Acasa Actualitate-InternaSocial Explozie devastatoare într-un bloc din Bacău

Explozie devastatoare într-un bloc din Bacău

scris de D.P.
5 afisari

UPDATE 11.30: Parterul şi etajul I al blocului de pe strada Martir Horea, în care a avut loc explozia, sunt afectate în proporţie de 70-90%.

Au zburat lucruri prin perete şi pe maşinile din parcarea blocului.  A venit şi un echipaj Eon care acţionează pentru oprirea alimentării cu gaze.  Sunt doi pereţi dărâmaţi plus plafonul dintre etajul unu şi parter.  Posibil ca structura de rezistenţă a blocului să fie afectată. Mai multe maşini au fost avariate”, a declarat Andrei Grecu, reprezentant ISU Bacău, citat de realitatea.net.


Aproximativ 20 de familii au fost evacuate. Prefectul Bacăului caută soluţii pentru cazarea temporară a persoanelor care locuiesc în acest bloc. Primarul municipiului Bacău a menţionat că cei evacuaţi vor fi cazaţi în căminul Colegiului Tehnic de Comunicaţii “Nicolae Vasilescu Karpen”.


O scară de bloc a fost complet distrusă. Flăcările au fost stinse. Gazele sunt încă deschise. O ţeavă de gaze arde cu flacără deschisă. Toate persoanele din bloc au fost evacuate. Toate apartamentele sunt afectate grav, câteva apartamente nu mai au nici pereţi. Oamenii nu vor rămâne în stradă, căutăm spaţiu de cazare pentru aceştia”, a spus Constantin Scripăţ, prefectul din Bacău.


Oamenii sunt speriaţi. Ei spun că ultima verificare a avut loc în această primăvară. Locatarii povestesc că se simtea miros de gaz de câteva săptămâni. Băcăuanii spun că au făcut sesizări la compania furnizoare de gaze, dar nu a venit nimeni să verifice.


Directorul medical al Spitalul de Urgenţă Valerica Ciobanu a făcut precizări despre starea răniţilor: “S-au adus trei victime una e doar intoxicată cu fum şi două victime cu arsuri de gradul doi-trei vor fi operate. Cei doi sunt în stare gravă.”

O explozie s-a produs într-un bloc de locuinţe din Bacău. Deflagraţia a fost urmată de un incendiu.

Explozia s-a produs la parterul imobilului de patru nivele, cauza fiind, probabil, o defecţiune la reţeaua de gaz.. Flăcările au ajuns până la etajul doi al blocului. Reprezentanţii Ambulanţei Bacău au precizat, pentru realitatea.net, că sunt trei victime ale acestei explozii, două suferind arsuri şi una fiind prinsă sub dărâmături, toţi cei trei fiind duşi la spital.


Blocul este, însă, distrus, în prezent nemaiputând fi locuit. Deflagraţia a fost atât de puternică încât au fost distruse chiar şi maşinile parcate în faţa imobilului.


Iniţial, explozia a fost urmată de un incendiu cu flacără deschisă, ce a fost însă stins.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult