Acasa Actualitate-InternaSocial Emil Boc ameninta: Putem ajunge in situatia Greciei

Emil Boc ameninta: Putem ajunge in situatia Greciei

scris de Ziua Veche
5 afisari

In cazul in care nu vom respecta programul de reforme, Romania va ajunge in situatia Greciei, a amenintat vineri premierul Emil Boc. De asemenea, Emil Boc a acuzat instantele ca dau decizii in favoarea angajatilor, in afara proiectarii bugetare.

Declaratia premierului vine dupa intalnirile cu sindicatele si dupa ce a fost huiduit si a devenit tinta bulgarilor de zapada aruncati de protestatarii adunati in Piata Victoriei.

UPDATE: “In primul rand, vreau sa spun clar si raspicat: Romania nu isi poate permite astazi luxul de a opri cursul reformelor incepute. Romania nu isi poate permite luxul sa renunte nici la legea salarizarii, nici la legea pensiilor, nici la legea educatiei nationale, nici la legile de reforma din domeniul administratiei publice, din domeniul sanatatii sau cu privire la descentralizare. Sunt legi absolut necesare pentru modernizarea Romaniei, pe termen mediu si lung. Daca Romania renunta la aceste reforme, pe termen mediu ajungem in situatia Greciei. Si o spun cu responsabilitate, pentru ca stiu ca daca nu pastram cheltuielile publice sub control, daca nu eliminam privilegiile, daca nu alocam banul public cu prioritate spre investitii si creare de locuri de munca, Romania nu va reusi pe termen mediu si lung sa faca fata provocarilor unui stat in Uniunea Europeana” a declarat Emil Boc.

Premierul a precizat ca a discutat cu reprezentantii sindicatelor, pe tema legii salarizarii unitare, despre problema contractelor colective de munca: “In unele contracte colective de munca, s-au recunoscut pentru unii functionari ai statului sporuri care nu erau prevazute de nici o lege in vigoare. Exemple: sporuri pentru reintoarcere din concediu – spor de reintoarcere la munca, sporuri de zambet, sporuri pentru limbi straine, acolo unde era in fisa postului necesitatea cunoasterii unei limbi straine. S-au acordat aceste sporuri prin contracte colective, dar ele nu aveau o baza legala, adica sa fie prevazute ca posibilitate acordarea lor, intr-o lege sau hotarare de Guvern”. Emil Boc a mai spus ca a discutat cu sindicatele si despre salariu minim pe economie. Discutiile vor continua luni pe tema legii pensiilor, miercuri pe tema legii salarizarii unitare, iar vineri va fi o intalnire generala cu cei care reprezinta sindicatele. 

 

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult