Acasa Actualitate-InternaSocial Evaluarea Naţională 2018. SUBIECTE și BAREME LIMBA ROMÂNĂ

Evaluarea Naţională 2018. SUBIECTE și BAREME LIMBA ROMÂNĂ

scris de Ziua Veche
37 afisari

Evaluarea Naţională 2018. SUBIECTE și BAREME LIMBA ROMÂNĂ. Peste 150.000 de absolvenţi de clasa a VIII-a sunt aşteptaţi să participe la Evaluarea Naţională, sesiunea 2018

Evaluarea Naţională 2018. SUBIECTE și BAREME LIMBA ROMÂNĂ

Evaluarea Naţională 2018. SUBIECTE și BAREME LIMBA ROMÂNĂ. Conform datelor centralizate de Ministerul Educaţiei Naţionale (99,69%), până sâmbătă, 9 iunie, ora 12:00, în aplicaţia
informatică figurau 150.310 candidaţi înscrişi la Evaluarea Naţională pentru elevii claselor a VIII-a (EN VIII).

Evaluarea Naţională 2018. SUBIECTE și BAREME LIMBA ROMÂNĂ. Examenul începe luni, 11 iunie, cu proba scrisă la Limba şi literatura română. Miercuri, 13 iunie, este organizată proba la Matematică, iar joi, 14 iunie, proba la Limba şi literatura maternă. Primele rezultate vor fi afişate pe 19 iunie, până la ora 12:00, iar în aceeaşi zi se pot depune contestaţii în intervalul orar 14:00 – 19:00. Rezultatele finale vor fi afişate pe 23 iunie.
Evaluarea Naţională 2018. SUBIECTE și BAREME LIMBA ROMÂNĂ. Probele încep la ora 9:00, moment în care, în fiecare sală, vor fi distribuite subiectele. Accesul elevilor în săli este permis până la ora 8:30. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de 120 de minute, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev. Probele sunt monitorizate audio-video.

Evaluarea Naţională 2018. SUBIECTE și BAREME LIMBA ROMÂNĂ. Este interzisă introducerea în sălile de examen a unor obiecte precum ghiozdane, rucsacuri, sacoşe, poşete etc., candidaţii având obligaţia de a lăsa obiectele menţionate în sala de depozitare a obiectelor personale, stabilită de comisia din unitatea de învăţământ/centrul de examen în acest scop. Candidaţii care refuză să depoziteze obiectele respective în sala desemnată de comisie în acest scop nu sunt primiţi în examen.

Evaluarea Naţională 2018. SUBIECTE și BAREME LIMBA ROMÂNĂ. De asemenea, elevii sunt informaţi că este interzis accesul în săli cu orice fel de lucrări (manuale, dicţionare, notiţe, însemnări etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor), precum şi cu orice mijloc electronic de calcul, de stocare de informaţii sau de comunicare: stick-uri de memorie, telefoane, tablete etc.

Evaluarea Naţională 2018. SUBIECTE și BAREME LIMBA ROMÂNĂ. Candidaţii trebuie să aibă asupra lor un act de identitate şi instrumente de scris cu cerneală sau pastă albastră pentru redactarea lucrărilor, creion negru pentru realizarea desenelor şi schemelor şi instrumente de desen la Matematică.
Potrivit metodologiei de organizare şi desfăşurare a EN VIII, cazurile de fraudă şi tentativă de fraudă sunt sancţionate cu excluderea din examen şi acordarea notei 1.

Evaluarea Naţională 2018. SUBIECTE și BAREME LIMBA ROMÂNĂ. Ministerul Educaţiei Naţionale pune la dispoziţie şi o linie TELVERDE pentru sesizarea eventualelor nereguli din cadrul Evaluării Naţionale. Astfel, numărul TELVERDE 0800801100 va fi disponibil în perioada 11-14 iunie, între orele 8:00 – 16:00, iar vineri, 15 iunie, între orele 8:00 -14:00.

Evaluarea Naţională 2018. SUBIECTE și BAREME LIMBA ROMÂNĂ. Evaluarea Naţională se desfăşoară, anual, într-o singură sesiune. Media generală obţinută în cadrul EN VIII are o pondere de 80% în calculul mediei pe baza căreia se realizează admiterea în clasa a IX-a de liceu.

Evaluarea Naţională 2018. VEZI AICI SUBIECTE și BAREME LIMBA ROMÂNĂ.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult