Acasa Actualitate-InternaSocial Elicoptere şi ambulanţe noi pentru transportul bolnavilor

Elicoptere şi ambulanţe noi pentru transportul bolnavilor

scris de Ziua Veche
4 afisari

Ministerul Sănătăţii va achiziţiona ambulanţe şi elicoptere pentru dotarea serviciului de Ambulanţă si a SMURD, a anunţat vineri ministrul Cseke Attila.


“Împreună cu colegii de la Ministerul Administraţiei şi Internelor suntem deja în măsură ca în câteva săptămâni să lansăm pe Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP) o procedură de achiziţie publică pentru cumpărarea de mijloace de transport atât pentru ambulanţă, cât şi pentru SMURD, precum şi un număr de elicoptere care ar fi necesare. Vorbim de un acord cadru pe care dorim să-l încheiem pe patru ani, urmând ca, în această perioadă, în funcţie de posibilităţile financiare, să le achiziţionăm”, a arătat ministrul Sănătăţii, citat de Agerpres. El a explicat este nevoie de elicoptere pentru acoperirea cât mai rapid posibil a tuturor zonelor din România. “Va fi un contract-cadru exact pentru că va fi un număr minim de autosanitare şi mijloace de transport şi un număr maxim pe timp de patru ani de zile. În jur de la 700, la 1.200 de mijloace de transport şi în funcţie de preţul obţinut în achiziţia publică, pe de-o parte, şi doi, de prevederile bugetare pe următorii patru ani vom putea achiziţiona treptat aceste mijloace de transport”, a susţinut Attila Cseke. El a menţionat că există trei elicoptere pentru intervenţii medicale de urgenţă, două la SMURD şi unul la MAI. “Ar mai fi nevoie de încă şase centre ca să putem acoperi toate regiunile României şi să intervenim mai rapid cu aceste elicoptere şi în funcţie de prevederile bugetare urmează să vedem cum le putem achiziţiona”, a afirmat Attila Cseke.

0 comentariu

urbos 10-09-2010 - 14:14

Taratura mica securista, cam faci spume la gura. Daca ai copii, omoara-i acuma, ca altfel o sa arda incet, sa guite zile la rand.

Ion Iliescu 10-09-2010 - 23:04

Avem libertatea cuvintului si fiecare are dreptul la opinia lui. Asta nu inseamna insa ca cetateanul Vintu sa nu se supuna rigorilor legii. Trebie sa lasam justitia sa-si faca treaba. Daca l-au inchis pentru cercetari pe o perioada de 29 de zile inseamna ca procurorii au motive serioase. Ce este regretabil este faptul ca dupa ce procuroarea si-a dat verdictul pentru retinerea a 29 de zile pt. domnul Vintu, acesta s-a comportat urit si a spus: rusine, ceea ce trebuia imediat amendat cu o amenda usturatoare si prelungirea sederii in inchisoare. Eu ancredere in justitia romana si d-stra la fel. Multumesc.

nik 11-09-2010 - 05:30

e un oarecare ca nenorocit o sumedenie de oameni pentru asta avem justitie sa il inchida sa manance ce au mancat cei pe care ia furat.

aki 11-09-2010 - 10:55

Se pare ca suntem un popor de orbi! In plus, ne meritam soarta… ne-am omorat conducatorul de Craciun. Acum Basescu si cu panarama aia de Udrea fura de nu mai stiu de ei. Au furat de au spart, banii veniti de la FNI, acum cand nu mai sunt bani…au marit tva-ul, micsorat pensiile si salariile. Iar de fiecare data ca sa mai uite lumea, au bagat la DNA sau arestat pe cate unu… Ba pe Becali, ba pe Vantu.

ilie 15-09-2010 - 06:20

bine a facut urmeaza viculescu

1 2

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult