Acasa Actualitate-InternaSocial Evaluarea Naţională 2012: Subiecte şi bareme la matematică

Evaluarea Naţională 2012: Subiecte şi bareme la matematică

scris de Laurentiu Banches
51 afisari

Evaluarea naţională 2012, vă prezentăm subiecte şi bareme la matematică. Ultima probă a evaluării naţionale pentru elevii de clasa a VIII-a, la matematică, s-a desfăşurat miercuri, 27 iunie.

Evaluarea Nationala 2012: Subiecte si bareme la matematica (foto:desteptarea.ro)

Centrul Naţional pentru Evaluare şi Examinare (CNEE) a elaborat 10 variante de subiecte, în conformitate cu programa pentru evaluarea naţională 2012 la clasa a VIII-a şi cu modelul evaluărilor internaţionale, subiectele având un nivel mediu de dificultate şi permit rezolvarea în 120 de minute, potrivit edu.ro.

Elevii de clasa a VIII-a au avut de rezolvat miercuri la proba de matematică a evaluării varianta cu numărul 2 extrasă din cele 10 variante propuse. Astfel, la subiectul I, absolvenţii au avut de efectuat un calcul simplu şi o medie aritmetică. De asemenea, trebuiau să afle perimetrul unui romb, aria totală a unui cub şi să citească un grafic.

Primul subpunct de la subiectul al II-lea de la proba de matematică le cerea elevilor să deseneze o piramidă patrulateră, iar al doilea să calculeze o medie geometrică.Totodată, absolvenţiilor de clasa a VIII-a li s-a ceurt să efectueze exerciţii cu funcţii şi o expresie, precum şi o problemă. La subiectul al III-lea, elevii au primit două probleme, una de geometrie în spaţiu şi una de geometrie plană.

Probele de examinare de la evaluarea naţională 2012 s-au încheiat, urmând ca rezultatele să fie afişate vineri, 29 iunie 2012, până la ora 14, iar contestaţiile să fie depuse tot vineri între orele 14-18. Rezolvarea contestaţilor se va face pe 30 iunie şi 1 iulie, iar rezultatele finale în urma rezolvării contestaţiilor vor fi afişate pe 2 iulie 2012.

Evaluarea nationala 2012 – Bareme la matematica

Evaluarea nationala 2012 – Subiecte la matematica

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult