterul transportase un pacient de la Tulcea la Spitalul Judeţean din Constanţa şi mergea să realimenteze cu combustibil.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult