Acasa Actualitate-InternaSocial EVALUARE NATIONALA 2015, LIMBA ROMANA. Subiecte si barem, EDU.RO

EVALUARE NATIONALA 2015, LIMBA ROMANA. Subiecte si barem, EDU.RO

scris de Z.V.
21 afisari

EVALUARE NATIONALA 2015 LIMBA ROMANA. Elevii au primit la ora 9:00 subiectele la limba romana si au la dispozitie doua ore pentru a le rezolva. 6.000 de politisti au fost mobilizati pentru ca examenul sa se desfasoare in cele mai bune conditii.

EVALUARE NAŢIONALĂ 2015. Subiecte limba română.

EVALUARE NAŢIONALĂ 2015. Subiecte limba română.

EVALUARE NATIONALA 2015, LIMBA ROMANA. Subiecte si barem. Camerele din fiecare clasa au fost puse in functiune, iar elevii care sunt prinsi ca au copiat vor fi eliminati din examen si vor primi direct nota 1.

EVALUARE NATIONALA 2015 LIMBA ROMANA. La ambele subiecte, elevii trebuie sa raspunda la intrebari referitoare la aspecte din textele respective.
VEZI AICI SUBIECTE ROMANA EVALUARE NATIONALA 2015, POTRIVIT EDU.RO

EVALUARE NATIONALA 2015 LIMBA ROMANA. Ministerul Educatiei a publicat pe site-ul EDU.RO baremul de corectare pentru modelele de subiecte proba scrisa la limba si literatura romana.

 

UPDATE – Absolvenții de clasa a VIII-a au avut de rezolvat luni, la primul subiect al evaluării la limba și literatura română, mai multe cerințe pe baza fragmentului „Lupul cel năzdrăvan și Făt-Frumos” de Petre Ispirescu.

Tot la acest subiect, absolvenții de gimnaziu au avut de redactat o compunere de 150 — 250 de cuvinte în care să motiveze apartenența la specie a basmului popular „Lupul cel năzdrăvan și Făt-Frumos”, valorificând textul dat.

La subiectul al doilea, absolvenții de clasa a VIII-a au avut de rezolvat câteva cerințe pe baza textului „Este ziua iei românești, piesa vestimentară care nu se demodează niciodată”, semnat de Oana Antonescu, material care a apărut în ziarul Adevărul.

De asemenea, tot la acest subiect candidaților li s-a cerut să redacteze în 80 — 150 de cuvinte o narațiune în care să prezinte o întâmplare reală sau imaginară petrecută într-o zi de sărbătoare.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult