Acasa Actualitate-InternaSocial Eutanasierea maidanezilor. Brigitte Bardot şi Pamela Anderson denunţă genocidul

Eutanasierea maidanezilor. Brigitte Bardot şi Pamela Anderson denunţă genocidul

scris de Laurentiu Banches
10 afisari

Brigitte Bardot şi Pamela Anderson doresc o intervenţie a preşedintelui Consiliului European în România pe tema „genocidului împotriva animalelor, care se anunţă în România.

Eutanasierea maidanezilor. Brigitte Bardot şi Pamela Anderson denunţă genocidul

„Prin vocile noastre, care reprezintă milioane de alte voci, ne facem purtătoarele de cuvânt ale opiniei publice internaţionale scandalizate de genocidul împotriva animalelor, fără precedent, care se anunţă în România, un stat membru al Uniunii Europene (UE)”, se arată într-o scrisoare postată pe site-ul Fundaţiei Brigitte Bardot. Bardot şi Anderson îi cer, în continuare, preşedintelui Consiliului European „să intervină pe lângă preşedintele (român) Traian Băsescu pentru ca acesta să accepte crearea unor programe vaste de sterilizare a câinilor vagabonzi, care s-au dovedit eficiente în numeroase alte ţări, şi să renunţe la uciderea a mii de cîini nevinovaţi”.

În scrisoare, postată pe site este citată în continuare „o declaraţie scrisă, adoptată de către Parlamentul European (PE) pe 13 octombrie 2011”, care cere statelor membre să creeze „strategii globale de gestionare a populaţiei canine, care cuprinde măsuri ca legi privind controlul populaţiei canine şi împotriva aplicării unor tratamente crude animalelor, promovarea de acţiuni veterinare ca vaccinarea împotriva turbării şi sterilizarea ca mijloc necesar de stăpânire a numărului câinilor nedoriţi”.”Domnul Băsescu nu vrea să audă nimic, el lasă câinii să se reproducă pentru ca apoi să pună miliţiile sale ale morţii să intervină. Este o ruşine pe care Europa nu trebuie să o accepte”, se subliniază în scrisoare.

Conform mediafax, anterior, Fundaţia Brigitte Bardot a anunţat că studiază recursurile posibile la nivel naţional şi european pentru a împiedica „uciderea” câinilor maidanezi din România, după ce Parlamentul roman a aprobat legea care permite eutanasierea câinilor fără stăpân. Într-o reacţie de nemulţumire extremă, actriţa franceză Brigitte Bardot a denunţat „politica dictatorială a preşedintelui Traian Băsescu„, catalogându-l drept „un tiran care nu se gândeşte decât să ucidă”.

Un copil în vârstă de patru ani a murit, la începutul lunii, după ce a fost atacat de câini maidanezi, în apropierea Parcului Tei, din Bucureşti, iar fratele acestuia, de şase ani, a fost muşcat de un picior, dar a reuşit să fugă şi să-şi anunţe bunica. Parlamentul român a adoptat, săptămâna trecută, proiectul de lege ce permite eutanasierea câinilor fără stăpân care nu sunt adoptaţi sau revendicaţi într-un termen de 14 zile lucrătoare de când ajung în adăposturi, cu 266 de voturi pentru, 23 împotriva şi 20 de abţineri.

6 comentarii

MI-5 16-09-2013 - 13:12

Mortaciunile astea doua, sa ia maidanezii la ele acasa…

Contra 16-09-2013 - 13:23

Cunosc expresii de genul acesta din anii ’80: Cucoana, daca ti-e drag, i-al acasa! sau Cucoana , daca nu-ti convine in autobuz, ia-ti masina! Astia sunt ultimii oameni din Romania si sper sa dispara primii(probabil consuma mult si prost)
Foarte bine ca se vpreocupa cineva, fie si din strainatate!
]Daca BB avea tate de plastic si buzoaie false si fese umflate, o agreau!
Grav este ca oamenii s-au simtit datori sa-i faca singuri dreptate lui Ionut, ucigand ei cainii blanzi in amiaza mare cu mijloace interzise. De unde atat spirit civic? Cand sunt atacati copiii in fata scolii de tigani care le cer taxa de protectie, unul nu intervine! Lasilor! M-as fi mandrit cu niste romani mai salbatici daca ar fi linsat un singur pedofil! Pt ca legea e laxa.
Dar tocmai lasii sunt rai cu fiintele care nu se pot apara.

Contra 16-09-2013 - 13:23

Ia-l

teo 16-09-2013 - 16:25

Doua parasute internationale care nu mai au cautare nici pe platourile de filmare si mai ales in pat,s-au trezit ca au nevoie sa iasa la suprafata ! Ca parca le-a rugat cineva ! Daca nu se ia nici o hotararare de catre cei in drept,atunci vom actiona noi ! CU CHIFTEAUA !!

Marius Bâtcă 16-09-2013 - 16:33

@ teo
iri doresc ca familia ta sa fie prima victima a metodei „chifteaua”! avand in vedere numele de familie pe care il ai, nici nu ma mira retardul sever de care suferi!

שׂפֿבּשׂפֿהּשׁ 16-09-2013 - 18:00

Problema ciinilor vagabonti porneste de la ADEVARUL ABSOLUT care este UNIVERSAL ACCEPTAT de ambele parti aflate in conflict, si nume : ciinii vagabonti NU au ce cauta pe STRADA. De aici inoclo totul depinde de ce se va intimpla cu ei, ce se poate face cu ei. A LATRA precum aceste doua fosile mumii de foste asa-zise vedete nu pot fi luate in serios. Deci, o data ce curatam strazile de ciini, ce facem cu ei?

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult