Acasa Actualitate-InternaSocial Evaluarea Naţională 2012: Subiectele la română (Cireşarii şi un articol de Vianu)

Evaluarea Naţională 2012: Subiectele la română (Cireşarii şi un articol de Vianu)

scris de D.S.S.
41 afisari

Elevii de clasa a VIII-a au avut de rezolvat luni la proba de limba şi literatură română a evaluării naţionale cerinţe pe baza unui fragment din volumul I al operei ‘Cireşarii’ de Constantin Chiriţă şi a articolului ‘Kindle’ al lui Ion Vianu, publicat în revista ‘Dilemateca’.

Evaluare nationala.subiecte si evaluare

Evaluare nationala 2012 - subiecte ROMANA

Astfel, la primul punct de la examenul la romana la Evaluarea Nationala 2012, elevii au avut de dat un sinonim, de explicat rolul semnului exclamării într-o secvenţă, să selecteze un epitet şi o enumerare din text, să numească două moduri de expunere şi să prezinte în 30-50 de cuvinte semnificaţia unui paragraf din textul dat. De asemenea, candidaţii au avut de redactat o compunere de 80-150 de cuvinte în care să îşi prezinte opinia despre mesajul textului dat din ‘Cireşarii’ şi să susţină opinia formulată prin două argumente potrivite.

La subiectul al doilea, fragmentul din revista ‘Dilemateca‘, elevii au avut de precizat numele autorului, un dezavantaj şi un avantaj al e-bookului, să alcătuiască o compunere de 80-150 de cuvinte în care să evidenţieze trăsăturile unui coleg sau prieten pasionat de lectură, să utilizeze două imagini artistice diferite în descrierea colegului sau prietenului, să respecte limita de spaţiu. Evaluarea naţională va continua marţi cu proba la limba maternă pentru candidaţii aparţinând minorităţilor naţionale.

VEZI AICI SUBIECTELE SI BAREMELE LA EVALUARE NATIONALA 2012 LIMBA SI LITERATURA ROMANA

2 comentarii

Maria 25-06-2012 - 13:23

Dar baremu cand apare???

Mariaaaa 25-06-2012 - 19:20

A aparut..cauta pe google 🙂

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult