Acasa Actualitate-InternaSocial Evaluare Nationala 2012 – repartizare computerizată se face vineri 13 iulie

Evaluare Nationala 2012 – repartizare computerizată se face vineri 13 iulie

scris de Z.V.
28 afisari

Absolvenţii de clasa a VIII-a ar putea fi repartizaţi computerizat la licee în prima etapă vineri până la ora 24,00, cu o zi mai devreme decât este prevăzut în calendarul admiterii, au declarat, pentru AGERPRES, surse din Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului.

Rezultate Evaluare Nationala 2012 potrivit edu.ro

Reaprtizare pe licee - Evaluare Nationala 2012 potrivit edu.ro

Conform metodologiei în vigoare, înscrierea în clasa a IX-a, la învăţământul de zi, a absolvenţilor de gimnaziu (cu excepţia celor care candidează pentru licee/ clase pentru care se susţin probe de aptitudini, a celor care solicită înscrierea în învăţământul special şi a celor care candidează pe locurile speciale pentru romi) se face prin repartizare computerizată, în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere, în baza opţiunii candidatului pentru filiera, profilul, specializarea sau domeniul respectiv şi în limita locurilor aprobate, prin planul de şcolarizare, pentru unităţile şcolare finanţate de la bugetul de stat.

În cazul în care doi candidaţi au medii de admitere egale, aceştia vor fi departajaţi folosind, în ordine, următoarele criterii: media generală obţinută la Evaluarea Naţională din clasa a VIII-a, media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a, nota obţinută la proba de limba şi literatura română din cadrul Evaluării Naţionale, nota obţinută la proba de matematică din cadrul Evaluării Naţionale, nota obţinută la proba de limba maternă din cadrul Evaluării Naţionale, respectiv nota de la proba de verificare a cunoştinţelor de limba maternă.

Evaluarea Naţională se desfăşoară în fiecare an într-o singură sesiune.

VEZI LA CE LICEU AI INTRAT potrivitT EDU.RO

Cea de-a doua repartizare computerizată va avea loc în data de 23 iulie, iar cea de a treia în zilele de 6 – 7 septembrie. Admiterea candidaţilor pentru învăţământul seral şi pentru cel cu frecvenţă redusă şi repartizarea candidaţilor din seriile anterioare care au împlinit vârsta de 18 ani până la data începerii cursurilor anului şcolar 2012 – 2013, pe locurile de la învăţământul seral şi cu frecvenţă redusă va avea loc între 24 – 26 iulie.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult