Acasa Actualitate-InternaSocial Evaluarea Națională 2023. Subiectele și baremul la proba de Limba română

Evaluarea Națională 2023. Subiectele și baremul la proba de Limba română

scris de D.P.
207 Afisari

Elevii care au absolvit clasa a VIII-a susțin astăzi prima probă de la Evaluarea Națională 2023, cea de Limba și literatura română. Subiectele la română de la Evaluarea Națională 2023 vor fi publicate pe pagina special destintă de pe edu.ro, începând cu ora 15:00, dar și pe ziuaveche.ro, imediat ce acestea vor fi disponibile.

Baremul de corectare, care le dă posibilitatea elevilor să-și calculeze sau să-și aproximeze nota, va fi publicat, de asemenea, pe edu.ro.

Examenul începe la ora 9:00, însă accesul în sală este permis între porele 8:00 și 8:30, potrivit regulilor la examenul de Evaluare Națională 2023 anunțate anterior de Ministerul Educației.

După proba la Limba română, pe 21 iunie urmează cea la Matematică, iar pe 22 iunie, cea de Limbă maternă.

Subiectele de Limba română de la Evaluarea Națională 2023

Subiectele la Limba Română de la Evaluarea Națională 2023 sunt redactate sub forma unei broşuri care se tipăreşte faţă-verso. Înaintea probei de azi, elevii și-au testat cunoștințele în cadrul simulării examenului de Evaluarea Națională 2023.

Subiectele la română au constat în cerințe de rezolvare din două fragmente de text, unul din „Dansul ursului” de Ion D. Sîrbu, iar al doilea din „30 de ani în șa”, de Felix Țopescu.

Baremul de corectare la proba de Limba română Baremul de corectare la proba de Limba română de la Evaluarea Națională 2023 va fi publicat începând cu ora 15:00 pe edu.ro.

Rezultatele la Evaluarea Națională 2023 vor fi afișate pe edu.ro

Primele rezultate la Evaluarea Naţională 2023 vor fi afișate pe 28 iunie, în format anonimizat – respectându-se Regulamentul general privind protecţia datelor personale – pe pagina de internet a Ministerului Educaţiei, edu.ro, şi a inspectoratelor şcolare. Rezultatele pot fi accesate utilizându-se codurile individuale care înlocuiesc numele şi prenumele candidaţilor şi care au fost distribuite acestora, pe bază de semnătură de primire, la prima probă susţinută. Contestațiile se depun pe data de 28 iunie, după anunțarea rezultatelor și pe data de 29 iunie, iar rezultatele finale la Evaluarea Națională 2023 vor fi afișate pe 4 iulie.

Printre subiectele primite de elevi la prima probă scrisă de la Capacitate 2023 se află analizarea a două texte, de Ioan Slavici (Limir Împărat) şi Octavian Paler (Deşertul pentru totdeauna).

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS