Acasa Actualitate-InternaSocial EVALUARE NAŢIONALĂ 2015. Subiecte limba română

EVALUARE NAŢIONALĂ 2015. Subiecte limba română

scris de Ziua Veche
36 afisari

EVALUARE NAŢIONALĂ 2015. Subiecte limba română. Absolvenții claselor a VIII-a, care au intrat cu o săptămână mai devreme în vacanță, vor susține prima probă a evaluării naționale, cea la limba și literatura română, pe 22 iunie.

UPDATE – EVALUARE NAŢIONALĂ 2015. Subiecte limba română

Elevii de clasa a VIII-a au avut de rezolvat luni, la proba de Limba Română de la Evaluarea Naţională 2015, basmul şi un eseu despre Sânziene.

romana_jpgSubiectul I: Text cules de Petre Ispirescu: Punctul a. 1. Antonim pentru sensul din text al cuvintelor: frumoasă, bucurie şi venea

2. explică rolul cratimei în secvenţa „încât p-aci era”

3. formulează două idei principale din textul dat

4. transcrie două cuvinte, gruuri de cuvinte din text care se referă la timpul acţiunii

5. prezintă în 30 – 50 de cuvinte semnificaţia secvenţei: „atunci îi mai veni inima la loc şi se mulţumi a aştepta până a doua zi. În ziua următoare, ia merele de unde nu-s. S-a supărat împăratul, nevoie mare, şi porunci ca paznicii să se puie să prinză pe hoţi. Dar, aş! Unde e pomana aia?”

Punctul b. Redactează o compunere de 150 – 250 de cuvinte în care să motivezi apartenenţa la specia basmului popular „Lupul cel năzdrăvan şi Făt Frumos”, valorificând textul dat

subiecte_limba_romana_evaluare_nationalaSubiectul 2. „” Scrie răspunsul pentru fiecare dintre cerinţele de mai jos: 1. Formulează câte un enunţ în care să precizezi următoarele aspecte din textul dat: data la care se srbătoreşte Ziua Internaţională a iei şi numele tabloului pictat de Constantin daniel Rosenthal 2. Scrie numele autoarei şi titlul articolului din care este extras fragmentul dat 3. Menţionează ce parte de vorbire este fiecare dintre cuvintele subliniate din secvenţa bluza tradiţională românească se bucură de popularitate în lumea întreagă şi a devenit un obiect vestimentar aproape obligatoriu în garderba româncelor. 4. Preizează funcţia sintactică a cuvintelor subliniate din secvenţa: patru decenii mai târziu, ia românească a fost sursa de inspiraţie pentru una dintre colecţiile semnate de YVes Saint Laurent Peste 160.000 de elevi care au absolvit clasa a VIII-a susţin astăzi proba la Limba Română, din cadrul Evaluării Naţionale. Mâine şi miercuri urmează probele la Limba Maternă şi respectiv Matematică, urmând ca rezultatele parţiale să fie afişate vineri.

Citeste mai mult: adev.ro/nqbem1

EVALUARE NAŢIONALĂ 2015. Subiecte limba română.

EVALUARE NAŢIONALĂ 2015. Subiecte limba română.

EVALUARE NAŢIONALĂ 2015. Subiecte limba română. Elevii aparținând minorităților naționale vor susține evaluarea la limba maternă pe 23 iunie.

EVALUARE NAŢIONALĂ 2015. Subiecte limba română. Ultima probă, cea la matematică, va fi susținută pe 24 iunie iar rezultatele vor fi afișate pe 26 iunie, până la ora 16,00. În aceeași zi, în intervalul 16,00-20,00, se vor depune contestațiile, care vor fi rezolvate în perioada 27-29 iunie.

EVALUARE NAŢIONALĂ 2015. Subiecte limba română. Rezultatele finale după contestații vor fi afișate pe 30 iunie.

Admiterea în învățământul liceal se va face pe baza calculului mediei ponderate între media generală la evaluarea națională susținută de elevii clasei a VIII-a (75%) și media generală de absolvire a claselor V-VIII (25%).

EVALUARE NAŢIONALĂ 2015. Subiecte limba română. Elevii vor putea completa fișele de înscriere pentru licee, împreună cu părinții și asistați de diriginții claselor a VIII-a, în perioada 3-7 iulie. Fișele vor fi verificate de părinți în perioada 4-8 iulie.

Prima repartizare computerizată în învățământul liceal de stat a absolvenților clasei a VIII-a se va face pe 14 iulie.

EVALUARE NAŢIONALĂ 2015. Subiecte limba română. Pe 15 iulie se vor afișa în unitățile de învățământ gimnazial listele cu absolvenții repartizați proveniți din școlile respective și listele cu locurile neocupate în unitățile de învățământ liceal.

Cea de-a doua etapă de repartizare computerizată va avea loc pe 23 iulie, iar cea de-a treia în zilele de 3 și 4 septembrie.

EVALUARE NAŢIONALĂ 2015. Subiecte limba română. În perioada 9-11 iulie se vor face înscrierea și repartizarea candidaților pentru învățământul special, iar în 6-8 iulie repartizarea candidaților pe locurile speciale pentru romi.

EVALUARE NAŢIONALĂ 2015. Subiecte limba română. Vezi AICI SUBIECTE Romana EVALUARE NAŢIONALĂ 2015. Subiecte limba română. 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult