Emeric Jenei este operat pe inimă. Operatia a avut succes | Ziua Veche
Acasa Actualitate-InternaSocial Emerich Jenei a fost operat pe inimă cu succes

Emerich Jenei a fost operat pe inimă cu succes

scris de C.P.
6 afisari

UPDATE 16.07. O echipă de medici specialişti de la Institutul Inimii ‘Niculae Stăncioiu’, condusă de chirurgul cardiolog Adrian Molnar, a realizat, duminică, cu succes, intervenţia chirurgicală prin care fostului antrenor Emeric Jenei i-au fost înlocuite două artere coronariene cu vene prelevate de la picior şi i-au fost montate by-pass-uri.
Operaţia a durat aproximativ cinci ore şi a fost deosebit de complexă. Emeric Jenei a fost diagnosticat cu cardiopatie ischemică – suferinţă a muşchiului cardiac produsă de îngustarea sau blocarea arterelor coronare, ca urmare a depunerii de colesterol pe peretele interior al arterelor, ce formează aşa-numita ‘placă de aterom’.
Aceasta îngustează şi în final blochează artera, împiedicând fluxul de sânge către miocard. Durerea din cardiopatia ischemică este declanşată de efort, susţin medicii.

———————————

Emerich Jenei, nea Imi, este supus, sâmbătă, unei intervenţii chirurgicale pe cord deschis, la Institutul Inimii din Cluj-Napoca, pentru a-i fi montate câteva bypass-uri.

Emerich Jenei este operat pe inimă

Selecţionerul României la turneul final al Cupei Mondiale din 1990 şi al Campionatelor Europene din 2000 a avut probleme cardiace la efort, în ultima vreme, şi a venit de la Oradea pentru un control de specialitate la Cluj-Napoca. Supus unei coronarogafii (tehnică de diagnosticare folosită în cardiologie pentru vizualizarea precisă a arterelor coronare ce irigă inima), medicii au descoperit ca Emerich Jenei are două artere foarte îngustate, care restrâng circulaţia sanguină. Antrenorul în vârstă de 75 de ani a venit de la Oradea însoţit de familie.
Născut la Agriş, pe 22 martie 1937, Emerich Jenei a început să joace fotbal la echipa ‘Flamura Roşie’ din Arad. Timp de peste un deceniu, între 1957 si 1969, el a apărat culorile Stelei pe teren, iar în 1972 şi-a început cariera de antrenor. Cel mai mare succes din cariera marelui antrenor este cucerirea Cupei Campionilor, în 1986, la Sevilla, unde echipa Steaua a învins FC Barcelona, la loviturile de departajare de la 11 metri.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult