Acasa Actualitate-InternaSocial Farkas Csaba: Autonomia si regionalizarea – solutiile iesirii din criza

Farkas Csaba: Autonomia si regionalizarea – solutiile iesirii din criza

scris de Ziua Veche
3 afisari

.Autonomia teritoriala si regionalizarea reprezinta solutiile iesirii din criza financiara si economica, este concluzia la care a ajuns conducerea Comitetului Permanent al Adunarii Alesilor Locali din asa-zisul “Tinut Secuiesc”, informeaza Agerpres.


 

Presedintele Comitetului, Farkas Csaba, a declarat marti, la Sfantu Gheorghe, ca daca o comunitate locala ar avea autonomie reala, atunci altfel s-ar putea gospodari si si-ar gestiona resursele, cata vreme in conditiile actuale depinde considerabil de deciziile luate de autoritatile de la Bucuresti.

Conducerea Comitetului Permanent al Adunarii Alesilor Locali a anuntat ca in aceasta toamna va inainta Parlamentului proiectul Statutului de autonomie teritoriala a Tinutului Secuiesc, care include judetele Covasna, Harghita si Mures locuite majoritar de maghiari. Adunarea alesilor locali din Tinutul Secuiesc s-a constituit anul trecut, dorindu-se a fi un for care sa reuneasca toti primarii, consilierii judeteni si locali din cele trei judete, indiferent de orientare politica, dar majoritatea celor care au participat la cele doua intalniri avute pana acum, in septembrie 2009 si martie 2010, sunt reprezentanti ai Partidului Civic Maghiar.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult