Acasa Actualitate-InternaSocial Eurobarometru: Trei sferturi dintre noi au simtit cum creste saracia in tara

Eurobarometru: Trei sferturi dintre noi au simtit cum creste saracia in tara

scris de Ziua Veche
4 afisari

Saracia a crescut in tara in ultimul an sustin 77% dintre romani, in timp ce la nivelul Uniunii Europene un european din sase vorbeste despre o lupta continua pentru plata cheltuielilor casnice si trei sferturi din europeni cred ca saracia a crescut pe parcursul ultimului an, releva un studiu Eurobarometru publicat marti de Comisia Europeana.

Studiul mai indica, potrivit Agerpres, faptul ca 69% din romani cred ca unul din trei conationali este sarac (fata de 30% media in UE-27), 17% din cetatenii romani considera ca unul din cinci conationali este sarac (31% media indicatorului in UE) si 6% din romani cred ca unul din 10 conationali (23% media in UE) se incadreaza in definitia saraciei.

Mai mult de patru din zece romani (43%) au raspuns ca foarte probabil nu vor avea bani pentru a plati facturile periodice, in timp ce 48% din romani nu sunt increzatori ca isi vor pastra locul de munca in urmatoarele 12 luni (fata de 18% media acestui indicator in UE). in acelasi timp, 27% dintre cetatenii romani sunt convinsi ca nu isi vor pierde locul de munca pana in vara anului viitor.

Studiul arata ca, in ceea ce priveste viitoarele venituri, 73% dintre cetatenii UE fie anticipeaza explicit prestatii de pensie reduse sau cred ca vor trebui sa isi amane iesirea la pensie sau sa economiseasca mai multi bani pentru batranete.

Eurobarometrul a fost realizat in luna mai 2010.


This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult