Acasa Actualitate-InternaSocial Excursiile și taberele în afara Capitalei se vor face doar cu aprobarea IȘMB

Excursiile și taberele în afara Capitalei se vor face doar cu aprobarea IȘMB

scris de Laurentiu Banches
13 afisari

Excursiile, expedițiile și alte activități de timp liber care se desfășoară în afara Capitalei vor avea nevoie de aprobarea Inspectoratului Școlar al Municipiului București (IȘMB).

Excursiile și taberele în afara Capitalei se vor face doar cu aprobarea IȘMB

„Orice tabără, excursie, expediție și alte activități de timp liber cu elevii și preșcolarii organizate cu aprobarea conducerii unității de învățământ se vor realiza în afara orarului școlar numai în condiții de legalitate și siguranță, directorii unităților de învățământ și conducătorul delegat al activității purtând întreaga răspundere. În perioada anului școlar, în timpul orelor de curs se pot organiza excursii tematice de o zi doar una pe semestru pentru elevii din învățământul primar și preșcolar. Se solicită aprobarea IȘMB prin inspectoratele de sector a taberelor școlare, excursiilor, expedițiilor și a altor activități de timp liber care se desfășoară în afara orașului București”, prevede procedura IȘMB privind organizarea și desfășurarea taberelor, excursiilor, expedițiilor. Potrivit sursei citate, excursiile, vizitele la muzee, vizionările de spectacole și alte activități de timp liber care se desfășoară pe teritoriul orașului București vor avea aprobarea directorului unității de învățământ.

Excursiile vor fi asigurate cu personal didactic astfel: la 10 elevi câte un învățător/profesor sau animator, la 5-7 elevi câte un învățător/profesor pentru excursiile în străinătate. Taberele pentru preșcolari vor fi asigurate cu personal didactic astfel: la fiecare grupă de 15-20 de copii două educatoare și o supraveghetoare de noapte, la fiecare tabără câte un medic și un cadru sanitar mediu.

Taberele pentru elevi vor fi asigurate astfel: la fiecare 10 elevi câte un învățător sau profesor, pentru cele până la 300 de elevi — un cadru sanitar mediu. La taberele izolate cu efectiv mai mic de 100 de elevi va fi asigurat un cadru sanitar mediu și un medic iar la cele cu 300-500 de elevi — un medic. „Este nevoie de acordul părintelui, declarația elevului, avizul medical pentru elevii participanți, avizul epidemiologic, declarația pe proprie răspundere a conducătorului delegat și a cadrelor didactice însoțitoare privind asigurarea securității elevilor pe toată perioada deplasării”, precizează IȘMB, potrivit Agerpres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult