Acasa Actualitate-InternaSocial UPDATE – Explozii pe DN2 în apropiere de Mihăileşti (video)

UPDATE – Explozii pe DN2 în apropiere de Mihăileşti (video)

scris de D.P.
31 afisari

UPDATE ORA 13.10 Cei 60 de pompieri, cu opt autospeciale de apă și spumă și două ambulanțe SMURD, au stins în circa două ore incendiul izbucnit la tirul încărcat cu aproximativ 800 butelii tip GPL, pe DN2, la intrarea în localitatea Mihăilești, precizează un comunicat al ISU Buzău.
explozie tir butelii mihailesti‘Misiunea a fost dificilă din cauza pericolului de explozie, iar pentru siguranța salvatorilor și populației din zona de manifestare, s-a acționat de la distanță cu tunuri de apă, iar persoanele au fost evacuate pe o rază de 500 m’, se menționează în comunicatul ISU Buzău.

Potrivit sursei citate, situația este sub control, zona este securizată și nu s-au înregistrat victime.

‘Echipajele angrenate în misiune după stingerea incendiului acționează în continuare pentru asigurarea zonei, coeziunea, profesionalismul și eficiența de care au dat dovadă forțele angrenate au condus la lichidarea incendiului, în mai puțin de două ore’, se mai afirmă în comunicatul ISU.
Mai multe explozii au fost auzite vineri, 10 iunie, în jurul orei 10.00, la Mihăileşti, comuna buzoiană în care a avut loc în 2004 cea mai gravă tragedie rutieră petrecută în România în ultimii 25 de ani. Un camion încărcat cu 800 de butelii a luat foc chiar pe raza localităţii. Mai mulţi şoferi au oprit pentru a stinge flăcările care au pornit de la un cauciuc, însă incendiul a cuprins repede încărcătura de butelii.

explozii butelii mihailestiLa Parchetul de pe lângă Tribunalul Buzău s-a constituit un dosar având ca obiect explozia produsă vineri, pe DN 2, în zona localității Mihăilești, anunță un comunicat transmis de către biroul de informare al PÎCCJ.

„Cercetările sunt efectuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de distrugere din culpă (art. 255 din Codul penal) și neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă (art. 349 din Codul penal)”, precizează sursa citată.

Sursa citată menționează și că, potrivit primelor cercetări, un camion care transporta circa 800 de butelii a avut o pană de cauciuc, iar, în timp ce se depana pana, a luat foc.

„La fața locului s-au deplasat doi procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău în vederea coordonării cercetărilor”, mai precizează comunicatul menționat.

UPDATE ORA 11.43 Prefectul județului Buzău: La Mihăilești situația este sub control, incendiul a fost stins

Prefectul județului Buzău, George Sava, președintele Comitetului pentru Situații de Urgență al Județului Buzău, a declarat, pentru AGERPRES, că în localitatea Mihăilești situația era sub control la aproximativ o oră de la izbucnirea incendiului la un tir încărcat cu butelii, focul fiind stins în urma intervenției echipajelor de pompieri.

60% din butelii au explodat și sunt răspândite pe partea carosabilă, dar incendiul a fost stins”, a precizat prefectul George Sava.

Potrivit sursei citate, cetățenii care locuiesc în zona unde a avut loc incendiul și care au fost evacuați au început să se întoarcă la casele lor, nefiind înregistrată vreo victimă. De asemenea, șoferul tirului nu a fost rănit, el dând în prezent declarații polițiștilor despre cauzele izbucnirii incendiului, a mai precizat prefectul județului Buzău.

 

UPDATE 11.41 Tirul care a luat foc la Mihăilești aparține companiei Ely Gass Prod SRL

Tirul care a explodat vineri pe raza localității Mihăilești aparține companiei Ely Gass Prod SRL și transporta butelii Butan Gas, care tocmai fuseseră încărcate la centrul de încărcare din Conțești, județul Dâmbovița, au declarat, pentru AGERPRES, surse din piață.

Contactați de AGERPRES, reprezentanții Ely Gass Prod SRL au confirmat faptul că tirul aparține acestei firme, însă au precizat că nu pot da alte informații pe această temă. Totodată, reprezentanții Butan Gas au refuzat să comenteze informațiile.

UPDATE 11.24 Primar Mihăilești: Incendiul tirului cu butelii, la aproximativ 400 de metri distanță de locul tragediei din 2004

Primarul localității Mihăilești, Dorinel Petre, a declarat, pentru AGERPRES, că din primele cercetări a reieșit că incendiul izbucnit la tirul încărcat cu butelii a fost cauzat de explozia cauciucului autovehiculului aflat în trafic, evenimentul având loc la aproximativ 300-400 de metri distanță de locul tragediei din mai 2004.

„Cauciucul a luat foc în trafic. Șoferul se deplasa de la București spre Buzău, iar incendiul s-a produs la 50 de metri de primele case. 20 de case din apropiere au fost evacuate și peste 50 de persoane au fost scoase în afara perimetrului”, a mai declarat sursa citată.

Potrivit sursei citate, incendiul a avut loc la circa 3-400 metri distanță de locul unde s-a produs tragedia din mai 2004, când 18 persoane au murit, iar alte 13 persoane au fost grav rănite în urma exploziei unui tir încărcat cu 20 de tone azotat de amoniu.

ORA 10.25. Buzău: DN2 blocat din cauza unui tir încărcat cu butelii care a luat foc

Un tir încărcat cu butelii a luat foc pe DN2E85 pe raza localității Mihăilești, în județul Buzău, circulația rutieră fiind întreruptă la această oră în zonă, între orașele Urziceni și Buzău, informează Centrul INFOTRAFIC al IGPR.

Prefectul județului Buzău, George Sava, a declarat, la Digi24, că accidentul s-a produs din cauză că anvelopele tirului au explodat și au luat foc, care apoi s-a întins la restul autotrenului, iar focul a cuprins și remorca, după care buteliile încărcate în autovehicul au început să explodeze.

Șoferul a sunat la 112, iar la fața locului au intervenit opt autospeciale de pompieri, șase venite de la Buzău, iar două de la Urziceni, a precizat prefectul George Sava.

„La ora actuală se lucrează la lichidarea focarului de foc (…) Oamenii (localnicii din zonă n.red.) au fost îndepărtați cât mai mult de zona respectivă, pe un perimetru de 500 de metri”, a relatat prefectul George Sava, care a mai precizat că nu s-au înregistrat victime.

De asemenea, prefectul a mai precizat că șoferii care au ajuns în zonă dinspre Buzău pot folosi ca rute alternative drumul național Buzău-Ploiești, pe care pot ajunge folosi drumurile comunale din zonă pentru a ajunge la Mizil.

Populația și cele șase autospeciale trimise la fața locului s-au retras la o distanță de circa 500 de metri, a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al ISU Buzău, George Crețu.

Potrivit reprezentantului ISU Buzău, prima măsură luată de pompieri a fost evacuarea mai multor persoane din casele aflate în vecinătate.

Explozia a avut loc la intrare în localitatea Mihăilești. Nu au fost victime. În momentul când vor înceta exploziile, pompierii vor încerca răcirea recipientelor pentru a nu se produce noi explozii”, a mai declarat George Crețu.

Potrivit col. Dănuț Nicolae, șeful ISU Buzău, în autotren erau încărcate 80 de butelii. „Pericolul există în continuare deși la fața locului au fost trimise șase autospeciale cu apă și spumă, autospecialele acționează de la distanță deoarece buteliile au început să explodeze dispozitivul a fost retras pe o poziție de siguranță”, a mai declarat pentru AGERPRES șeful ISU Buzău

De asemenea, primarul localității Mihăilești, Petre Dorinel, a relatat, la Digi 24, că în prezent, în urma intervenției echipajelor de pompieri, incendiul a fost lichidat în proporție de 80%, fiind stinsă remorca în care se aflau buteliile. Potrivit primarului din Mihăilești, pompierii mai acționează pentru stingerea incendiului la cabina autotrenului.

Potrivit inspectorului Amalia Călugăru de la IPJ Buzău, s-au instituit filtre la ieșirea din Buzău, la Hanul lui Țintă și Căldărușanca.

„Autovehiculele care circulă dinspre București spre Buzău sunt deviate pe DNJ 2H Căldărușanca-Vlădeanu Sărat-Pitulicea—Mizil, iar cele care circulă din Moldova spre București pe DN1 B Buzău-Mizil-Ploiești”, a mai declarat Amalia Călugăru.

Localitatea Mihăilești din județul Buzău este cunoscută pentru accidentul din mai 2004, când tot pe DN2, la 32 de kilometri sud de Buzău, a avut loc o explozie uriașă cauzată de accidentul unui camion care transporta 20 de tone de azotat de amoniu. Atunci s-au înregistrat 18 morți (dintre care șapte pompieri, trei localnici și doi jurnaliști ai postului TV Antena 1), precum și 13 răniți grav.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult