Acasa Actualitate-InternaSocial Femeile care au copii ar putea iesi mai devreme la pensie

Femeile care au copii ar putea iesi mai devreme la pensie

scris de Ziua Veche
6 afisari

Ministerul Muncii ar putea accepta reducerea varstei de pensionare pentru femeile care au copii, o propunere in acest sens urmand sa fie facuta vineri de ministrul Mihai Seitan, la intalnirea cu premierul Emil Boc.

Vicepresedintele „Cartel Alfa”, Petru Dandea, a declarat, luni, dupa discutiile de la Ministerul Muncii, ca in cadrul intalnirii cu ministrul Seitan s-a discutat si despre posibilitatea reducerii varstei de pensionare de la 65 de ani, cat prevede proiectul de lege a pensiilor, la 63 de ani, informeaza Mediafax. In acest sens, reprezentantii Ministerului Muncii au precizat ca ar putea fi stabilit un mecanism de reducere a varstei de pensionare pentru femeile cu copii , insa aceasta reducere luata in calcul ar fi de cel mult doi ani, nu trei ani, asa cum au solicitat sindicatele pentru femeile care nasc trei sau mai multi copii. Ministrul Mihai Seitan le-a spus sindicalistilor ca va face propuneri in acest sens in cadrul intalnirii de vineri, cu premierul Emil Boc. In discutiile de la Ministerul Muncii, sindicatele au mai cerut ca proiectul de lege a pensiilor sa pastreze conditiile de pensionare pentru conditii deosebite de munca din Legea 19/2000 privind sistemul public de pensii.

0 comentariu

M_D_L 09-07-2010 - 10:15

Asa patesc multi dintre cei aflati vremelnic in functii inalte. Se cred „pretini” cu militienii si securistii si lasa garda jos. Vorbesc vrute si nevrute la telefon si isi inchipuie ca ei nu sunt ascutati de organili statului.
Solomon n-a furat mai mult decat majoritatea omologilor lui, dar a gresit fata de puterea actuala, care e pusa sa distruga tot, fiindca ca a facut foarte multe lucruri bune pentru locuitorii Craiovei.

nelu macris 09-07-2010 - 17:10

S-a dea D-zeu sa iasa catmai repede.Vinovat/nevinovat e treaba instantei sa cerceteze si sa hotarasca dar arestul sau preventiv e clar un abuz, sa fi arestat doar pt.ca a vorbit penescu cu mititelu la tel.nu e nicun temei in sensul indiciilor temeinice si a pericolului pt.ordinea publica.ASA POATE FI ARESTAT ORICINE IN TARA ASTA.
IAR IN COMPLETARE CITITI-http://www.jurnalul.ro/stire-editorial/experimentul-pitesti-544273.html

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult