Acasa Actualitate-InternaSocial Emil Boc le pomeneste de bani dascalilor din Buzau

Emil Boc le pomeneste de bani dascalilor din Buzau

scris de Ziua Veche
0 afisari

Premierul Emil Boc a amintit, luni, ca a solicitat Ministerului Finantelor sa achite profesorilor din Buzau salarii majorate cu 17%, conform legii in vigoare, pentru cadrele didactice care nu au incasat aceste drepturi, aratand de asemenea ca nu pot fi acordate sporurile nelegale din contracte.


„Am dat dispozitie Ministerului Finantelor sa achite salariile majorate cu 17%”, a spus Boc, luni, la postul public de radio, reluand astfel anuntul facut la sfarsitul saptamanii trecute, informeaza Mediafax. La discutiile de vineri cu sindicatele, premierul s-a referit distinct la cazul profesorilor din Buzau, care reclama neacordarea unor drepturi salariale, precizand ca a cerut Ministerului Finantelor sa achite salariile majorate cu 17%, conform legii in vigoare, pentru cadrele didactice care nu au incasat aceste drepturi. El a aratat ca discrepantele salariale aparute dupa aplicarea Legii de salarizare unitara sunt determinate atat de sentintele judecatoresti care acorda angajatilor din invatamant majorarea salariala de 50%, desi Guvernul a acceptat pentru profesori, in 2008, o crestere de 17% si a abrogat deja prin acte normative diferenta de 33%, cat si de includerea in contractele colective de munca a unor sporuri nerecunoscute de legislatia in vigoare. Si presedintele Federatiei Sindicatelor Libere din invatamant (FSLI), Aurel Cornea, a declarat, sambata, dupa discutiile de la Ministerul Muncii, ca pentru cadrele didactice din Buzau care nu si-au primit integral salariile se va face plata in zilele urmatoare. Aproximativ 1.500 cadre didactice au protestat, luni, la Buzau, nemultumite ca nu si-au luat salariile si ca nu le sunt luate in calcul majorarile castigate in instanta, actiuni similare de protest fiind programate si in urmatoarele zile.

0 comentariu

sorge 10-07-2010 - 06:36

O noua si ultima metoda de a mai sifona ceva din banii publici .
Desigur Registrul Grupului de Interese va fi condus de copii lui sau rude .
Bani vad ca au aparut .
Atirnat cu capul in jos sa l ciuguleasca ciorile ochii si este putin pt aceasta scirnavie .

Viorica Ianc 11-07-2010 - 19:02

Daca nu-i scria cocosului austriac de la
Brusel cerandu-i parerea…daca poa`sa ia
niste bani nerambursabili pentru marmora
de la Simeria il credeam !
Dar daca a intrat in blestemul Rosiei
Montane ! Si nici Basescu si nici Boc !
Si PDL de Àlba !

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult