Acasa Actualitate-InternaSocial Emil Boc: Procesul de restructurare se prelungeste si in anul 2011

Emil Boc: Procesul de restructurare se prelungeste si in anul 2011

scris de Ziua Veche
2 afisari

.Premierul a afirmat, miercuri, la finalul sedintei de Guvern, ca unele etape ale procesului de restructurare la nivelul aparatului bugetar se vor prelungi si in 2011, reiterand faptul ca de succesul acestui proces depinde si procentul de crestere a salariilor bugetarilor pentru anul 2011.

Intrebat cate persoane vor pleca in urma implementarii procesului de restructurare, in conditiile in care in scrisoarea de intentie catre Fondul Monetar International se specifica faptul ca vor fi 15.000 de bugetari disponibilizati in 2011, premierul a spus ca nu poate da o cifra exacta in acest moment.

Cate persoane exact vor pleca din sistemul bugetar, vom sti la finalul procesului de restructurare, in urma aplicarii standardelor de cost si a normativelor de personal. Noi nu am plecat de la o cifra predeterminata – trebuie sa dispara un x numar de bugetari. Am spus ca statul roman trebuie sa aiba atatia bugetari de cati are nevoie statul pentru a functiona corect”, a explicat seful Executivului, citat de Agerpres.

El a mentionat faptul ca se vor continua restructurarile la fiecare minister pentru a se ajunge la un numar optim de personal.

Premierul a reiterat faptul ca in 2011 salariile bugetarilor ar putea creste in medie cu 10 procente, raportat la salariile diminuate cu 25%, conform legii in vigoare.

0 comentariu

Escu 25-07-2010 - 20:40

Am incredere in dom Dan asa cum a avut si Ielodia, Magda Sioumac si caracalaceanul de rand-care castiga mai mult decat TV-ul in casa la miezul noptii!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult