Acasa Actualitate-InternaSocial EVALUARE NATIONALA. Ce subiecte au fost la limba romana. Examen Capacitate

EVALUARE NATIONALA. Ce subiecte au fost la limba romana. Examen Capacitate

scris de C.P.
0 afisari

Absolvenții de clasa a VIII-a au avut luni de rezolvat la primul subiect al probei scrise la Limba și literatura română a evaluării naționale cerințe pe baza poeziei „Rânduri pentru Anul Nou” a lui Ion Minulescu.

Evaluare nationala limba romana subiecte examen capacitate

La cel de-al doilea subiect candidații au avut de redactat o scurtă narațiune în care să prezinte o întâmplare petrecută în timpul participării la o întâlnire organizată de școală cu un scriitor contemporan.

Totodată, elevilor li s-a dat să rezolve, tot la al doilea subiect, cerințe pe baza textului la prima vedere „Empatia, o abilitate dobândită prin lectură”, al Corinei Zorzor. publicat pe site-ul ziarului „Adevărul”.

Afișarea rezultatelor se va face pe data de 27 iunie, până la ora 16,00, după care vor putea fi depuse contestațiile, până la ora 20,00. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 1 iulie. Potrivit MEN, în iunie 2013, la evaluarea națională au participat 162.331 de absolvenți de gimnaziu.

VEZI AICI SUBIECTE EVALUARE NATIONALA LIMBA ROMANA LA EXAMENUL DE CAPACITATE

VEZI AICI BAREME LIMBA ROMANA EVALUARE NATIONALA 2014

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult