Acasa Actualitate-InternaSocial Epidemia de E.coli este efectul seminţelor germinate

Epidemia de E.coli este efectul seminţelor germinate

scris de Roland Catalin Pena
147 Afisari

Seminţele germinate sunt la originea epidemiei de E.coli care a provocat moartea a 30 de persoane în Europa, a anunţat vineri directorul Institutului federal de supraveghere sanitară.

castraveti_e.coliDeclaraţiile au fost făcute de Reinhard Burger, directorul Institutului Robert Koch (RKI), în cadrul unei conferinţe de presă la Berlin a celor trei institute sanitare federale implicate în dosar, informează TVR.

Potrivit analizelor, „persoanele care au mâncat aceste seminţe au de nouă ori mai multe şanse să aibă diaree cu sânge şi alte semne de infecţie cu bacteria ECEH decât cele care nu au mâncat”, a declarat el.

Există analize „multiple”, pe terenurile şi produsele unei ferme din nordul Germaniei, Gärtnerhof din Bienenbüttel, care nu au putut dovedi cu certitudine prezenţa bacteriei, dar „lanţul de indicii este aşa de important”, încât se poate identifica originea contaminării, au explicat oficialii citaţi.

„Nu există altă pistă serioasă decât seminţele germinate„, a explicat Burger ca răspuns la o întrebare privind gradul de certitudine al autorităţilor că sursa contaminării o reprezintă doar seminţele germinate.

Germania a anunţat oficial ridicarea alertei decretate la sfârşitul lui mai împotriva consumului de castraveţi, roşii şi salate crude, care i-a costat deja sute de milioane de euro pe agricultorii europeni.

4 comentarii

Ciu Huhu 10-06-2011 - 14:45

Hai sa traiesti ba Pena-lule, asta-i informatie utaila, daca-i adevarata!

Demo Kratia 11-06-2011 - 18:48

vezi ca imi pare ca si asta e liberal, deci minte cu folos la buzunar, sunt sigur ca are o fabrica de seminte, daca nu chiar una de escherichii, ca sunt si liberali mai criminali un pic, vezi cazul lui Antonescu ala care vide bucati din cadavrele Bratienilor

Morkova Vesela 11-06-2011 - 18:50

huhu nu-i destul de matur sa auda adevarul gol

Viorica Ianc 11-06-2011 - 18:40

Cine-i omul din fotografie ? Era sa zic prostul – dupa cum arunca acei castraveti. Sau, credulul (naivul) ce crede tot ce aude fara sa verifice !

Bine, bine ! Cine va plati paguba ?

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult