Acasa Actualitate-InternaSocial Evaluarea Naţională 2012: Cum se face repartizarea în licee

Evaluarea Naţională 2012: Cum se face repartizarea în licee

scris de Laurentiu Banches
12 afisari

Peste 200.000 de absolvenţii ai claselor a VIII-a se pregătesc de evaluarea naţională din 2012, care se va desfăşura între 25 şi 27 iunie.

Evalurea Nationala2012 : Cum se va face repartizarea in licee in 2012

Înscrierile pentru Evaluarea Naţională 2012 vor avea loc între 18 şi 20 iunie, urmând ca afişarea rezultatelor finale să fie făcută pe 2 iulie. În acesta an, repartizarea computerizată se va face ordonând candidaţii în judeţul respectiv descrescător, după medii, încercându-se plasarea fiecărui candidat, începând de la cel cu media cea mai mare pâna la cel cu media cea mai mică, la una din opţiunile exprimate. Media de admitere cu media aritmetică dintre media obţinută la evaluarea natională susţinută în clasa a VIII-a şi media generală de a absolvire a claselor V – VIII.

Când se ajunge la un candidat, se caută în lista sa de opţiuni prima opţiune validă la care există locuri libere. Ordinea opţiunilor de pe fişă este prin urmare semnificativă, prima opţiune exprimată este luată în considerare înaintea celorlalte opţiuni. În cazul în care candidatul nu are loc la nici una din opţiunile exprimate pe fişă el rămâne nerepartizat în această sesiune de admitere şi va trebui să participe la o sesiune ulterioară organizată numai pe locurile rămase libere în această sesiune. Situaţia poate apare în cazul în care candidatul nu a exprimat suficiente opţiuni, opţiunile exprimate de el fiind ocupate înaintea lui de alţi candidaţi care au medii mai mari. Pentru a afla mai multe informaţii despre metodologia de admitere şi despre Evaluarea Naţională, puteţi vizita site-ul edu.ro, aici.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult