Acasa Actualitate-InternaSocial Eugen Georgescu, revocat din funcţia de vicepreşedinte al ANRE

Eugen Georgescu, revocat din funcţia de vicepreşedinte al ANRE

scris de C.F.V.
129 Afisari

Premierul Mihai-Răzvan Ungureanu l-a revocat joi din funcţie pe vicepreşedintele Agenţiei Naţionale de Reglementare în Energie (ANRE), Eugen Georgescu.

Premierul Mihai-Răzvan Ungureanu l-a revocat joi din funcţie pe vicepreşedintele Agenţiei Naţionale de Reglementare în Energie (ANRE), Eugen Georgescu.

Decizia privind revocarea din funcţie a lui Eugen Georgescu intră în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial, informează Biroul de presă al Guvernului.

Magistraţii Tribunalului Bucureşti au admis joi propunerea procurorilor Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie privind arestarea pentru 29 de zile a vicepreşedintelui Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), Eugen Georgescu, acuzat de abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave şi instigare la fals în înscrisuri oficiale, în dosarul exploziei de la Sighetu Marmaţiei. Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs.

Eugen Georgescu este acuzat că, în perioada 2007 – mai 2009, pe când îndeplinea calitatea de director general al ANRE, respectiv şef al Departamentului control şi protecţia consumatorilor, având atribuţii de serviciu constând în organizarea, coordonarea şi verificarea rapoartelor privind controalele efectuate de către agenţii ANRE din teritoriu, Eugen Georgescu şi-a îndeplinit în mod necorespunzător atribuţiile de serviciu.

Astfel, potrivit probelor administrate în cauză, a rezultat că el nu a luat măsurile prevăzute de lege şi propuse de agenţii constatatori, referitoare la suspendarea licenţelor şi autorizaţiilor eliberate SC Berg Sistem Gaz SA, cu toate că atât în cursul lunii noiembrie 2007, cât şi în cursul anului 2008, a fost sesizat de către subordonaţii săi. Aceştia au efectuat controale la această firmă şi cu privire la neregulile grave constatate l-au informat pe Eugen Georgescu.

Cu toate acestea, în cursul lunii iunie 2008, Eugen Georgescu a cerut subordonatului său, agentul constatator P.A., să modifice raportul de inspecţie, în sensul eliminării măsurilor referitoare la suspendarea licenţelor şi autorizaţiilor eliberate pentru SC Berg Sistem Gaz SA.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS