Acasa Actualitate-InternaSocial Evaluarea Națională 2023. Subiectele și baremul la matematică

Evaluarea Națională 2023. Subiectele și baremul la matematică

scris de Șt. C
142 Afisari
Elevii de clasa a VIII-a dau miercuri, 21 iunie, proba scrisă la Matematică din cadrul Evaluării Naționale 2023. Au fost înscriși la Evaluarea Națională 161.654 de elevi și au fost absenți la Limba română peste 7.000 de candidați, potrivit secretarului de stat Florian Lixandru. Accesul candidaţilor în săli este permis începând de la ora 8:00 și până la ora 8:30, conform ghidului publicat de Ministerul Educației.

Timpul de redactare a subiectelor din cadrul fiecărei probe scrise este de 120 de minute şi se calculează după completarea casetei de identificare a broșurii cu subiecte.

Pentru elaborarea lucrării scrise, elevii folosesc numai cerneală sau pastă de culoare albastră. Pentru executarea schemelor şi a desenelor pot folosi şi creion.

VEZI AICI Subiectele și baremul la MATEMATICA

La figurile de la proba de Matematică sunt permise marcajele pe figură şi completarea figurilor cu creion sau stilou/pix de culoare albastră.

La proba de Matematică este permisă realizarea unor figuri geometrice (cu creion sau stilou/ pix de culoare albastră) în spaţiul pus la dispoziţie pentru rezolvarea problemelor.

La proba de Matematică, un răspuns de la Subiectul I sau de la Subiectul al II-lea poate fi corectat prin tăierea cu o linie orizontală şi încercuirea altui răspuns considerat corect.

Elevii primesc subiectele sub formă de broșură

„La probele scrise ale Evaluării Naţionale – 2023, candidaţii primesc subiectele sub formă de broşură, putând să solicite şi pagini suplimentare, dacă este cazul. Broşura se predă la finalul probei şi, întrucât conţine subiectele şi rezolvarea acestora, nu rămâne în posesia candidaţilor.”

Pentru proba de la disciplina Matematică, elevii pot să utilizeze instrumente de desenSe interzice folosirea, în timpul probelor, a mijloacelor de calcul. Se folosesc doar colile distribuite de asistenţi.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult