Acasa Actualitate-InternaSocial Evaluarea naţională. Cum vezi rezultatele?

Evaluarea naţională. Cum vezi rezultatele?

scris de Z.V.
11 afisari

Evaluarea naţională s-a încheiat miercuri cu probă la matematică, în 2011, evaluarea naţională la clasa a VIII-a desfăşurându-se în perioadă 20-22 iunie.

Evaluare nationala.subiecte si evaluare

Evaluare nationala.Subiecte si evaluare

Afişarea primelor rezultate este programată vineri, 24 iunie, până la oră 14.00. În aceeaşi zi, între orele 14.00 şi 18.00, pot fi depuse contestaţiile, care vor fi soluţionate în 25 şi 26 iunie. Afişarea rezultatelor finale, după contestaţii, va avea loc în data de 27 iunie. Cei peste 220.000 de elevi vor fi repartizaţi la liceu pe baza mediei de la evaluarea naţională şi a celei generale din clasele V-VIII. Fără susţinerea acestui examen, elevii nu se pot înscrie în clasa a IX-a.

Rezultatele la evaluarea naţională au fost afişate simultan la ora 11:00 în unităţile şcolare din Capitală. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, Marian Bănu, citat de Agerpres, a declarat că, în Bucureşti, s-au înscris pentru susţinerea probelor examenului naţional de evaluare aproximativ 14.400 de candidaţi.

Miercuri, 22 iunie, elevii din clasa a VIII-a au susţinut ultima probă, la Matematică. Peste 220.000 de elevi au participat la evaluarea naţională. Elevii au avut la dispoziţie 120 de minute pentru a rezolva subiectele la matematică. Centrul Naţional pentru Evaluare şi Examinare a publicat pe site-ul oficial varianta de subiect extrasă pentru proba de matematică şi baremul de evaluare.

Marţi, 21 iunie 2011, absolvenţii de clasa a VIII-a, care aparţin minorităţilor naţionale, au dat examenul de limbă şi literatură maternă. Acesta a fost susţinut pentru limba germană, maghiară, rromani, sârbă, slovacă şi ucraineană.

Candidaţii la evaluarea naţională la limba şi literatura română au avut de rezolvat luni, 20 iunie, cerinţe pe texte date din Ioan Slavici şi Tudor Opriş.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult