Acasa Actualitate-InternaSocial Etnobotanicele, interzise in Craiova

Etnobotanicele, interzise in Craiova

scris de Ziua Veche
0 afisari

Primăria Craiova a decis interzicerea eliberării de autorizaţii pentru magazinele care vând produse etnobotanice, municipalitatea dispunând, totodată, ca actele administrative eliberate în acest sens să-şi înceteze valabilitatea începând cu 26 noiembrie.


Viceprimarul Craiovei Mărinică Dincă a semnat, în urmă cu trei zile, o dispoziţie prin care se interzice eliberarea acordurilor şi autorizaţiilor pentru comercianţii care se ocupă cu vânzarea de substanţe şi preparate stupefiante, psihotrope şi asimilate acestora, informează Mediafax.

Totodată, în dispoziţia viceprimarului Mărinică Dincă se mai arată că inclusiv acordurile şi autorizaţiile emise şi aflate în vigoare îşi vor înceta valabilitatea din 26 noiembrie.

În 10 februarie, Guvernul a emis o Ordonanţă de urgenţă prin care a fost interzisă comercializarea unui număr de 36 de substanţe şi plante etnobotanice, care au fost asimilate drogurilor.

Şi după apariţia acestei ordonanţe însă sute de tineri au continuat să ajungă la spital în stare gravă, în urma consumului de plante etnobotanice procurate fie de la magazine specializate, fie achiziţionate de pe internet. Totodată, s-a înregistrat o scădere a vârstei consumatorilor de astfel de substanţe.

În aceste condiţii, medicii şi inspectoratele şcolare au solicitat închiderea magazinelor care comercializează astfel de produse.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult