Acasa Actualitate-InternaSocial Femeile care iau anticonceptionale ar putea trai mai mult

Femeile care iau anticonceptionale ar putea trai mai mult

scris de Ziua Veche
25 afisari

 Un studiu care a durat aproape 40 de ani a demonstrat ca femeile care au luat pilule au prezentat un risc mai scazut la moartea cauzata de cancer sau de bolile de inima.

 Despre riscurile imediate ale controversatei pilule s-au alarmat foarte multe femei, dar asta si din cauza ca nu se cunoasteau efectele pe termen lung. Iata ca dupa 39 de ani de studii acum se poate spune cu certitudine ca pilula a redus cu 12% riscul de cancer, boli de inima sau accident vascular. Sigur ca inca exista riscuri, dar ele pot fi diminuate daca evitam fumatul, verificam constant tensiunea arteriala si facem regulat testele de screening. Ceea ce stim acum in plus este ca odata ce am sistat pilulele, toate aceste riscuri dispar si, pe termen foarte lung, exista beneficii. Studiul a inceput odata cu prima generatie de anticonceptionale. Nu se stie daca aceste concluzii se aplica in totalitate si femeilor de azi, care iau alt fel de pilule, dar cercetarile legate de acestea au condus la rezultate asemanatoare. Linistitor, concluzia este ca femeile care iau pilule au o speranta de viata mai mare. Cu unele exceptii, cand rezultatele au aratat totusi o usoara crestere a riscului de moarte printre femeile sub 45 de ani care au incetat sa mai ia pilula cu 5-9 ani inainte. Dar acest risc scade cu cat femeia imbatraneste. Concluzia finala imbucuratoare este ca riscurile generale sunt mai mici la femeile care au luat candva pilula, chiar daca pentru un timp relativ scurt. Si cea mai buna estimare este urmatoarea: daca luam un grup de 100.000 de femei care au luat pilula timp de un an, in medie, vor fi cu 52 de morti mai putin in randul acestora in compatratie cu cele care au folosit alte forme de contraceptie.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult