Acasa Actualitate-InternaSocial Evaluarea naţională 2012: Subiecte şi bareme la limba română

Evaluarea naţională 2012: Subiecte şi bareme la limba română

scris de L.M.
26 afisari

Evaluarea naţională 2012, vă prezentăm subiecte şi bareme la limba română. Prima probă a evaluării naţionale pentru elevii de clasa a VIII-a, la limba şi literatura română, s-a desfăşurat luni.

Evaluarea naţională 2012: Subiecte şi bareme la limba română

Evaluarea naţională 2012: Subiecte şi bareme la limba română

Centrul Naţional pentru Evaluare şi Examinare (CNEE) a elaborat 10 variante de subiecte, în conformitate cu programa pentru evaluarea naţională 2012 la clasa a VIII-a şi cu modelul evaluărilor internaţionale, subiectele având un nivel mediu de dificultate şi permit rezolvarea în 120 de minute, potrivit edu.ro.

Elevii de clasa a VIII-a au avut de rezolvat luni la proba de limba română a evaluării naţionale cerinţe pe baza unui fragment din volumul I al operei ‘Cireşarii’ de Constantin Chiriţă şi a articolului ‘Kindle’ al lui Ion Vianu, publicat în revista ‘Dilemateca’. Astfel, la primul punct elevii au avut de dat un sinonim, de explicat rolul semnului exclamării într-o secvenţă, să selecteze un epitet şi o enumerare din text, să numească două moduri de expunere şi să prezinte în 30-50 de cuvinte semnificaţia unui paragraf din textul dat.

De asemenea, candidaţii au avut de redactat o compunere de 80-150 de cuvinte în care să îşi prezinte opinia despre mesajul textului dat din ‘Cireşarii’ şi să susţină opinia formulată prin două argumente potrivite.

La subiectul al doilea, fragmentul din revista ‘Dilemateca’, elevii au avut de precizat numele autorului, un dezavantaj şi un avantaj al e-bookului, să alcătuiască o compunere de 80-150 de cuvinte în care să evidenţieze trăsăturile unui coleg sau prieten pasionat de lectură, să utilizeze două imagini artistice diferite în descrierea colegului sau prietenului, să respecte limita de spaţiu.

Evaluarea naţională 2012 va continua marţi de la ora 9,00 cu proba la limba maternă pentru elevii aparţinând minorităţilor naţionale, potrivit calendarului de desfăşurare a examenului aprobat de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului (MECTS).

Evaluarea naţională 2012: Subiecte  la limba română

Evaluarea naţională 2012: Bareme la limba română

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult