Acasa Actualitate-InternaSocial Evaluarea Naţională 2012: Vezi topul liceelor din 2011

Evaluarea Naţională 2012: Vezi topul liceelor din 2011

scris de Laurentiu Banches
14 afisari

Absolvenţii de clasa a VII-a care vor trece cu brio peste Evaluarea Naţională 2012 vor putea să ajungă în funcţie de nota obţinută la unul din liceele dorite in urma repartizării computerizate.

In 2011, cel mai greu s-a intrat la Colegiul National "Sf. Sava" din Bucuresti (foto:licsfsava.com)

În 2011, topul liceelor din ţară, în funcţie de ultima media de admitere, a fost dominat de colegiile din Capitală, care au acaparat primele 4 poziţii prin Colegiul Naţional “Sf. Sava”, Colegiul Naţional “Gheorghe Lazăr”, Colegiul Naţional “Mihai Viteazul” şi Colegiul Naţional de Informatică “Tudor Vianu”. Ultima medie de admitere la Colegiul Naţional “Sf. Sava” a fost 9.6 la profilul ştiinţe ale naturii, aceasta fiind mult mai ridicată la clasa bilingvă de matematică-informatică, 9.94.

La Colegiul Naţional “Gheorghe Lazăr”, ultima medie, 9.52, s-a înregistrat la ştiinţe sociale, în timp ce ultima medie la matematică informatică a fost 9.59. O ultima medie similară s-a înregistrat şi la Colegiul Naţional “Mihai Viteazul”, în timp ce cele 252 de locuri ale Colegiului Naţional de Informatică “Tudor Vianu” au fost ocupate de elevi cu medii mai mari de 9.42. Ultime medii mari de admitere, de peste 9.20, s-au înregistrat şi la alte licee din Bucureşti, precum Colegiul Naţional “Iulia Haşdeu”, Colegiul Naţional Bilingv “George Coşbuc”, Colegiul Naţional “Spiru Haret” şi Colegiul Naţional “Gheorghe Şincai”.

La nivel naţional, Craiova urmează Bucureşti-ul prin Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti”, în top 10 mai aflându-se licee din Constanţa, Iaşi, Braşov şi Galaţi. Pentru mai multe informaţii despre ultimele medii de admitere în licee, puteţi vizita site-ul edu.ro, aici pentru nivel naţional şi aici pentru Capitală.

Top 10 Licee 2011:

1. Colegiul Naţional Sf. Sava Bucureşti – 9,6

2. Colegiul Naţional Gheorghe Lazăr Bucureşti – 9,52

3. Colegiul Naţional Mihai Viteazul Bucureşti – 9,52

4. Colegiul Naţional de Informatică Tudor Vianu – Bucureşti – 9,42

5. Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti” Craiova – 9,41

6. Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri” Galaţi – 9,39

7.Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân Constanţa – 9,39

8. Liceul teoretic Ovidius Constanţa – 9,39

9. Colegiul Naţional Iaşi – 9,36

10. Colegiul Naţional Andrei Şaguna Brasov – 9,36

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult