Acasa Actualitate-InternaSocial Executivul Ponta III anunță un nou sistem de pensii

Executivul Ponta III anunță un nou sistem de pensii

scris de C.S.
17 afisari

Noul program al Guvernului prevede dezvoltarea unui sistem de pensii durabil, bazat pe conturi individuale de economisire, care să preia, ca pondere, un procent tot mai mare din venitul de înlocuire şi din venitul total al asigurărilor sociale ale asiguratului.

Guvernul va favoriza sistemul de pensii private.

Sistemul va fi aplicat pornind de la convingerea că „sustenabilitatea unui sistem de pensii ţine de aplicarea principiului contributivităţii, prin acumulare, şi al responsabilităţii individuale”.

„Pornind de la convingerea că sustenabilitatea unui sistem de pensii ţine de aplicarea principiului contributivităţii, prin acumulare, şi al responsabilităţii individuale, vom promova dezvoltarea unui sistem de pensii durabil, bazat pe conturi individuale de economisire care să preia, ca pondere, un procent tot mai mare din venitul de înlocuire şi totodată din venitul total al asigurărilor sociale ale asiguratului. În acest sens, vom susţine schimbarea principiilor care guvernează sistemul public de pensii, prin centrarea sistemului pe principiul contributivităţii şi al responsabilităţii individuale printr-un sistem de conturi individuale de economisire pentru pensia publică (Pilon I) cu asigurarea pe perioada de tranziţie către noul sistem a măsurilor de atenuare a costurilor reformei, fără afectarea veniturilor beneficiarilor în plată sau cu perioadă de acumulare mică”, conform planului Guvernului.

Documentul prevede introducerea sistemului facultativ de pensii ocupaţionale (Pilonul IV), bazat pe contribuţia asiguratului şi a angajatorului, pornind de la specificul unor profesii sau domenii de activitate. Guvernul consideră că astfel sunt eliminate nedreptăţile create beneficiarilor pensiilor speciale de noua lege a pensiilor şi se creează posibilitatea pentru stimularea pe termen lung a profesiilor cu grad mai mare de uzură.

Este menţionată şi creşterea responsabilităţii pentru veniturile de bătrâneţe ale persoanelor care lucrează în activităţi ocazionale şi sezoniere, în special în agricultură, prin crearea unui sistem de pensii şi alte drepturi de asigurări sociale ale agricultorilor, având în vedere specificul acestor activităţi.

21 comentarii

Mircea 07-03-2014 - 15:25

Dogarienii (avem multi si pe aici) dau in icter negru cind aud de contributivitate. Apar ei imediat.

salut 07-03-2014 - 15:45

Viitoarea mare teapa financiara din Romania (probabil undeva intre 10-20 miliarde euro) va fi in numai 10 ani de acum incolo, pe pilonul „pensii private”.

„Private” sunt doar in sensul ca se da voie unor jigodii sa faca ce vor cu banii adunati cu japca (obligatoriu) de la „contributori”. Dupa ce o belferesc 20 de ani pe „contributivitate” baietii aia destepti fac unul, doua, noua mici falimente, de cateva miliarde fiecare….”N-a iesit zarul, n-a intrat cartea” vor spune.

Sper ca atunci sa fii printre aia care „au contributivit” din greu. Sa-ti vezi pensia irosita de azi pe maine. Desi, din cate se pare esti doar o jigodie ipocrita basista, e foarte probabil sa faci exact invers decat ii inveti pe altii.

Antibasistul 07-03-2014 - 15:49

FOARTE CORECT!!!
S-a intimplat deja in multe țari!!!

Mircea 07-03-2014 - 16:30

Citeste ce a spus CCR despre pensiile stabilite pe principiul contributivitatii vs. cele speciale si ai sa intelegi daca ii invat eu ceva pe altii.

Pkly 07-03-2014 - 16:34

N-avem si acu’ exemplu’ cu asigurarile obligatorii la case impotriva dezastrelor… Totusi,in caz de…cine-i mai gaseste pe patronii firmelor de asigurare ?!?
Pan’ atunci sa facem rugi cu,,Doamne-fereste-pazeste natia de ceva zgaltaituri” !

pathfinder 07-03-2014 - 16:39

Asigura-ti casa la o companie serioasa.
Sigur ai sa-i gasesti pe piata si dupa un cutremur in Romania.

Mircea 07-03-2014 - 16:44

Exemplul de acum arata faptul ca exista institutii de supraveghere si garantare a executarii obligatiilor. La fel este si cu depunerile bancare. Nu dau exemple ca nu are rost.

pathfinder 07-03-2014 - 15:45

Au inceput sa apara….

pathfinder 07-03-2014 - 15:40

Ia sa incingem putin lucrurile pe aici…. 🙂
Din toate punctele de vedere!

https://www.youtube.com/watch?v=2DyB3s_RS3I

mircea 07-03-2014 - 15:43

mai bine ar pune in aplicare decretul semnat si promulgat de Jegarica:toti pensionarii care nu au murit pana la 31 decembrie sa fie areststi,iar ce care nu vor fi gasiti acasa sa fie obligati sa traverseze strada de 2 ori pe culoarea rosie a semaforului.

Pribeagul 07-03-2014 - 22:43

Guvernul are sarcina de a rezolva situatia criminala data de realitatea relevata de urmatoarele cifre:

Numarul de pensionari in dec 2013: 5.4 mil
Numarul de angajati in dec 2013 – 5,1 milioane de angajati, dintre care circa 900.000 castiga salariul minim pe economie, respectiv 800 de lei.
Pensia medie: 180 euro/luna
Deficitul bugetului de pensii in 2013: 3 mld euro

Rezultanta vectorilor numar de pensionari, numar de angajati, salarii si pensii este un deficit de 3 mld de euro la bugetul de pensii.

In loc ca Guvernul sa ia masuri si sa dubleze numarul salariatilor din economie, singura posibilitate normala, civilizata si rationala de a solutiona problemele cetatenilor tarii, ce face el?

Face un program de vorbe goale!

Adica: “Noul program al Guvernului prevede dezvoltarea unui sistem de pensii durabil, bazat pe conturi individuale de economisire, care să preia, ca pondere, un procent tot mai mare din venitul de înlocuire şi din venitul total al asigurărilor sociale ale asiguratului.”

Sigur! Netotii au cascat gura la cine stie ce informatie, data in cine stie ce publicatie, cu privire la faptul ca sistemul conturilor individuale este utilizat in cine stie ce tara, si citind-o i-a strafulgerat asa o iluminare si si-au spus: ce idee desteapta! Si asa peste noapte au hotarit: ia s-o aplicam si noi!

Vor munci, se vor da peste cap, vor aduce coada la cap si capul la coada, vor rasturna totul (fereste-te de prostul harnic!), pentru ca in final sa ajunga la concluzia ca trebuie sa caste gura la cine stie ce alta stire, din cine stie ce alta publicatie, despre un alt sistem aplicat cin cine stie ce alta tara, pe care vor sari din nou s-o ia model de urmat in guvernare.

Vai de capu’lor de aiuriti si trogloditi!

ValVerde 07-03-2014 - 22:53

In loc ca Guvernul sa ia masuri si sa dubleze numarul salariatilor din economie, singura posibilitate normala, civilizata si rationala de a solutiona problemele cetatenilor tarii, ce face el?

===

Si cum crezi tu ca ar trebui sa actioneze guvernul ca sa dubleze numarul salariatilor?

Daca ai mai multe solutii, pune-le in ordine descrescatoare a sanselor de reusita.

Pribeagul 07-03-2014 - 23:03

„Andreea Vass ofera o cina cu ea la Guvern pentru cea mai buna propunere anticriza”

Tu ce pui la bataie? 🙂

ValVerde 07-03-2014 - 23:11

1. Cine e Andreea Vass ?

2. Deci tu tuni si fugeri ca guvernul nu dubleaza numarul de angajati, dar n-ai nici o idee de cum ar putea face-o ?

Eu cred ca ar trebui sa depasim PIB-ul americanilor pina la vara !
Si guvernul e o adunatura de saluti daca nu o face !

urbos 07-03-2014 - 23:15

Si imbecila asta de lindic raspunde pe puncte. Altfel i se incurca ideile in cap.

digital 07-03-2014 - 23:15

nu vezi mă boule, că pribeagul e la plajă?!
păi tu te iei de om când e cu sucul în bot și cu gagica pe șezlong?!
o mai dă și cu cremă,!

digital 07-03-2014 - 23:13

cină cu ea la guvern!?!
poate o clanță scurtă în parcarea guvernului!
kurwa dreq!

digital 07-03-2014 - 23:05

păi de ce nu desființează sistemul de pensii și cu asta basta, ce tot o frecați cu pilonii sooolii, cu cas-ul –llii calului și alte kkt-uri din astea?!
să desființeze și statul și să meargă-n plm cu toții!

ValVerde 07-03-2014 - 23:13

Ma, tu vrei sa cinezi cu Andreea Vlass ???

digital 07-03-2014 - 23:17

cine e aia mă, hoașca de mătta?!

Antibasistul 08-03-2014 - 00:39

E o jiidanca ungureasca!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult